Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Krustvārdu mīkla un Gārfīlds - 22.12.2015

Lai cik daudz gardu našķu būtu Ziemassvētku galdā, cepetis parasti spēlē pirmo vijoli. Arī restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš uzskata, ka cepetim svētku galdā jābūt noteikti. Taču nevajag pārspīlēt ar gaļas daudzumu. Tā kā garajās vakariņās tiks ēsti daudzi ēdieni, cepetim jārēķina 200-250 g svaigas gaļas uz vienu cilvēku.

Izvēloties piedevas, Tomass cūkgaļai iesaka klāt pagatavot sarkanvīnā un upeņu sulā sautētus sarkanos kāpostus, pīlei - sakņu dārzeņus, īpaši piestāvēs kāļi, krāsainie burkāni, saldie kartupeļi (batātes). Mazliet apcepti un sasautēti ar sviestu, rozmarīnu, čili. Tītars saderēs ar ziedkāpostiem un brokoļiem, ko savukārt var papildināt ar lielajām rozīnēm - tās ļoti labi papildina gan svaigu, gan blanšētu ziedkāpostu garšu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ātrais tītara krūtiņas cepetis 5. Pasniedz ar apc

Sastāvdaļas: 1 kg tītara krūtiņas; marinādei: 3 daiviņas ķiploka, 100 ml olīveļļas, zaļās lapiņas no 2 timiāna zariņiem, miziņa no 1/2 apelsīna, 20 g bazilika lapiņu, 20 g pētersīļa lapiņu, īkšķa gals ingvera, 1/4 svaigas čili pāksts (pēc vēlēšanās, ja patīk asumiņš), eļļa apcepšanai
1. Visas marinādes sastāvdaļas liek blenderī un sablendē.
2. Tītara krūtiņu sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs. Tām pārlej marinādi, iemasē šķēlēs, lai labāk sasūcas. Atstāj uz 1,5-2 stundām, lai iemarinējas.
3. Sakarsē pannu un vispirms apcep krūtiņas šķēles uz pannas.
4. Šķēles kārto cepampannā, uzkarsētā cepeškrāsnī cep 180 grādos apmēram 10 minūšu.

7. Kad gaļa iemarinējusies, to ar visu foliju liek

Sastāvdaļas: 2-2,5 kg kakla karbonādes; gaļas iemarinēšanai: 2 ēd. k. medus, 2 ēd. k. Teriyaki mērces, zaļās lapiņas no diviem timiāna zariņiem, 2-3 daiviņas saspiesta ķiploka, 2 ēd. k. eļļas, 1 ēd. k. Dižonas sinepju, sāls, pipari pēc garšas; piedevām: 700 g svaigu sarkano kāpostu, 300 ml sarkanvīna, 1 l upeņu sulas, 100 g cauraudzīša, 1 sīpols, 1 daiviņa ķiploka, Ziemassvētku garšvielas - 1 kanēļa standziņa, 1 anīsa zvaigzne, 2 krustnagliņas, 3 smaržīgie pipari, 1 tējk. brūnā cukura vai medus, sāls, pipari, eļļa apcepšanai
1. Visas marinādei domātās sastāvdaļas sajauc.
2. Cūkgaļas gabalu noskalo aukstā ūdenī, ierīvē ar marinādi, pārklāj ar foliju un noliek uz 2-3 stundām iemarinēties.
3. Pa to laiku gatavo kāpostus. Svaigos kāpostus saēvelē plānās strēmelēs. Sīpolus plāni sagriež, ķiploku saspiež.
4. Visu liek dziļā katlā, kurā uzkarsēta eļļa un apčurkstināts cauraudzītis. Apcep.
5. Pielej sarkanvīnu, daļu upeņu sulas, pieliek drāniņā ietītas garšvielas, sāli, cukuru un uz lēnas uguns sautē.
6. Kad šķidrums iztvaikojis, pakāpeniski lej klāt atlikušo upeņu sulu. Sautē, līdz kāposti mīksti. Pirms pasniegšanas izņem drāniņu ar garšvielām.

Pīles cepetis

Sastāvdaļas: 1 pīle (ap 2 kg) - tirgū pirkta labāka nekā saldētā; marinādei: jūras sāls, rupji malti pipari, rīvēta miziņa no viena apelsīna; pildījumam: 2 āboli, 1 bumbieris, 150 g pekanriekstu, sula no 1 apelsīna, sāls, pipari pēc garšas
1. Sajauc sāli, piparus, rīvēto apelsīna miziņu un ar šo maisījumu ierīvē pīles ādiņu.
2. Atstāj uz divām stundām, lai iemarinējas.
3. Pa to laiku sagatavo pildījumu - ābolus, bumbierus nomizo un sagriež kubiņos, pieber rupji sakapātus pekanriekstus, pieliek sāli, piparus un pielej apelsīnu sulu.
4. Pildījumu liek pīlē, aizšuj ciet un liek uz paplātes.
5. Paplātē ielej ūdeni, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 150-160 grādos 2-3 stundas. Apmēram pusstundu pirms cepšanas beigām foliju noņem un ļauj, lai pīles ādiņa apbrūnē.
6. Pasniedz ar sautētām saknēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?