Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nepārspēts arī viltīgā trasē

Reabilitējās par pagājušajā sezonā piedzīvoto neveiksmi. Pasaules kausa (PK) izcīņas līderis Martins Dukurs bija pirmais arī 7. posma sacensībās Vācijas trasē Kēnigszē, kur pirms gada palika sev neraksturīgi zemajā sestajā vietā. Martins šosezon septiņos startos uzvarējis sešas reizes. Vecākais brālis Tomass Dukurs ieņēma 5. vietu. PK kopvērtējumā brāļi Dukuri saglabāja pirmo un otro pozīciju.

Uz Kēnigszē posma sacensībām Martins brauca ar pamatotām bažām. «Pagājušajā sezonā šajā trasē man neizdevās apļa izeja. Arī pirmajos treniņos gāja slikti, tāpēc par uzvaru patiešām esmu priecīgs,» Dienai pēc sava kārtējā panākuma atzina Martins Dukurs. Pēdējās divās sezonās jaunākais brālis Dukurs tikai divas reizes nav bijis pirmais. Pērn - Kēnigszē, šosezon - Vistlerā.

Uzvaras pamatus Martins šoreiz iemūrēja pirmajā braucienā, savu galveno konkurentu Franku Rommelu apsteidzot par 0,42 sekundēm. Pirms gada šajā trasē Rommels palika nepārspēts. «Veiksme šoreiz stāvēja līdzās, jo pirmajā braucienā diezgan nopietni riskēju. Apļa ieejā kamanas ir nedaudz jāsagriež paralēli kustības virzienam, lai iegūtu optimālo trajektoriju. Par daudz arī nedrīkst griezt, jo tad var nodzēst ātrumu. Pēc tam savukārt ir jāiztaisa trīs viļņi. Viltīgi ir arī tā sauktie esiņi. Nevarētu teikt, ka šī trase ir ļoti grūta. Ja uzķer ritmu, braukt ir pat samērā viegli, turpretī, ja kaut kas nesanāk, var būt jāmokās gandrīz visu laiku. Braukšanai šajā trasē patiešām ir ļoti liela nozīme.» Otrajā braucienā Martins bija priekšā Rommelam vairs tikai piecas sekundes simtdaļas. «Otrajā reizē jau braucu pa drošākām trajektorijām, jo nebija nepieciešamības riskēt,» skaidroja Martins.

Tomasam Dukuram nepaveicās ar izlozi. Pirmajā braucienā piesniegušajā trasē viņš startēja pirmais. «Brauca gandrīz kā sniega tīrītājs,» skarbi jokoja sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs. Rezultāti gan būtiski neatšķīrās. Pirmajā braucienā Tomass bija piektais, otrajā - ceturtais. No ceturtās vietas, kuru ieņēma vācietis Aleksandrs Krokels, Tomasu šķīra viena sekundes simtdaļa. Martins Dukurs atzina - ja ne pirmais starta numurs, brālis būtu ceturtais, bet augstāk gan ne. «Tomasam kaut kas ir jāmaina, un viņš pats arī ir sācis rīkoties. Jau pirmajā vakarā pēc ierašanās nākamajā sacensību vietā Īglsā viņš sāka gatavot jaunas slieces. Sliktāk jau nevajadzētu būt. Jācenšas no ceturtās un piektās vietas tikt atpakaļ uz goda pjedestāla.»

Viena no sezonas intrigām ir Martina un Tomasa cīņa par dubultuzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Vēl nekad abi brāļi PK sezonas vērtējumā nav bijuši pirmajā un otrajā pozīcijā. Visticamāk, Martins jau pēc nākamā posma mačiem Īglsā konkurentiem kļūs neaizsniedzams. Pēc tam būs vēl tikai viena posma PK sacensības Sočos. Starp abiem posmiem Sanktmoricā dalīs pasaules čempionāta medaļas. PK kopvērtējumā Martins apsteidz Tomasu par 198 punktiem. Par uzvaru posmā pienākas 225 punkti, par 2. vietu - 210, 3. - 200, 4. - 192. punkti utt. Tomasu reāli var apsteigt tikai Krokels. «Ja nesataisīs lielas ziepes, Tomasam ir jābūt otrajam. Labi ir tas, ka vairāk nebūs sacensību Vācijas trasēs, kurās Krokelam tomēr ir priekšrocības, jo labāk zināmas. Sočos noteikti galvenais konkurents būs Aleksandrs Tretjakovs, bet pēc viena izlaista posma viņam vairs nav īsti reāli Tomasu noķert,» uzskata Martins.

Sestdien Austrijas trasē Īglsā PK 8. posma sacensības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Pasaules kauss, 7. posms Kēnigszē
Kungi. 1. M. Dukurs (Latvija) 1:42,07, 2. F. Rommels (Vācija) +0,47, 3. A. Tretjakovs (Krievija) +0,70, 5. T. Dukurs (Latvija) +1,07. Startēja 26. PK kopvērtējums. 1. M. Dukurs 1560 p., 2. T. Dukurs 1362 p., 3. A. Krokels 1308 p.
19.I PK 8. posms Īglsā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?