Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Metalurga krāsns vēl silta

Ziņa par uzņēmuma Liepājas metalurgs atteikšanos no sociālā un sporta atbalsta lika otrdien ķert rokā viena no tradīcijām bagātākā Latvijas futbola kluba Liepājas metalurgs vadības vīrus, lai noskaidrotu, kas klubu gaida tuvākajā nākotnē. Ģenerāldirektors Ilgvars Šēns no plašāka komentāra atteicās. «Kas to lai zina, kas mūs sagaida?! Varat zvanīt, kam vēlaties! Neviens nezina, kas un kā būs nākamnedēļ.» Arī komandas trenera asistents Viktors Dobrecovs Dienai atzina, ka zina tikpat daudz, cik mediji, bet pastāstīja mazliet vairāk par situāciju, kāda šogad bijusi klubā.

«Algas spēlētājiem līdz šim visu laiku tika maksātas. Ar to nav bijis nekādu problēmu. Kā būs nākamajā mēnesī - grūti spriest. Spriežot pēc lasītā un dzirdētā, kaut kas varētu arī mainīties. Taču mums nav laika par to domāt. Koncentrējamies savam darbam. Vēl neviens nav ticis atlaists, stadions tiek kopts, cilvēki strādā,» Dienai pastāstīja kluba rekordists gūto vārtu ziņā, tagad treneris, - Dobrecovs.

Lai arī algas futbolistiem tika maksātas, skaidrs, ka tās nepavisam nebija tādas, kādas Liepājā bija ierastas labākos laikos. Ne velti pirms sezonas makšķeres notina vairāki futbolisti, kuri jau bija pieraduši spēlēt Daugavas stadionā pie jūras. Ilggadējais metalurgu pussargs lietuvietis Toms Tomašausks, saņēmis ziņu par kārtējo algas samazinājumu, vēl painteresējās, kāda būs jaunā alga. Saņēmis atbildi, pasmējās un bez liekiem jautājumiem šķīrās no iesildītās vietiņas Liepājas metalurgā. Arī sastāvs Metalurgam, kas pērn pirmo reizi pēdējos 15 gados palika bez Latvijas čempionāta medaļām, šogad tika komplektēts pieticīgāk, komandā iesaistot aizvien vairāk jauno futbolistu, kuru finansiālās prasības ir mazākas.

Latvijas futbola tradīcijām pietiekami stabila kluba piramīda ļāva paļauties uz jauno paaudzi, jo kluba internāts vairāku gadu garumā jaunatnes komandā pulcēja talantīgākos Latvijas puišus. Informācija Dienas rīcībā liecina, ka ar šī gada 1. jūliju internāts pārtraucis savu darbību, bet ēka jau izlikta pārdošanā. Tur mitinājušies jaunie hokeja un futbola talanti. Daži futbolisti kluba sistēmā gan paliks. Tiesa, jaunatnes futbola sistēmu uzņēmuma ligas neskaršot - treneri ir valsts maizē.

Galvenā futbola komanda šogad iztika no uzņēmuma finansējuma un naudas par pagājušās sezonas Latvijas futbola virslīgas labākā spēlētāja Vladimira Kameša pārdošanu Krievijas premjerlīgas klubam Permas Amkar. Ar stadiona uzturēšanu palīdzēja Liepājas pašvaldība, kas iepriekšējos gados futbolam neesot devusi ne santīma, jo bijis pietiekami ar Metalurga līdzekļiem. Drīzumā gaidāma naudiņa no UEFA par dalību eirokausos.

Šovasar liepājnieki divu spēļu summā pēcspēles sitienos piekāpās Velsas klubam Prestatyn Town. Ievērojamākais futbola žurnāls pasaulē Four Four Two augusta numurā veltīja uzmanību britu salu amatierkomandas panākumam, detalizēti aprakstot spēli Liepājā. Briti slavējuši Daugavas stadiona zāliena kvalitāti, uzteikuši suvenīru tirdzniecību Liepājā, priecājās par to, ka vienīgā bilde Liepājas stadiona viesu komandas ģērbtuvēs bijusi The Beatles plakāts un… ka amatieru komandas treneris Nīls Gibsons, noskatījies liepājnieku video ierakstus, nav atradis neko ievērības cienīgu, ko rādīt saviem spēlētājiem. «Viņiem nav ne uz pusi tik laba komanda, kā bijām iedomājušies,» par profesionālo komandu Liepājas metalurgs teicis Gibsons.

«Grūti pateikt, vai kāds no futbolistiem domā par kluba pamešanu. Neviens neko tādu nav teicis, bet nevaru zināt, kas darās viņu galvās. Skaidrs, ka viss, kas notiek ar un ap uzņēmumu, atstāj kaut kādu ietekmi uz spēlētāju noskaņojumu. Arī rezultāti pēdējā laikā ir tādi… Esam psiholoģiskajā bedrē. Domāju, ja klubs tiks likvidēts, gan jau daži futbolisti atradīs sev vietu citur,» Dobrecovs prognozē, kas notiks, ja īstenosies iespējami sliktākais variants. Pagaidām viss rit savu gaitu, nekas vēl nav mainījies. Ir tikai neziņa par nākotni un bažas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Liepājas metalurgs

Futbola komandas panākumi: divkārtējs Latvijas čempions (2005, 2009), Latvijas kausa ieguvējs (2006), astoņkārtējs Latvijas vicečempions (pēdējoreiz 2011. gadā), Baltijas kausa ieguvējs (2008), labākais panākums eirokausos - divu kārtu pārvarēšana UEFA kausā 2004. gadā, spēlēja pret Braga, Kijevas Dinamo, Schalke 04 un Heerenveen.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?