Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Neikšāns otrais N klasē

Piešķirtās soda minūtes neļāva triumfēt savā klasē. Latvijas LMT rallija ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals pasaules čempionāta 4. posmā Portugāles rallijā N klasē un Rally Class ieskaitē ieņēma otro vietu. Soms Miko Hirvonens uzvarēja kopējā ieskaitē.

Portugāles rallijs Latvijas braucējiem izvērtās notikumiem bagāts. Tehniskās ķibeles sekoja cita citai, kā rezultāta tika saņemts septiņu minūšu un 10 sekunžu soda laiks. Savā N klases ieskaitē Andis Neikšāns no uzvarētāja Ukrainas braucēja Jurija Protasova atpalika sešas minūtes un 30 sekundes.

Nopietnākās problēmas latviešiem bija trijos nakts ātrumposmos. «Papildlukturu pieslēgums sabojāja visu elektrosistēmu. Aizgāja pat tik tālu, ka nevarējām iedarbināt automašīnu, un patērējām daudz laika remontam. Arī salona ventilācija nedarbojās, un priekšējais stikls bija pilnībā aizsvīdis,» sūkstījās A. Neikšāns. Tā kā ātrumposmu laikā lija lietus, bet Subaru Impreza bija palikušas tikai tuvās gaismas, nevarēja būt runa par maksimālu sniegumu.

Nākamais nopietnais pārbaudījums bija spēcīgās lietusgāzes piektdien. «Kaut ko tādu vēl nebiju redzējis. Līst lietus, migla, nekas nebija redzams. Vienā pārbraucienā upe bija tik pārplūdusi, ka nebija iespējams turpināt ceļu. Citā ceļa posmā savukārt bija tik slidens, ka priekšpiedziņas automašīnas netika kalnā un dalībnieki ar 4WD stūma tās ar bamperiem!» Tā kā daļai rallija dalībnieku neizdevās sasniegt SS-7 ātrumposma startu, visi ātrumposmi pēc SS-6 tika atcelti. Divos pirmajos Neikšānam patraucēja priekšā lēnāk braucošais konkurents. «Pietuvojāmies viņam vairākas reizes, taču viņš mūs nepamanīja. Galu galā neatlika nekas cits kā uzsist pa bamperu, lai viņš palaistu mūs garām.»

Latvijas ekipāža sestdien N klasē vēl bija ceturtajā pozīcijā, taču svētdien izdevās pakāpties uz otro vietu. Eksperimentālajā Rally Class vērtējumā bija iekļauti braucēji ar Subaru automašīnām. Arī šajā ieskaitē Neikšānam/Dzirkalam otrā vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rallijs

Pasaules čempionāts, 4. posms Portugālē
Kopējā ieskaite. 1. M. Hirvonens/J. Lehtiens (Citroen, Somija) 4.19:24,3, 2. M. Estbergs/J. Andersons (Adapta Ford, Norvēģija) +1:51,8. 3. J. Novikovs/D. Žiro (M-Sport Ford, Krievija) +3:25,0, 21. A. Neikšāns/P. Dzirkals (Subaru Impreza, Latvija) +50:32,5. Finišēja 31 ekipāža
N klases vērtējums. 1. J. Protasovs/K. Nesvits (Subaru Impreza, Ukraina) 5.03:26,8, 2. A. Neikšāns/P. Dzirkals (Subaru Impreza, Latvija) +6:30,0, 3. S. Pērns/K. Jērveoja (Subaru Impreza, Igaunija) +8:38,0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?