Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Krievu troļļi Rīgas svētkos

Krievu popmūzikas zvaigznes Rīgas svētku laikā pilsētniekus un viesos aplaimos jau otro gadu pēc kārtas - pērn Arēnā Rīga uzstājās Bi-2, šogad par prieku visiem, kas gribēs par biļeti maksāt līdz pieciem latiem, 19. augustā spēlēs Mumiy Troll, jo aģentūra Makroconcert otro gadu pēc kārtas iesniegusi labāko piedāvājumu Rīgas Tūrisma attīstības biroja izsludinātajā konkursā.

Koncerta budžets, ieskaitot honorārus, - 30 tūkstoši latu. Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (NA) atzīst - jādomā, kādu Rīgas tēlu rada uzaicinātie mākslinieki, mūzikas zinātāji šādu izvēli sauc par politisku aprēķinu, savukārt lielie Latvijas koncertu organizatori ir neizpratnē, kāpēc gan neviens viņus par šādu konkursu nav informējis.

«Mumiy Troll ir laba grupa, taču tendence, ka Rīgas svētkos kā galvenos aicina Krievijas mūziķus, liecina par vēlmi spiest uz krievisko,» teic mūzikas apskatnieks un DJ Uldis Rudaks, viņaprāt, labāka izvēle būtu latviešu mākslinieki. Viņš piebilst - nezinot, vai tas ir Saskaņas centra līdera Rīgas mēra pirksts, taču jau Jaunā viļņa diskotēka 11. novembra krastmalā parādot, kas Rīgas saimniekiem ir svarīgākais. Dīdžejs Toms Grēviņš savos spriedumos ir vēl nesaudzīgāks: «Nav jau noslēpums, kas Rīgā paraksta visus papīrus, un tas ir loģisks iznākums, zinām taču, kurš politiskais spēks nosaka kārtību pilsētā.» Ž. Jaunzeme-Grende norāda - jautājums šajā gadījumā ir par to, kādu Rīgu tās iedzīvotājs grib redzēt un ar ko tā tiks asociēta. Viņa piebilst - neapstrīdami, katrai valstij ir labi mākslinieki, taču māc šaubas, vai koncentrēties uz vienu konkrētu valsti ir tā labākā izvēle.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova norāda - izvēloties svētku programmu un māksliniekus, kas uzstājas pilsētā, netiek ņemta vērā viņu izcelsme vai arī tos pārstāvošā aģentūra, bet gan priekšnesuma kvalitāte un popularitāte, kā arī izmaksas. Lai atrastu labāko piedāvājumu, rīkots konkurss, kurā Makroconcert piedāvājuši Mumiy Troll un iesildošo mākslinieku uzstāšanos, kopējās pasākuma izmaksas - Ls 30 000, to skaitā honorārs māksliniekiem. Dažādās interneta vietnēs Mumiy Troll honorāra apjoms tiek norādīts ap 30 000 eiro, Arēnas Rīga nomas maksa ir Ls 5100 + PVN, papildus par katru apmeklētāju 1,70 + PVN, saka Arēnas direktors Edgars Buncis. T. Grēviņš, uzzinot koncerta izmaksas, norāda - par līdzīgām summām iespējams uz Rīgu atvest arī aktuālos māksliniekus, kas šobrīd devušies turnejās, kā vienu no tiem viņš nosauc gotiskos britu rokerus The Cure.

Lielākās koncertu aģentūras ir neizpratnē - par šādu konkursu neviens viņus nav informējis. Positivus vadītājs Ģirts Majors uzsver - ja ir vēlme panākt kvalitāti, nepieciešams uzaicināt spēcīgākos mūzikas industrijas spēlētājus dalīties idejās. Viņš uzsver - Positivus tikai priecātos, ja pilsēta viņus uzaicinātu piedalīties konkursā par pilsētas svētku lielkoncertu. Līdzīgi saka arī FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš - FBI ļoti labprāt saņemtu piedāvājumu startēt konkursā. «Kaut vai meiliņu atsūtiet,» teic K. Kārkliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?