Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Neaizsniedza pjedestā lu

Tāds ir sports, ar uzvarām un arī zaudējumiem - pēc notikumiem bagātā BMX pasaules čempionāta Roterdamā sen zināmo patiesību atkārtoja Latvijas izlases treneris Ivo Lakučs. Elites klasē Edžus Treimanis ieņēma 4. vietu, paliekot goda pjedestāla pakājē. Olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam pusfinālā pārsprāga riepa, sekoja sāpīgs kritiens un palikšana ārpus fināla.

Visus iepriekšējos braucienus pārliecinoši aizvadījušais divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs labi startēja arī pusfinālā. Brīdī, kad jau šķita, ka ceļš uz finālu ir nobruģēts, teiciena burtiskā nozīme ieguva nepatīkamu pieskaņu. Pēdējā līkumā Māris bija stabilā otrajā vietā, kas dotu tiesības piedalīties finālā, taču burtiski pēdējos asajos līkuma bruģīšos pārplīsa Štromberga divriteņa priekšējā riepa, un medaļu pretendents krita jau faktiski finiša taisnē. Priekšējais ritenis bija sagriezies trakā astoņniekā, un pats Štrombergs tikai pēc kāda laika klibodams spēja pamest trasi.

«Tā tik tiešām BMX bieži negadās, ka trasē pārsprāgst riepa,» Dienai skaidroja Lakučs. «Tā bija apstākļu sakritība. Šaurajā virāžā Māris izvēlējās pareizo pusi, bija jābrauc ar maksimālu atdevi, lai iegūtu labāku starta vietu finālā. Laikam jau riepiņai bija mazs brāķis. Tajā virāžā arī inerce ir nežēlīga. Spiediens uz riepu bija milzīgs. Iedomājies, ne tikai rats bija pamatīgi saliekts, bet arī rāmis tika salocīts! Riteni tagad var izmest...» Diezgan nopietni cietis arī pats braucējs. Štrombergam ir spēcīgi sasists ikra muskulis. «Pastaigāt viņš īsti nevar. Brauks uz Ameriku, un tad jau redzēs, ko ārsti teiks.»

Latviešu galvenās cerības neveiksmi gan varēja mazināt Edžus Treimanis, kurš elites grupas finālā varēja startēt no izdevīgās otrās starta pozīcijas, vai vismaz junioru finālā startējušais Kristens Krīgers. Taču ne vienam, ne otram tas neizdevās.

Junioru konkurencē galvas tiesu pārāks par citiem bija Nīderlandes sportists Nīks Kimans, kurš uzvarēja visos braucienos gan sestdien, gan svētdien. Krīgers startā bija tieši blakus mājiniekam un mēģināja apsteigt favorītu jau pirms pirmā līkuma, taču Kimans prasmīgi izlika elkoni, nobremzējot Krīgeru, izsitot to no ritma, un jau pirmajā līkumā latvietis krita un izstājās. Jāatzīst, ka Krīgers pasmagu kritienu bija piedzīvojis jau rīta treniņā.

Treimanis goda pjedestālam bija daudz tuvāk. Pēc starta drudža Edžus iekārtojās ceturtajā pozīcijā, bet divu austrāliešu cīņā par pirmo vietu Edijs Dīns krita, līdzi «paķerot» vairākus aiz sevis braucošos sportistus. Edžus Treimanis, iespējams, varēja izvairīties no iebraukšanas burzmā, taču kā pēdējais krita. Gods kam gods - ātri cēlās kājās un aizcīnījās līdz 4. vietai, vairāk nekā par sekundi atpaliekot no goda pjedestāla. Par pirmo divkārtējo pasaules čempionu BMX riteņbraukšanā kļuva austrālietis Sems Vilobijs.

«Edžum cīņa par trešo vietu bija atklāta. Pirms kritiena viņš bija labā pozīcijā, par trešo vietu varēja cīnīties. Tomēr ceturtā vieta viņam arī ir labs sasniegums. Kopumā nemaz tik slikti neesam startējuši, bet, protams, bija iespēja iegūt kaut ko lielāku,» secināja Lakučs.

Štrombergam šī gada nogalē ASV vēl priekšā cīņā par uzvaru ABA čempionātā. Tas ir vienīgais prestižais tituls, kura vēl nav viņa panākumu paletē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BMX riteņbraukšana

Pasaules čempionāts Roterdamā
Elite

1. S. Vilobijs (Austrālija) 25,393
2. T. Nihaugs (Kanāda) 27,526
3. T. Vaits (Lielbritānija) 33,461
4. E. Treimanis (Latvija) 34,537
9.-16. M. Štrombergs (Latvija)
33.-64. R. Veide (Latvija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?