Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Madonnas piemēram neseko

Kamēr daudzi pasaulē slaveni mūziķi pauduši atbalstu huligānismā apsūdzētajām Krievijas pankgrupas Pussy Riot dalībniecēm, mūsu pašu mūziķi savos komentāros ir visai izvairīgi, aizbildinoties, ka Krievijā notiekošajam īsti nav sekojuši līdzi.

Diena jau rakstījusi, ka pankgrupas dalībnieces februārī Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē izpildīja aptuveni minūti ilgu panku lūgšanu, kurā aicināja Jaunavu Mariju atpestīt Krieviju no tās prezidenta Vladimira Putina. Šīs performances dēļ jaunās sievietes apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā, par ko viņām draud triju gadu cietumsods.

Nosodījumu Krievijas varas iestādēm izteikuši tādi pasaulslaveni mūziķi kā Stings, Madonna, Pīters Geibriels, Entonijs Kiedis no Red Hot Chili Peppers, kā arī grupas Franz Ferdinand dziedātājs Alekss Kapranoss. Piemēram, Madonna pirms sava koncerta Maskavā paziņoja, ka trio notiesāšana būtu traģēdija. Uzstājoties uz viņas ķermeņa ar melnu flomāsteru bija uzrakstīts Pussy Riot.

«Esmu dzirdējusi, ka tāda lieta ir un to, ka Stings to atbalsta, bet tas arī faktiski ir viss,» atzina grupas Astro'n'out soliste Māra Upmane-Holšteina. Līdzīgu atbildi saņēmām no repera Gustavo, Laura Reinika, kā arī Roberta Gobziņa, kura «informatīvais filtrs» šādu notikumu esot palaidis garām.

Grupas Triānas parks soliste Agnese Rakovska uzskata, ka Pussy Riot prāva ir Krievijas iekšējā lieta un diez vai Madonnai vai Red Hot Chili Peppers mūziķiem ir reālas iespējas valstī notiekošo ietekmēt. Tāpat viņa pieļāva, ka Pussy Riot ar mūziku ir visai neliels sakars - grupas dalībnieces, viņasprāt, nodarbojas ar politiskām spēlēm, manipulācijām, lai veidotu kaut kādas diskusijas, vāktu sabiedrotos un radītu troksni.

Dalītas jūtas ir arī dziedātājam Goran Goram jeb Jānim Holšteinam. No vienas puses, meiteņu izdarītais pārkāpums neesot tik liels, lai tās tiktu tik bargi sodītas, taču, no otras puses, viņu konfrontācija ar Krievijas varas iestādēm tiek pasniegta pārāk puķaini, uzskata J. Holšteins. «Varbūt arī viņas ir varonīgas, bet uzreiz viņām lekt pakaļ un teikt - Pussy Riot, vienmēr brīvību jums - es nesteigtos tik ātri notikumiem pa priekšu.»

Lai gan maestro Raimonds Pauls pankgrupas dalībniecēm notikušo, visticamāk, būtu piedevis, viņš uzsver, ka baznīca nav īstā vieta, kur demonstrēt savas emocijas. «Lai tur labāk spēlē ērģeles,» sacīja R. Pauls. Iespējamos sodus komponists vairījās komentēt - vienīgi noteica, ka soda veidiem katrā valstī pieiet citādi.

Taču Krievijā notiekošo nevairījās kritizēt grupas Dzelzs vilks solists Juris Kaukulis, kurš teic, ka tā bijusi akcija, cilvēki spēlējuši instrumentus un neko vardarbīgu nav darījuši. «Tur nav nekādas brīvības, un protams, ka to visu negatīvi vērtēju,» saka J. Kaukulis. Arī dziedātājs Intars Busulis Pussy Riot prāvu nosoda, jo uzskata, ka katram cilvēkam demokrātiskā valstī ir tiesības paust savu viedokli. «Esmu par brīvo domu,» teic I. Busulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?