Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nolans sāks vētīt kandidātus

Trenera ierašanās ir skaidra zīme, ka valstsvienībai tuvojas pirmā pārbaude. Teds Nolans otrdien ielidos Rīgā, lai jau pēcpusdienā Arēnā Rīga vērotu Latvijas hokeja izlases kandidātus Dinamo sastāvā spēlē pret Ņižņijnovgorodas Torpedo. Hokeja izlasei sezonas pirmais turnīrs paredzēts no 9. līdz 11. februārim Oslo priekšpilsētā Lorenskogā.

Sastāvs Eiropas Izaicinājuma turnīram Norvēģijā pamazām top, kontūrām skaidrākām vajadzētu kļūt šīsnedēļas nogalē. «Daži izlases kandidāti ārstē savainojumus, citi savukārt nav devuši skaidru atbildi, vai klubs ir ieinteresēts viņus atbrīvot,» Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks, kurš sezonas gaitā nodarbojas ar izlases kandidātu apzināšanu, Dienai norādīja uz ierasto darba atmosfēru.

Skaidrs, ka valstsvienība Lorenskogas turnīrā nebūs optimālajā sastāvā. Rīgas Dinamo triecienmaiņa: Miķelis Rēdlihs - Jānis Sprukts - Mārtiņš Karsums netiks traucēta, lai komandas līderi labāk sagatavotos sezonas atbildīgākajām KHL spēlēm. Kandidātu apzināšanā Baldonieks konsultējas ar Dinamo ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju, lai abas puses - Latvijas izlase un Dinamo - būtu ieguvējas. Piemēram, doties uz Norvēģiju varbūt būtu lietderīgi uzbrucējam Mārtiņam Cipulim, kuram šosezon katastrofāli neveicas ar pretinieku vārtu atslēgu atrašanu. 40 spēlēs Mārtiņam tikai viena iemesta ripa. Pieredzējušais uzbrucējs Ģirts Ankipāns, kuram pēc savainojuma izārstēšanas Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio ilgāku laiku īsti neuzticējās, piekritis spēlēt Norvēģijā. «Pārsvarā jau brauks jaunie un tie, kuriem Dinamo sastāvā nav bijusi liela spēļu slodze,» skaidro Baldonieks. No aizsargiem Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks un Jānis Andersons varētu būt valstsvienības sastāvā. Uzbrukumā Dinamo, visticamāk, būs pārstāvēts arī ar Gintu Meiju, Robertu Bukartu, Juri Štālu, Māri Bičevski un kandidātiem no fārmkluba HK Rīga.

Uzaicinājums izsūtīts arī Krievijas KHL klubos spēlējošajiem - vārtsargam Edgaram Masaļskim un aizsargam Georgijam Pujacam. Masaļ-skis vēlas braukt uz turnīru Norvēģijā, taču nelielu savainojumu esot guvis viņa konkurents par vietu Hantimansijskas Jugra vārtos Mihails Birjukovs. Ja Birjukovs neatveseļosies līdz februāra sākumam, tad Masaļska ierašanās ir zem lielas jautājuma zīmes. Nule kā kļuvis zināms, ka Pujaca jaunā komanda Omskas Avangard februāra pārtraukumā dosies uz Apvienotajiem Arānu Emirātiem, kur plāno gatavoties sezonas atbildīgākajām spēlēm. Šādā variantā maz ticams, ka kluba vadītāji piekritīs Pujacu atbrīvot.

Baltkrievijas čempionātā spēlējošais Kaspars Saulietis ir salauzis pirkstu, savukārt Somijas virslīgā rūdījumu ieguvušais Roberts Jekimovs ārstē pleca savainojumu. It kā Jekimovam līdz februāra sākumam esot jāatgriežas laukumā. Izsaukums izsūtīts arī Šveices A līgā spēlējošajam Ronaldam Ķēniņam, kurš pagājušajā pavasarī debitēja pasaules čempionātā Slovākijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Eiropas Izaicinājuma turnīrs Lorenskogā (Norvēģija)
9.II Latvija - Dānija
10.II Latvija - Norvēģija
11.II Latvija - Francija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?