Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Laiks kabačiem

Lai cik draņķīga gadītos vasara - var neizaugt, piemēram, gurķi, var neienākties tomāti un nebūt ābolu gads, bet vēl nekad nav gadījies dzirdēt, ka neizaugtu kabači. Lieli, smagi un daudz - tāda vismaz ir mana asociācija ar vārdu «kabacis». Sākumā ēd ar baudu, beigās - aiz pienākuma, jo atstāt neapēstu to, kas izaudzis dārzā, neļauj iedzimtais skopums.

Tādēļ ņemiet vērā vismaz vienu ieteikumu no pavāriem - ēdiet kabačus, kamēr tie vēl cukīni stadijā - jauni, maigi un svaigi, ar kraukšķošu miziņu.

Nepāraudzējiet, līdz miza kļūst cieta kā ķirbim un sēklotne jāgriež ārā.

Trīs idejas, ko vēl var gatavot no kabačiem, kad tradiconālais sacepums ar sieru un tomātiem apnicis, piedāvā restorāna Daily šefpavārs Guntis Bredovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kabaču un šampinjonu salātu kārtojums

2 porcijām vajadzēs: 200 g kabaču, 100 g šampinjonu, 30 g salātu lapu, 60 g melno olīvju, 30 g krējuma, 30 g tomātu mērces, sāls, pipari.
Kabaci sagriež ripiņās, pārkaisa ar garšvielām, uz pannas apcep no abām pusēm. Šampinjonus pārgriež uz pusēm un apcep. Saplūkā salātu lapas. No skābā krējuma, tomātu mērces, sāls un pipariem pagatavo mērci. Visu liek kārtās - salātu lapa, mazliet mērcītes, kabača šķēlīte, šampinjons. Veido tornīti. Dekorē ar zaļumiem un olīvām.

Pildītie kabaču medaljoni

4 porcijām vajadzēs: 200 g maltās liellopu gaļas, 200 g maltās cūkgaļas, 600 g kabaču, 1 ola, 160 g kūpināta šķiņķa, 120 g burkānu, 120 g sīpolu, 1 daiva ķiploka,
200 g buljona, sāls, pipari pēc garšas.
Vispirms sagatavo malto gaļu. Maltajai gaļai pierīvē sīpolu, ķiploku, pievieno olu, sāli, piparus, visu sajauc viendabīgā masā. Var pievienot nedaudz ūdens.
Tad gatavo mērci. Burkānus uz smalkās rīves sarīvē, apcep, pievieno saldo krējumu, buljonu, garšvielas, vāra apmēram 10 min.
Kabaci sagriež četrās šķēlēs, pārkaisa ar garšvielām un uz pannas apcep.
Uz vienas šķēles liek maltās gaļas masu.
Otru šķēli liek virsū un visu aptin ar plānām šķiņķa šķēlēm. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10 min.
Pasniedz ar burkānu mērci.

Kabaču uzputenis

3 porcijām vajadzēs: 100 g kabaču, 0,5 l ūdens, 50 g cukura, 3 ēd. k. medus, 1 krustnagliņa, 50 g mannas, šķipsna vaniļas cukura, piens pie uzputeņa.
Kabačus sarīvē un ūdenī izvāra mīkstus. Pievieno cukuru, medu, krustnagliņu, turpina vārīt, līdz kabači ir pašķīduši. Lēni pievieno mannu, strauji maisot ar karoti, turpina vārīt 3-5 min., atstāj uz 10 min. siltumā uzbriest. Masai ļauj atdzist un saputo. Pienam pievieno vaniļas cukuru un pasniedz ar gaisīgo uzputeni.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?