Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nāc uz parku pavingrot!

Vasaras sezonā, kamēr lielākā daļa pilsētnieku vēl tikai mostas, Rīgas parkos jau notiek rosība. Nē, tie nav čaklie sētnieki, bet gan veselīga dzīvesveida entuziasti. Viens otrs skrien rīta krosiņu, kāda grupa jogo, bet vēl bariņš dzīvespriecīgo laižas dejā pa zālāju - aktivitāšu ir daudz. Bērnu rotaļu laukumiņš Vērmanes dārzā pārvērties par mini sporta zāli brīvā dabā, un, kamēr mazie rīdzinieki vēl saldi guļ, tur trenējas Noa Bootcamp grupa.

Hanteles, svaru bumbas, pievilkšanās un sportotāji ar dzīvesprieku sejās Facebook lapas fotogrāfijās izskatās iedvesmojoši, un Dabas Diena arī izmēģināja, ko nozīmē sākt darbdienu ar augstas intensitātes izturības treniņu.

Komandas gars iedvesmo

Kaut arī rīts ir daudzsološi saulains, nav nemaz tik viegli sevi pierunāt saposties un 7.20 jau būt uz strīpas Vērmanītī. Turklāt jāceļas savlaicīgi, lai pagūtu pabrokastot, jo tukšā dūšā vingrot nebūs spēka. Kad visi ieradušies, treneris Ivo Erdmanis mums liek sastāties vienā rindā un saskaitīties... «Tā kā skolas fizkultūras stundā,» nodomāju. Nodarbība sākas ar lēnu skrējienu apkārt parkam, tas esot aptuveni kilometrs. Tad seko dažādi vingrojumi rokām, mugurai, izklupieni, palēcieni, pievilkšanās, izmantojot gan sava ķermeņa funkcijas un svaru, gan parkā esošos objektus - soliņus, kāpnes, rotaļlaukuma iekārtas un tamlīdzīgi... Ir arī hanteles, svaru bumbas. Dažus vingrojumus veicam, atkārtojot noteiktu skaitu kustību, citus noteiktā laika sprīdī. Treniņš vēl nav pusē, kad liekas - viss, vairs nejaudāju! Tomēr citu nodarbības dalībnieku apņēmība motivē turpināt, un katrs vingrojums, kas pieveikts, iedvesmo tikt galā arī ar nākamo.

Apņēmība, regularitāte un ēdienkarte

Ivo stāsta, ka ideja par Noa Bootcamp treniņu programmu radusies, kad abi ar sievu bijuši Arābu Emirātos sporta treneru apmācībās un izdomājuši, ka arī Latvijā vajag ko tādu. Ivo ir 11 gadu pieredze fitnesa trenera darbā, patīk aizvien lielāku popularitāti iekarojošais funkcionālais augstas slodzes treniņš CrossFit, taču viņš atzīst, ka ne katram tas ir pa spēkam, un Noa Bootcamp treniņu plānā CrossFit elementi kombinēti ar citām aktivitātēm, tā padarot nodarbības pieejamākas arī cilvēkiem, kas ar sportu ikdienā nodarbojas vien nedaudz. CrossFit nodarbības tiek papildinātas ar boksu, kur Ivo pats trenējas jau piecus gadus, un apļveida treniņiem, kuros pēc kārtas tiek veikti dažādi vingrojumi, katrā bāzē tos izpildot pa sekundēm 45 sekundes - 1,5 minūtes vai atkārtojot noteiktu skaitu. Boksa treniņi notiek Olimpiskajā sporta centrā, bet pārējās nodarbības brīvā dabā dažādās Rīgas vietās - Vērmanes dārzā, Krastmalas promenādē, Lucavsalā -, un katrai ir nedaudz cita specifika, ko nosaka vide un tajā esošie objekti, tomēr pamatā tiek trenēta iekšējā muskulatūra, izturība, nostiprināti tā sauktie lielie muskuļi. Ivo saka, ka trenēties vajagot reizes trīs nedēļā, ideālā gadījumā treniņu ciklā iekļaujot visus trīs nodarbību veidus, un papildu šiem treniņiem vēl pāris reižu paskriet, braukt ar riteni vai darīt to, kas sirdij tuvāks... Līdz ar abonementa iegādi nodarbību dalībnieki saņem arī ēšanas plānu, kas pielāgots sportiskam dzīvesveidam un aktuāls ne tikai tiem, kas grib notievēt, jo, lai būtu spēks un enerģija kustēties, jāzina, kā pareizi saplānot savas maltītes. Sportisti bieži vien lielu uzsvaru liek uz olbaltumvielu uzņemšanu, taču vajadzīgi esot arī ogļhidrāti - enerģijai un izturībai. Ar bulciņām un šokolādi tam gan nav nekāda sakara, jāuzņem saliktie ogļhidrāti, kas ir atrodami, piemēram, pilngraudu produktos. Starp Noa Bootcamp treniņu dalībniekiem esot arī daži veģetārieši, tomēr treneris uzskata - ja cilvēks nodarbojas ar augstas intensitātes sportu, gaļa uzturā ir nepieciešama. Ivo ir pārliecināts - lai mainītu ķermeni, sasniegtu rezultātus, galvenais ir pašdisciplīna. Pirmie rezultāti esot jūtami jau pēc mēneša, bet uzskatāmi - pēc dažiem mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur meklēt domubiedrus

Noa Bootcamp nosaukums radies par godu Ivo dēlam Noa, turklāt treneris atsaucas arī uz populāro Bībeles stāstu par Noasa šķirstu, kurā sugas tika glābtas no grēku plūdiem. «Mēs aicinām pie sevis cilvēkus, lai izglābtu viņus no tukluma un nesportiskuma, no neveselīga dzīvesveida,» smej treneris.


Ja gribi pievienoties nodarbībām, piesakies: www.facebook.com/NoaBootcamp

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?