Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Krēsls nav stabils

Latvijas hokeja realitāti un mentalitāti viņš tā arī vēl nav iepazinis. Šis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana atzinums, kā arī principiālā nostāja, ka LHF izvirzītais uzdevums nav izpildīts un pirms gada līdzīgā situācijā darbu zaudēja viss valstsvienības personāls, vedina uz secinājumiem, ka Ziemeļamerikas speciālists Teds Nolans varētu arī nepalikt pie Latvijas hokeja izlases vadības grožiem.

«Diemžēl uzdevumu neizpildījām, un tas ir galvenais, kas man jāpasaka,» drūmu sejas izteiksmi uz minora nots K. Lipmans iesāka savu runu Latvijas medijiem pēc pasaules čempionāta pēdējās spēles ar Zviedriju. Nepatīkamo atziņu Lipmana teiktajā bija vairāk. LHF prezidents vēlreiz atkārtoja, ka gaidījis vairāk no KHL spēlējošajiem hokejistiem, un nekautrējās nosaukt arī divas personas - Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu. Jau pirms tam intervijā Dienai Lipmans bija izteicies, ka dažu pēc gada izlasē nebūšot, un to atkārtoja vēlreiz. Uzvārdi gan netika atklāti. Tomēr vairāk par visu interesēja, kas notiks ar izlases galveno treneri Tedu Nolanu.

«Ja uzdevums nav izpildīts, tad tā tas ir. Pērn līdzīgā situācijā atbrīvojām visu personālu. Izvērtējot lietas, jābūt principiāliem,» pēc šāda Lipmana izteikuma nepārprotami jāsaprot, ka Nolanam ar palīgiem netiks piedāvāts turpināt darbu, tomēr galavārds jāsaka LHF valdei. Izlases galvenajam trenerim līgums beidzoties 1. jūnijā. Ik pa laikam Lipmans gan iestarpināja «negribu viņam neko pārmest, viņš saprot spēli» vai arī «zinu, ka viņam darbu piedāvā divi NHL klubi».

Kirovs laikam gan pārteicās, jo it kā bija domājis KHL klubus. Tajā pašā laikā turpinājās norāde uz Nolana trūkumiem. «Ja pastrādās divus trīs gadus Eiropā, tad varbūt būs gatavs. Man tas bija šoks, redzot, ka spēlētāji uz čempionātu ierodas ar sievām un bērnu ratiņiem. Kanādas un ASV izlasēs tā notiek, jo viņi ir īsti profesionāļi, bet mūsu hokejisti tam vēl nav gatavi. Tas ir vēl tālu no mūsu spēlētāju šodienas filozofijas.»

Pārmetumus saņēma arī Nolana palīgi Artis Ābols un Viktors Ignatjevs. Abu pienākums esot bijis saliedēt komandu. «Ja runājam par disciplīnu, tad komandai ir jābūt vienotai, kā ģimenei jāturas kopā. Uzskatu, ka tas bija tiešais abu palīgu Ābola un Ignatjeva pienākums.»

Nolanam jau pirmajā darba gadā latiņa bija nolikta neierasti augstu - jāsasniedz ceturtdaļfināls. Salīdzinājumam, Oļegam Znarokam 2007. gadā tika izvirzīts uzdevums ieņemt 10. vietu, bet Maskavā bija 13. vieta. Par Nolanu veiksmīgāk darbu izlasē sākuši tikai divi treneri - Leonīds Beresņevs, kura vadībā bija uzvara B grupā un 7. vieta 1997. gadā debijas reizē elitē, kā arī Herberts Vasiļjevs, kuram esot pie izlases stūres bija saviļņojošā 8. vieta Sanktpēterburgā. Zviedra Kurta Lindstrēma vadībā pirmajā gadā (2002) Latvija ieņēma 11. vietu. Viengadnieks (2006) Pjotrs Vorobjovs Rīgā avārijas režīmā sarūpēja 10. vietu.

Sākot darbu Latvijas izlasē, pats Nolans gan arī izrunājās, ka mērķiem jābūt augstiem līdz pat medaļu spožumam. Tagad viņš saka ko citu. «Pozitīvi ir tas, ka Latvijā ir virkne jaunu un perspektīvu spēlētāju, arī labu spēlētāju 25, 26 un 27 gadu vecumā. Tomēr, lai cīnītos par medaļām, ir vēl ļoti daudz darāmā.»

Nolana liktenis tiks izlemts Latvijas Hokeja federācijas valdes sēdē, kas varētu notikt jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?