Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mēra vietnieku nošauj pilsētas centrā

Ar diviem šāvieniem galvā piektdien pēcpusdienā Daugavpils centrā nogalināts pilsētas mēra vietnieks un uzņēmējs Grigorijs Ņemcovs (1948). Policija pārbauda informāciju par G. Ņemcovam neilgi pirms nāves it kā izteiktiem draudiem. Viņš pats ar šādu iesniegumu policijā nebija vērsies. Draudi it kā saistīti ar kādiem G. Ņemcova biznesa darījumiem.

«Viņam ik pa laikam tika draudēts, Grigorijs jau bija noguris bīties no tā. Daugavpils nekad nav bijusi bīstama pilsēta, taču pēdējos gados tā par tādu ir kļuvusi,» sacījusi Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Rita Strode (LPP/LC).

Noziegums pastrādāts netālu no Daugavpils Universitātes, kad G. Ņemcovs gājis kāda nama pagalmā. Aculiecinieks it kā redzējis no notikuma vietas mierīgā gaitā aizejam vīrieti, kas varētu būt iespējamais slepkava. Vietējos pilsētas portālos parādās ļoti pretrunīgas ziņas par noziegumu. Ir informācija, ka Pumpura skvērā esot atrasts audumā ietīts iespējamais slepkavības ierocis. Savukārt portāls gorod.lv ziņo, ka uzbrucējs bijis melnā virsjakā un melnās biksēs, cepurē ar nagu. Šis portāls vēsta, ka 9 mm pistole iemesta strūklakā Raiņa parkā.

G. Ņemcovu var uzskatīt par Daugavpilī ietekmīgu cilvēku, un šī ietekme saistīta ar viņam piederošo mediju biznesu (lielā tirāžā krieviski izdotā avīze Million un tāda paša nosaukuma vietējā televīzija), kā arī amatu Daugavpils domē. G. Ņemcovu domē ievēlēja no paša izveidotās partijas Latgales tauta (saņēma 11,43% balsu). Pēc vēlēšanām G. Ņemcovs un viņa partijas biedre Anžela Aļohno tika ievēlēti par domes priekšsēdētāja Riharda Eigima (LSDSP) vietniekiem, taču jau 2009. gada septembrī G. Ņemcovs pievienojās domes opozīcijai, lai gāztu R. Eigimu, kas izdevās ar otro mēģinājumu. Kad par jauno domes priekšsēdētāju kļuva Jānis Lāčplēsis, G. Ņemcovs saglabāja vicemēra posteni.

Nepilnu stundu pirms savas traģiskās nāves G. Ņemcovs pa tālruni zvanīja Dienas korespondentei Annai Rancānei, lai informētu, ka apvienības Saskaņas centrs Daugavpils nodaļas valde nav piekritusi uzņemt partijā domes deputāti A. Aļohno, kura tikusi izslēgta no Latgales tautas. G. Ņemcovs arī teica, ka otrdien Daugavpils tiesā paredzēts skatīt lietu pret avīzes Dinaburga izdevēju Romānu Samarinu par Latgales tauta biedres Aļonas Dubicas goda un cieņas aizskaršanu un apsolīja informēt par lietas gaitu.

G. Ņemcova amatpersonas deklarācija liecina, ka viņam piederēja trīs dzīvokļi un garāža Daugavpilī. Pērn viņš norādījis 10 000 latu skaidras naudas uzkrājumus un bezskaidras naudas uzkrājumus EUR 6126. Viņš deklarējis arī parādsaistības - Ls 475 un 57 432 eiro. Aizdevis viņš bija Ls 11 328.

2007. gada vasarā Daugavpils rajona Skrudalienas pagastā, iespējams, ļaunprātīgi tika aizdedzināta G. Ņemcovam piederošā divstāvu koka dzīvojamā māja. Toreiz viņš to vērtēja kā draudus un tiešu spiedienu uz laikrakstu un televīzijas kanālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?