Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Neatlikt uz rudeni

Aldis Bite

Par nopietnu apgrūtinājumu kļuvusi elementāra piebraukšana pie Rīgas skolām un transportlīdzekļu novietošana to tuvumā. Šī problēma būtu jārisina jau tagad vasarā, lai, sākoties jaunajam mācību gadam, situācija būtu mainījusies pozitīvā virzienā.

Ir daudz skolu, kas atrodas pie maģistrālajām ielām, taču grūti atrast vēl kādu zinību pili, izņemot Rīgas 34. vidusskolu, kur bez sabiedriskā un privātā transporta ceļu satiksmē piedalās arī riteņbraucēji. Tieši viņi ir neaizsargātākā satiksmes dalībnieku daļa, jo vecāki, vēloties atvases pievizināt pēc iespējas tuvāk skolas durvīm, auto novieto nevis uz brauktuves paralēli ietvei, bet tieši uz gājēju celiņa un veloceliņa.

34. vidusskolas tuvumā esošais Jūrmalas gatves un Vecās Jūrmalas gatves (Kandavas ielas) krustojums skolas gada laikā rada stresu arī citu transportlīdzekļu vadītājiem. Pirms dažiem gadiem, kad notika skolas renovācija un siltināšana, gluži pamatoti Kandavas ielas strupceļš pie Jūrmalas gatves un Dzirciema ielas krustojuma tika pārveidots par gājēju zonu, uz brauktuves novietojot apjomīgas puķu kastes, kas līdz skolas lievenim liedza aizbraukt automašīnām.

Ar Rīgas domes Satiksmes departamenta gādību tiešā skolas tuvumā uzstādītas gājējus sargājošās metāla barjeras, auto piebraukšanai atvēlot nelielu aptuveni 10 metru joslu tieši Jūrmalas gatves un Vecās Jūrmalas gatves krustojumā (precīzāk, ielu satikšanās vietā pie Vecajā Jūrmalas gatvē 1 esošā mēbeļu salona). Nereti skolēnu vecāku auto no Imantas puses traucas pāri tiltam, tad veic labo manevru, šķērsojot vairākas braukšanas joslas un noslēdzot Vecās Jūrmalas gatves brauktuvi. Pirms vairākiem gadiem, kad tika atjaunots joslas atdalošais krāsojums, tika uzkrāsotas gan brauktuves atdalošās līnijas, gan uzzīmētas drošības saliņas.

Darbdienu rītos gadījies redzēt vairākus satiksmes negadījumus. Viens no iespējamiem uzlabojumiem - pilnībā liegt auto apstāšanos skolas tuvumā, kā arī pagarināt ietvi norobežojošo barjeru Vecās Jūrmalas gatves 1 virzienā. Tas liks visiem satiksmes dalībniekiem braukt atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem un mācību gada laikā neradīs satiksmes sastrēgumus Imantas tilta pakājē, tuvu pie Jūrmalas gatves un Dzirciema ielas krustojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Jāuzmanās vairāk nekā parasti

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
autožurnālists
Šis krustojums ir viens no tiem, kuros, braucot ar velosipēdu, jāuzmanās vairāk, nekā parasti braucot pa veloceliņu. Tiesa, asfalta kvalitāte tur neļauj attīstīt gājējiem bīstamu ātrumu, taču no skolēniem un to vecāku automobiļiem ir jāuzmanās. Metāla barjerai tur pietrūkst kādu 5-10 m. Ja to pagarinātu, pat ļoti pārdrošiem un steidzīgiem autovadītājiem vairs nevajadzētu pārkāpt noteikumus un arī gājēji un velobraucēji būtu labāk pasargāti no stresa un sadursmes riska.

Bez nosaukuma

Arnis Martinelli
AutoBild Latvija
redaktors
Jūrmalas gatves un Vecās Jūrmalas gatves (Kandavas ielas) krustojums un skola pie tā atrodas tik ilgi, ka jau četru vai pat vairāk paaudžu cilvēki ir saraduši ar apgrūtinājumiem. Arī veloceliņš šajā vietā ir jau gadiem ilgi. Nezinu, vai, uzstādot papildu ceļa zīmi «Uzmanību - bērni!», tā liks kādam velobraucējam vai autovadītājam vairāk uzmanīties. Barjeras gan varētu pagarināt! Tad vairs nerastos nepieciešamība Vecajā Jūrmalas gatvē traukties pāri braukšanas joslām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?