Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Mani apzaga! No konta uz kontu

Liene (28) pirms pāris gadiem pavisam neilgu laiku pelnīja naudu Lielbritānijā. Internets viņai bija viens no veidiem, kā uzturēt saikni ar mīļajiem dzimtenē. Viendien viņa draugiem.lv no nepazīstama puiša Kaspara (vārds mainīts) saņēma vēstuli. Kaspars jautāja, vai Liene nav bankas kliente un nevar izlīdzēties ar mazu pakalpojumu.

Skaidrībai jāmin, ka zem sava profila _draugos_ Liene bija ierakstījusi tā brīža atrašanās vietu - Lielbritāniju. Iespējams, tas Kasparam bija iemesls jautāt, vai Liene nav vienas no populārākajām britu bankas klientēm. Jā, Liene bija tieši tās pašas bankas kliente, kuru Kaspars minēja. Abi sarunu _draugos_ turpināja. Nākamajā vēstulē puisis vēlreiz lūdza, vai viņa nebūtu ar mieru izlīdzēties. Viņš solījās Lienes kontā ieskaitīt 200 britu mārciņu, kuras Lienei tālāk būtu jāieskaita citā kontā. Liene darījumu noraidīja, bet puisis bijis draudzīgi uzstājīgs. Arī viņa profils neesot bijis falšs, bet drīzāk raisījis uzticama un krietna cilvēka priekšstatu. Liene, izsverot visus plusus un mīnusus, piekrita savam tautietim izpalīdzēt. Jo secināja, ka pati taču «diriģē parādi». Drīzāk Kasparam jāpaļaujas uz viņas uzticamību, nevis otrādi. Liene taču puiša naudu var nepārskaitīt tālāk, bet paturēt sev. Turklāt Kaspars Lienei piedāvāja par pārskaitījumu samaksāt trīsdesmit mārciņu kā kompensāciju. Respektīvi, nākamajā kontā Liene drīkst ieskaitīt par trīsdesmit mārciņām mazāk.

Darījuma dienā Lienes kontā tika ieskaitīta naudas summa, kuru Liene pārskaitīja puiša norādītajā kontā. Kaspars Lienei pat piezvanīja, lai pārliecinātos, vai viss notiks, kā solīts, jo esot bijis svarīgi pārskaitījumu veikt pēc iespējas ātrāk. Lieta bijusi steidzama, Kaspara norādītajā kontā naudu vajadzēja tūlīt. Nākamajā dienā pēc darījuma puisis draugos atrakstījis sirsnīgus paldies vārdus un vaicājis, vai nevarēšot izpalīdzēt vēlreiz. Liene, aizdomu pilna, puisim palīdzēt otrreiz atteica.

Pēc pāris dienām Liene ar savu bankas karti norēķināties vairs nav varējusi, jo tā tika bloķēta. Nojauzdama, ka pie vainas ir darījums ar naudas pārskaitījumu, Liene devās uz banku, lai noskaidrotu nianses. Izrādījās, ka Kaspars no sveša konta bija nelegāli pārskaitījis naudu uz Lienes kontu, bankas darbinieki faktu fiksējuši un naudu aizskaitījuši atpakaļ īstajam saimniekam. Savukārt Liene uz Kaspara norādīto kontu pārskaitīja savu grūti, sūri nopelnīto naudu. Policijā noskaidrojās, ka Liene nav ne pirmā, ne pēdējā, kurai šādā veidā izkrāpta nauda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?