Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nopelnīja veiksmes de vu

Vārtsarga Jakuba Sedlāčeka lieliskais sniegums, pašatdeve aizsardzībā un augsts realizācijas procents Rīgas Dinamo hokejistiem nodrošināja minimālu 2:1 panākumu Gagarina kausa izcīņas 1. kārtas sestajā spēlē pār Doņeckas Donbass. Sērijā rezultāts kļuva 3-3. Drošības apsvērumu dēļ izšķirošā septītā spēle notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, nevis Doņeckā. Pirmdien spēles sākums pulksten 20 pēc Latvijas laika. Tiešraide Viasat Sport Baltic.

Skaita gūtos vārtus, nevis veiktos metienus - pēc 2:1 uzvaras norādīja Rīgas Dinamo galvenais treneris Artis Ābols. Precizitātes labad gan jāpiezīmē, ka spēles protokolā skaita arī izdarītos metienus, taču galvenais ieraksts neapšaubāmi ir spēles rezultāts. Metienu starpība sestdienas spēle tik tiešām piesaistīja uzmanību. Tā bija 43:12 Donbass labā. Pēdējā trešdaļā viesi izdarīja 13, kamēr rīdzinieki - tikai divus (!) metienus. Sedlāčeks vārtos bija brīnumdaris, taču arī visa komanda pie pirmās iespējas metās ripas ceļā. Vienā epizodē, kad izskatījās jau pēc neizbēgama Donbass vārtu guvuma, aizsargs Georgijs Pujacs gūlās uz ledus un piesedza brīvo vārtu stūri. Uzvarai pietika ar Laura Dārziņa prasmi atrast vārtos spraugu diezgan grūtā situācijā, kā arī ar Andra Džeriņa laimīgu metienu, kad ripa no aizsarga nūjas ielēca tuvējā augšējā vārtu stūrī.

Pēc spēles Ābols turpināja vilkt paralēles ar tenisu. «Esam atspēlējuši vēl vienu mačbumbu, bet nākamā spēle jau ir taibreiks.» Artis arī piebilda, ka labāk šāds rezultāts spēlē, kurā iniciatīva piederējusi pretiniekam, nevis otrādi. Pirms septītās spēles taktika gan būs rūpīgi jāapdomā. Būs arī interesanti, ko piedāvās Donbass. Doņeckas komanda sērijā divas uzvaras (3:1 un 4:1) izcīnīja, kad iniciatīva tomēr piederēja Dinamo. Tajās spēlēs kaut arī nedaudz, tomēr vairāk izdarīto metienu bija rīdziniekiem, attiecīgi - 23:22 un 25:21. Saprotams, ka liela nozīme būs tam, kura komanda pirmā gūs vārtus. Ja vēl būs divu vārtu pārsvars, situācijas glābšanai zaudētājiem pilnīgi noteikti vajadzēs piedāvāt atklātāku hokeju. Uzbrucējs Lauris Dārziņš pēc sestdienas spēles atzina, ka komanda negribējusi spēlēt atklāto hokeju, jo iepriekšējo maču aizvadījuši pasīvāk un tas devis rezultātu.

Tikmēr pretinieku nometnē jau var manīt nervozitātes pazīmes. Donbass galvenais treneris Andrejs Nazarovs neieradās uz treneriem obligāto pēcspēles preses konferenci. Nazarova aizvietotājs un palīgs uz soliņa Igors Kaļaņins skaidroja, ka galvenais treneris pēc spēles slikti juties. Tas gan Nazarovam netraucēja oficiālajā kluba mājaslapā izplatīt paziņojumu, ka pēc reglamenta punkta septītajai ceturtdaļfināla spēlei ir jānotiek Doņeckā. «Mēs ar Rīgas Dinamo aizvadījām trīs spēles Doņeckā, un mūsu viesi neizjuta nekādas problēmas. Mūsu likteni mēs uzticam Kontinentālās hokeja līgas gudrajām galvām. Gaidām viņu lēmumu.» KHL vadība sestdienas vakarā arī rīkojās, turklāt ziņas virsrakstā bija rakstīts, ka KHL ir akceptējusi Donbass iniciatīvu, tāpēc spēle notikšot Bratislavā. Sanāk, ka Nazarova un Donbass kluba vadītāju viedokļi par pēdējās spēles norises vietu kardināli atšķiras.

Patiešām būs interesanti, cik skatītāju Bratislavā atnāks uz Donbass - Dinamo spēli un kurai komandai tiks izrādītas simpātijas. Doņeckas kluba sastāvā spēlē divi slovāki - vārtsargs Jans Laco un aizsargs Peters Podhradskis. Arī rīdziniekiem ir divi slovāki Marcels Hosa un Marcels Haščāks. Uzbrucējs Haščāks, visticamāk, spēlei netiks pieteikts, ceturtā maiņa sestdien ielaida vienīgo ripu un pēc tam vairs laukumā nedevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R2
Donbass1

(0:0, 2:1, 0:0)
Sērijā: 3-3
Donbass: Jakuceņa (Fedotenko, 26.)
Dinamo R.: Dārziņš (Šekura, Bukarts, 30.), Džeriņš (K. Rēdlihs, 34.)

Dinamo R.: Sedlāčeks, J. Rēdlihs - Ozoliņš, Bukarts - Šekura - Dārziņš, Robinsons - Pujacs, Ņiživijs - Džeriņš - Hosa, K. Rēdlihs - Sotnieks, Cipulis - Bičevskis - Meija, Skvorcovs - Begovs - Upītis

Metieni: 12:43 (4:17, 6:13, 2:13)
Sodi: 17-15
Skatītāji: 9390

Diena vērtē

Priecēja
Jakubs Sedlāčeks
Lauris Dārziņš
Andris Džeriņš

Der sapurināties
Rustams Begovs
Gunārs Skvorcovs
Juris Upītis

Prognoze

Juris Reps
Hokeja veterāns un treneris
17.III 20.00 Bratislavā
Gagarina kauss: Donbass - Rīgas Dinamo 3:1

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?