Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Merkele brīdina Putinu par nopietnām sekām, ja viņš neizbeigs krīzi Krimā

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien brīdināja Maskavu par «milzīgu» politisko un ekonomisko kaitējumu, ja tā neizbeigs krīzi Krimā, kur svētdien paredzēts referendums par pievienošanos Krievijai.

A. Merkele pārmeta Krievijai, ka tā ir izmantojusi Ukrainas vājumu, nevis rīkojusies kā partneris, kas varētu palīdzēt noregulēt situāciju kaimiņvalstī. «Ja Krievija turpinās rīkoties tāpat kā pēdējās nedēļās, tad tā nebūs katastrofa tikai Ukrainai. Šāda rīcība ne tikai mainīs Eiropas Savienības (ES) attiecības ar Krieviju, tā Krievijai radīs smagas sekas - politiskas un ekonomiskas,» A. Merkele paziņoja, uzrunājot Bundestāgu.

Viņa nepieminēja sankcijas, bet brīdināja, ka ES sadarbībā ar ASV un NATO lems par «nopietnu ekonomisko ietekmi», ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins turpinās ignorēt rietumvalstu aicinājumus risināt situāciju Ukrainā diplomātiskā ceļā un pieļaus Krimas referendumu.

«Neviens no mums nevēlas nonākt līdz šādu lēmumu pieņemšanai, bet mēs esam gatavi un apņēmīgi to darīt, ja tas būs nepieciešams,» sacīja kanclere.

Pirmdien Briselē tiksies ES ārlietu ministri, kuri varētu lemt par ieceļošanas aizliegumu un aktīvu iesaldēšanu Krievijas amatpersonām un biznesmeņiem. Nākamceturtdien paredzēts ES līderu samits, kurā runās par turpmākām ekonomiskajām sankcijām pret Maskavu.

Arī ASV prezidents Baraks Obama, trešdien Vašingtonā tiekoties ar Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku, brīdināja, ka Krievija maksās augstu cenu, ja tā neatkāpsies no plāna anektēt Krimu.

Krievijas ekonomikas ministra vietnieks Aleksejs Ļihačovs vakar paziņoja, ka Maskava ir gatava spert pretsoļus, ja Rietumi ieviesīs sankcijas pret Krieviju.

«Mūsu sankcijas būs simetriskas. Bet mēs ceram, ka [Rietumi] ieviesīs specifiskas politiskās, nevis tirdzniecības un ekonomiskās sankcijas,» amatpersonu citē The Wall Street Journal.

Krievija ceturtdien Ukrainas robežas tuvumā sāka militārās mācības, kurās piedalās 8500 militārpersonu un liels daudzums artilērijas.

Ukrainas parlaments - Augstākā rada - ceturtdien pieņēma likumprojektu, kas paredz izveidot Nacionālo gvardi, kuras mērķis būs «garantēt valsts drošību, aizsargāt robežas un likvidēt teroristiskus grupējumus».

Rezerves militārā formējuma, ko veidos uz Ukrainas Iekšlietu ministrijas iekšlietu karaspēka bāzes, sastāvā būšot 60 tūkstošu karavīru. To veidos no profesionālajiem un obligātā iesaukuma karavīriem, kā arī no militāro akadēmiju absolventiem un brīvprātīgajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?