Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ne elektronikas, ne sintētikas. Silta sirds

Inga Melberga

Kādus pārsteigumus saviem cienītājiem var sagādāt mūziķi koncertturnejā? Sajūsmināt ar vērienīgu šovu, uzaicināt noslēpumainus, ekstravagantus viesmāksliniekus vai arī - piedāvāt jaunu skanējumu jau ierastā stila vietā. Popgrupa Musiqq pirms pāris nedēļām ir ierakstījusi savu pirmo akustisko albumu ar nosaukumu Silta sirds un devusies koncertturnejā pa Latviju, kurā uzsvaru liek tieši uz pēdējo.

Albuma Silta sirds ierakstā ir piedalījies ģitārists Uldis Beitiņš, bundzinieks Viktors Veselovs, saksofonists Alex, grupa DaGamba un popgrupa DoReMi, daļu no šī radošā sastāva līdzās Musiqq solistiem Emīlam Balcerim un Maratam Ogļezņevam varēs sastapt arī turnejā - koncertu akustisko skanējumu īstenos Uldis Beitiņš (ģitāra), Roberts Rasa (bass), Edgars Jass (taustiņi, ģitāra), Viktors Veselovs (perkusijas un sitaminstruments cajon), Alex (saksofons), kā pavadošā balss piedalīsies arī talantīgā dziedātāja Rūta Dūduma. «Koncertos būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma Silta sirds, kam ir pilnībā akustisks skanējums, atšķirīgs no ierastā Musiqq, kā arī jau pazīstamās, iemīļotās dziesmas, kuras arī izpildīsim akustiskā versijā. Tas ir kaut kas pilnīgi citāds un jauns, pārsteigums gan mums pašiem, gan klausītājiem,» stāsta grupas Musiqq solists Emīls Balceris.

Parasti grupas skanējums ir visai enerģisks, dinamisks, elektronisks un skaļš, tāpēc līdzšinējie koncerti tikuši veidoti kā jautras ballītes. Šajā turnejā klausītāji tiek aicināti baudīt mūziku sēžot, nevis dejojot. «Tuvojas Ziemassvētku laiks - klusinātas, maigas noskaņas, romantika un siltums. Centīsimies uzburt šo gaisotni koncertos, tāpēc nebūs ne elektronikas, ne sintētikas. Akustiskais skanējums mūziku noteikti padara niansētāku. Varbūt kādam šķiet, ka akustisks skanējums - tās ir pāris ģitāru un perkusijas, bet tā nudien nav! Uz skatuves būsim astoņi cilvēki, un tas, ko dzirdēsiet, būs jauns, citāds Musiqq. Būs interesanti,» uzskata Emīls un smejoties piebilst - iespējams, grupa sasniegusi zināmu profesionālo briedumu, tāpēc gribas meklēt aizvien jaunus muzikālos ceļus. «Koncerttūri organizējam paši, esam ieguldījuši lielu enerģiju un entuziasmu visā no A līdz Z, jo jūtamies atbildīgi pret klausītājiem - ne tikai ieviešot jauninājumus, bet arī nodrošinot kvalitatīvu izpildi,» atklāj grupas solists.

Musiqq koncertturneja Silta sirds sāksies jau šovakar, 20. novembrī, ar uzstāšanos Valmieras Kultūras centrā. 2. decembrī notiks koncerts Rīgā pasākumu centrā Splendid Palace, 5. decembrī - Rēzeknē Latgales vēstniecībā Gors, 12. decembrī - Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē. Turnejas noslēgums gaidāms 16. decembrī Jelgavas kultūras namā. Biļetes - Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?