Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Mērķēsim aizvien augstāk!

VALKA. Kā lācenīte Ilzīte

Čau. Vai tu lasi grāmatas? Grāmatas Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari autors Robins S. Šarma teicis: «Nopietna lasīšana ļauj tev kontaktēties ar pasaules visradošākajiem, gudrākajiem un iedvesmojošākajiem cilvēkiem 24 stundas dienā.» Atliec lasīšanai vismaz stundu dienā, un jutīsi, kā uzlabojas dzīve! Valkas, Strenču un Smiltenes novada Grāmatu svētki šogad notika Strenčos. Varēja diskutēt ar politiķiem, tikties ar Valmieras Drāmas teātra direktori, Animācijas filmu studijas Avārijas brigāde māksliniekiem, pat ar augu aizsardzības speciālisti. Katrs atrada sev tīkamāko. Atvērts bija arī lācenītes Ilzītes atbalsta punkts, uz kuru varēja nest našķus. Starp citu, ja lasīšana nesagādā prieku, pamēģini atrast ko tādu, kas uzrunā - panašķojies ar mīļāko kārumu kā lācenīte Ilzīte, un lasīšana kļūs tīkamāka!

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

KULDĪGA. Protam saprasties

Mana brīvlaika nedēļa izvērtās interesanta. Ēdu saldējumu un ar rezultātu esmu apmierināta! Ne es vienīgā - arī 20 Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas skolēnu, kuri piedalījās diskusijā Saldējums ar lielajiem. Lielie - Kuldīgas novada domes deputāti. Runājām par visdažādākajām tēmām: sporta skolu, ielu remontiem, valdību, bet diskusijas sākumā katrs dalībnieks saņēma auksto gardumu. Bērni un pieaugušie nav no divām dažādām pasaulēm - mēs protam saprasties!

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

BALVI. Darba un izglītības iespējas

Balvu muižas ēkā norisinājās Jauniešu konference - informatīvs pasākums, kurā skolēni uzzināja par darba un izglītības iespējām Balvu novadā un citviet. Pēc lekcijām muzikālajā pauzē uzstājās vietējo jauniešu popgrupa, tad pieredzē dalījās Gulbenes un Balvu jauniešu centru vadītāji. Skolēni atzina, ka šis pasākums bija vērtīgs, jo ļāva apzināties visas iespējas, ko piedāvā Balvi.

Kristīne Antonova, Balvu Valsts ģimnāzija

SMILTENE. Labāk 16 tortes un vienu svecīti!

Čau, čau! Man vienmēr paticis rudens brīvlaiks, jo šajā laikā ir mana dzimšanas diena. Agrāk es rakstīju «palagus» ar lietām, ko izdarīt nākamajā gadā, bet tagad… Tagad labāk izbaudu tieši to, kas notiek šobrīd, šajā momentā. Dažiem jaunais gads sākās 1. janvārī, bet man tas sākas dzimšanas dienā - 27. oktobrī! Taču rudens brīvlaiks nav tikai dzimšanas dienas ballīte. Arī es braucu uz Rīgu, lai satiktu pārējos novadu reportierus. Mazliet satraukta devos iekšā Dienas lielajā ēkā, taču, iepazīstoties ar pārējiem, sapratu, ka uztraukumam nav pamata. Iepazinu lieliskus cilvēkus! Liels paldies Dienai un atsaucīgajiem novadu reportieriem par lielisko dienu manā lieliskajā brīvlaikā!

Dita Pētersone, Smiltenes Centra vidusskola

KRĀSLAVA. Nezāģējiet kokus!

«Tu redzēji, ko viņi izdarīja - mūsu pīlādzīti nozāģēja! Kas? Elektriķi, laikam ziemai gatavojas...» Šādas sarunas Krāslavā bija dzirdamas ik uz stūra, jo, gatavojoties bargai ziemai, tika nocirsti koki, kuri varētu nolūzt un pārraut elektrības vadus. Protams, dzīve bez strāvas sagādā ne mazums problēmu, tomēr cilvēki uzskata, ka tik brutāli kokus cirst nevajadzētu. Daudziem varēja tikai apzāģēt garākos zarus, ar to būtu pieticis. Protams, krāslaviešiem jājūtas priecīgiem, ka lūstošu koku dēļ nepaliks bez elektrības. Tomēr pīlādzīša tik un tā žēl.

Evelīna Puzo, Krāslavas Valsts ģimnāzija

DOBELE. Padarīta darba sajūta

Brīvlaikā Dobeles Valsts ģimnāzijas Skolēnu padome satikās, lai vēl uz brīdi nolaistos uz zemes un spriestu par skolas erudīcijas konkursu, kas nav vairs aiz kalniem, un arī par Ziemassvētku balli, kura šogad noteikti būs iespaidīga. Pie viena nolēmām palutināt sevi ar pašceptiem gardumiem. Cepām picas un ābolkūkas - vieni aktīvi mīcīja mīklu, otri mizoja ābolus un rīvēja sieru, citi putoja olas un sijāja miltus - kopīgiem spēkiem darbi ritēja ātrāk. Padzēruši tēju un iestiprinājušies ar pašcepto maltīti, šķīrāmies ar labi padarīta darba sajūtu, lai šonedēļ ar jaunu sparu varētu ķerties klāt visam, ko esam iecerējuši!

Jānis Skrebels, Dobeles valsts ģimnāzija

VIĻĀNI. Uzvarēs čaklākie

Mūsu skolā valda īsts sacensību gars! Notiek aktīva makulatūras vākšana. Klase, kura savāks visvairāk, dosies ciemos uz Līgatnes papīrfabriku. Uzzināju, ka viena no pamatskolas klasēm savākusi ap 400 kg makulatūras. Vareni! Skolēni pat veikalos lūdz pārdevējām kartona kastes. Kāds mammai vai tētim nočiepj jaunāko žurnālu un avīzi, citi nes savas vecās burtnīcas, kuras stāvējušas plauktos. Daži joko, ka nodos arī mācību grāmatas, jo tās ļoti smagas. Pārstrādājot makulatūru, mēs ne tikai atbrīvojamies no liekajiem papīru kalniem, bet arī saudzējam dabu. Nu ko - lai uzvar čaklākie!

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

ROJA. Tikpat kā skolā

Trīs mūsu skolas klases rudens brīvlaikā devās mācību ekskursijā uz Rīgu. Bijām Anatomijas muzejā, kur mūs sagaidīja ļoti zinošs gids - informācija nāca aumaļām! Vajadzēja ļoti koncentrēties, lai uztvertu stāstīto. Apmeklējām arī P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju un Latvijas Bankas apmeklētāju centru Naudas pasaule. Tā bija izglītojoša un noslogota diena - tikpat kā skolā, tikai daudz patīkamāk! Bet brīvo laiku izmantojām, lai apskatītu un fotogrāfijās iemūžinātu burvīgo, krāšņo rudeni Vecrīgas ieliņās. Forši!

Madara Krišjāne, Rojas vidusskola

DAGDA. Komandējumā pie helovīniem?

«Apsveicu» - brīvdienas beigušās! Pagājusī nedēļa bija piesātināta ar notikumiem. Beidzot pabiju laikrakstā Diena. Iespaidu daudz un spilgti. Iepazinu jaunus cilvēkus, sajutu darba gaisotni un secināju, ka tipogrāfija ir īsts toksikomāna sapnis - tā-ādas smaržas... Bet, runājot par nākotni, Dagdas novada notikumu horizontā vīd iespēja piedalīties Helovīnu ballītē, kura notiks 4. novembrī Ezernieku sporta zālē. Tiesa, man rodas jautājums: kāpēc ieeja tajā ir tikai no 21 gada vecuma? Es arī gribētu piedalīties! Laikam nāksies kādu no saviem spiegiem sūtīt komandējumā uz helovīnbaļļuku..

Daiga Krilova, Dagdas vidusskola

ALŪKSNE. Rudenīgi patriotiska sajūta

Brīvlaiku baudījām kur kurais - laukos pie vecmammas, ar draugiem Stokholmā, kāds devās uz Angliju vai Īriju, lai satiktu vecākus. Alūksnē nekas nav mainījies, tikai satumst par stundu ātrāk. Pēdējos vakarus arvien vairāk radu, draugu un paziņu savu brīvo laiku pavada pie siltas tējas krūzes ar vilnas zeķēm kājās - mēs Alūksnē jau gaidām kādu sniega pārslu. Visskaistākās ziemas taču ir mūsu pusē! Reizēm prieku sagādā klusa kopā pabūšana nelielā draugu lokā, arī pārdomas vienatnē, lai no ikdienas steigas attaptos, baudot mieru - rudenīgi patriotisku sajūtu, kāda latviešiem ir novembrī. Un domās jau gatavojamies garai ziemai. Priecāsimies, jo esam taču bagāti - ar veseliem četriem gadalaikiem. Drīz pavadīsim vienu, lai sveiktu nākamo. Skaisti!

Dace Marķitāne, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?