Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Liepājā svinības atcēla

Pieredzei ir liela nozīme, kad cīņa rit par zelta medaļām. Latvijas hokeja finālsērijā regulārā čempionāta uzvarētājs HK Liepāja mājās zaudēja HK Kurbads ar 1:5. Sērijā līdz četrām uzvarām Liepājas komanda ir vadībā ar 3-2. Sestā spēle ceturtdien pulksten 19.30 Ogrē.

Komandas gara stiprināšanai pirms spēles, kurā zaudējums nozīmētu sezonas beigas, Kurbads spēlētāji iepriekšējā vakarā Lido kompleksā sanāca uz kopīgām vakariņām. Savstarpēja izrunāšanās acīmredzot bija nepieciešama, jo spēli Liepājā viesi iesāka maksimāli mobilizējušies un sportiski agresīvi.

HK Liepāja līderis Bruno Zabis pirms mača norādīja, ka mājinieki rēķinoties ar asu spēli un esot gatavi arī uz asumiem laukumā. Liepājas līdzjutēji laikam jau gaidīja čempionu kausu paliekam vēju pilsētā, jo ļoti kuplā skaitā aizpildīja gandrīz visas vietas halles tribīnēs.

Jau no pirmās minūtes laukumā arī varēja redzēt īstu finālspēles cienīgu hokeju ar daudziem spēka paņēmieniem. HK Kurbads sastāvā otro spēli pēc kārtas ar rezultativitāti izcēlās spēlētājs, kurš ilgāku laiku netika ierakstīts pieteikumā. Uzbrucējs Emīls Potapovs iemeta pirmo ripu, kad mājinieku zonā aktīvi bija pacīnījies viņa maiņas partneris Renārs Zeltiņš. Iepriekšējā mačā aizsargs Edgars Adamovičš atgriezās sastāvā ar diviem vārtu guvumiem. Arī vakardienas spēlē Adamovičs iemeta vienu ripu.

Bīstamu momentu spēlē pie abiem vārtiem bija tik daudz, ka pietiktu visai finālsērijai. Tik atbildīgās spēlēs komandām tomēr uzmanīgāk būtu jāspēlē aizsardzībā. Izteikti atklātajā hokejā liela nozīme bija vārtsargu sniegumam un spēlētāju meistarībai uzbrukuma nobeiguma fāzē. Tāpēc, iespējams, pat lielākais panākuma kaldinātājs viesu sastāvā bija vārtsargs Uldis Čalpa, kurš komandu glāba vairākkārt, arī otrajā trešdaļā, kad viens uz vienu ar viņu izslidoja pieredzējušākais liepājnieku uzbrucējs Guntis Pujāts.

Liepājnieku vārtsargu Vadimu Miščuku nebūtu pareizi vainot komandas zaudējumā, jo viesi vārtus guva, nokļūstot aci pret aci ar vārtsargu, vai arī, kad viņš metiena brīdī bija nosegts un neredzēja metiena izdarīšanas brīdi. HK Liepāja vadošā maiņa ar uzbrucējiem Māri Diļevku, Bruno Zabi un Egilu Kalni pēc divām rezultatīvām spēlēm šoreiz palika tukšā.

Trešajā periodā laukumā emocijas nesavaldīja HK Liepāja kapteinis Dmitrijs Korņilovs. Jau otrajā periodā viņš iesaistījās vārdu apmaiņā ar Kurbads augumā raženāko aizsargu Krišu Grundmani, katram nopelnot pa 10 soda minūtēm. Pēc atgriešanās laukumā Korņilovs tūlīt pēc iemetiena uzbruka Gatim Gricinskim. Zinot, ka Korņilovam jau iepriekš bijušas diskvalifikācijas un pavisam nesen viņš izlaida piecas spēles, finālsērija viņam varētu būt arī beigusies. Jāgaida, ko lems Latvijas Hokeja federācijas disciplinārā komisija.

Šķietami ievērojamais liepājnieku pārsvars sērijā tagad ir sarucis, un psiholoģiski priekšrocības jau varētu būt HK Kurbads, jo nākamā spēle ceturtdien jau būs viņu laukumā Ogrē. Liepājniekiem varētu būt arī nelielas sastāva problēmas, jo savainojumus guva aizsargs Artis Aniņš un uzbrucējs Klāvs Plānics. Tiesa, grūti gan prognozēt, vai pieredzējušie un pusamatieru statusā esošie kurbadieši fiziski izturēs saspringto finālsērijas grafiku, kad ar pārbraucieniem jāspēlē ik pēc dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

HK Liepāja 1
HK kurbads 5

Latvijas virslīga
Fināls, 5. spēle
(0:2, 1:2, 0:1). Sērijā: 3-2 vadībā HK Liepāja.
HK Liepāja: Ņekļudovs (Korņilovs, 38.)
HK Kurbads: Potāpovs (Zeltiņš, 10.), Macijevskis (Hartmanis, Štāls, 18.), Kerčs juniors (29.), Adamovičs (32.), J. Straupe (Zeltiņš, Gricinskis, vair., 55.)
6. spēle: 7.IV 19.30 Ogrē.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?