Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Negadījumu skaits pieaug

Pievēršamies divām aptuveni 1000 metrus garām ielām Latgales priekšpilsētā, kuru krustojums jau labu laiku kļuvis par autovadītāju uzmanības un veiklības pārbaudītāju! Tā ir vieta, kur sastopas Vietalvas un Vestienas iela. Par to, ka krustceles jāpārbūvē, interneta diskusijās cīnās daudzi autovadītāji, īpaši tie, kam ikdienā no centra jādodas Pļavnieku vai Dienvidu tilta virzienā.

Cilvēka atmiņa ir dīvaina un sarežģīta, tādēļ nebrīnīšos, ka jau 2018. gadā, kad izbūvēs Austrumu maģistrāles posmu no Piedrujas līdz Dzelzavas ielai, par šobrīd nervus kaitinošo krustojumu visi aizmirsīs! Līdz tam laikam tur notiks ne viena vien avārija. Pat Rīgas domes Satiksmes departamentā atzina, ka Vestienas-Vietalvas ielu krustojums ir paaugstinātas bīstamības ielu šķērsojums, jo 63 avārijas (pēc citiem datiem - pat 103) trīs gadu laikā ir neapmierinoša statistika.

Novērtējam ielas

Abas transporta artērijas - Vietalvas un Vestienas iela - šobrīd ir ar absolūti dažādu izmantojumu un nozīmi. Ja nozīmīgā kravas auto transporta kustības artērija - Vestienas iela - kā Braslas ielas turpinājums sākas caurbrauktuvē zem (tieši tā) Deglava ielas pārvada, tad Vietalvas iela ir daudz nenoslogotāka ar transporta plūsmu.

Pateicoties tiešajai izbrauktuvei uz Piedrujas ielu (veikals Cenu klubs) un Dienvidu tiltu, Vestienas iela kļuvusi ļoti nozīmīga satiksmes artērija, kas pēc Dienvidu tilta otrās kārtas pabeigšanas ieguvusi vēl blīvāku satiksmi. Rodas jautājums - kādēļ gan ceļa zīmes rāda pretējo un pirms Vestienas ielas krustojuma ar Vietalvas ielu uzstādīta zīme Dodiet ceļu? Atbilde slēpjas faktā, ka Vietalvas ielas posmā tieši pie Matīsa kapiem novietojušās divas dzelzceļa pārbrauktuves. Pieaugot kravu transporta plūsmai, pie šīm pārbrauktuvēm jau tagad izveidojas garas jo garas auto rindas.

Kaut kad nākotnē Vestienas iela iekļausies Austrumu maģistrālē - satiksmes artērijā, kas savienos Dienvidu tiltu ar Viestura prospektu. Tad, uzbūvējot Austrumu maģistrāles (Rīgas centra apbraucamais ceļš) posmu no Piedrujas ielas līdz Dzelzavas ielai, šajā krustojumā vairs nebūs plūsmu krustošanās un pa Vietalvas ielu Piedrujas ielu šķērsot nevarēs. Šajā krustojumā būs tikai regulējama gājēju pāreja.

Vestienas iela

Aizsteidzoties notikumiem priekšā, uzreiz jāsaka, ka izraisītās avārijas noteikti ir neuzmanības sekas. Braucienu sākam ar Vestienas ielu. Šķērsojuši Zemitāna pārvadu Purvciema pusē, pagriežamies pa Braslas ielu, kas, braucējiem nemanot, pāriet Vestienas ielā. Blīvā satiksme, brauktuves malās stāvošais vieglais un kravas transports, kā arī sliktā asfalta kvalitāte neļauj attīstīt ātrumu, kas lielāks par satiksmes noteikumos atļauto. Uzmanīgu katru braucēju dara arī fakts, ka tieši pie krustojuma ar Vietalvas ielu novietojas Valsts policijas autobāze. Lielais trafarēto auto sablīvējums brauktuves malās atdzesē asinis karstgalvjiem. Uzmanīgākie braucēji noteikti pamana gan to, ka Vestienas iela tieši pirms krustojuma dalās divās atsevišķās pretēja virziena brauktuvēs, gan to, ka no pirmās (labās) joslas var pagriezties tikai pa labi uz pārbrauktuvi, vai turpināt pa Vestienas ielu. Tiem, kas vēlas pēc krustojuma virzīties pa Vietalvas ielu, jāizmanto tikai un vienīgi otrā josla. Protams, vispirms dodot ceļu transportam, kas brauc pa Vietalvas ielu no Matīsa kapu puses. Iepriekš, kad taisni varēja braukt no abām Vestienas ielas brauktuves joslām, pārgalvji līdzās braucošo auto izmantoja kā aizsegu, lai gluži kā indiāņi zirgu barā kustību turpinātu bez bremzēšanas. Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta veiktajām izmaiņām satiksmes organizācijā šajā krustojumā ir kļuvis drošāk.

Vietalvas iela

Kustību sākam no Nīcgales ielas pagriežoties pa labi uz Vietalvas ielu - klusu mikrorajona brauktuvi ar līdz 30 km/h ierobežotu ātrumu un guļošo policistu pie S. Žoltoka vidusskolas. Sagaidījuši kārtu blīvā, labi organizētā satiksmē, uzgriežamies uz Vestienas ielas, ieņemam kreiso joslu un braucam pāri krustojumam. Spriežot pēc krustceļu vidum nobremzētajiem auto, arī steidzīgākie ļaudis Vestienas ielas sablīvējumā gaida jau vairākas minūtes. Pārbraucot nervozo krustojumu, nokļūstam lēnā transporta plūsmā. Drošībā starp 20. maršruta autobusu un 263. mikroautobusu virzāmies Matīsa ielas virzienā. Ripojam garām SIA KONO, šķērsojam pārbrauktuvi, tad garām L&T administratīvajai ēkai, vēl vairākiem uzņēmumiem, līdz ieraugām Latvijas gāzes rezervuāru torņus un 21. gadsimta urbanizētās vides vēl neizcūkotos Matīsa ielas apaļos bruģakmeņus. Esiet sveicināti Grīziņkalnā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?