Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pasaki kaut ko labu!

Pieļauju, ka teju ikkatram no mums ir savi kompleksi. Paskaitiet vien, cik daudz milzu izmēra mašīnas sastopamas uz ielām. Ne bez iemesla. Mans Ahilleja papēdis - kautrīgums. Ir teju neiespējami piedabūt mani bilst kaut vārdu pirmajam. Tāds pusaudžu vecuma diskotēkās gar sienu slapstošais tipiņš. Iespējams, tieši tāpēc regulāri slēpjos aiz klaviatūras. Atrast mani var starp burtiem, zilbēm un rindiņām. Taču vienu dienu tas mainījās.

Tā gan nebija nekāda parasta diena. Tajā dienā arhitekti dāļāja savas profesionālās balvas. Jau pirmajās jaukās saulainās dienas minūtēs es izjutu nepieciešamību pateikt kaut ko labu! Tik traki, ka likās - ja nepateikšu, tad pārplīsīšu. Kam tad es tāds būtu vajadzīgs?

Es sāku. Centos pateikt Substances arhitektam Arnim Dimiņam, kā mani savaldzinājis viņa projektētais Dzintaru mežaparks Jūrmalā. Tik ļoti saviļņojis, ka izmantoju iespēju un arhitektūras platformā A4D nobalsoju par to divas reizes no dažādiem datoriem. Īsta saruna neiznāca. Arnis Dimiņš ir nosvērts arhitekts, bet es tai brīdī bezmaz dzirksteļoju. Pēc brīža mēģināju vēlreiz. Jau labāk.

Saviesīgajā daļā satiku Māri Gaili. Un atkal vēlējos teikt ko labu. Atzinos, ka apskaužu viņu par Zaigas Gailes projektēto brīvdienu māju Kaltenē. Pateicu to, ko parasti nesaku: es vēlētos, lai es to būtu projektējis! Un tas ir manas atzinības top līmenis - vēl augstāk tikai debesis. Skarbā jūra, industriālā vide un tai pašā brīdī neizmērojams mājīgums. Šķietami neiespējamā apvienojums vienuviet. Un vēl ēkas dizaina priekšmetu kolekcija. Kaltenē atrodama teju visa XX gadsimta dizaina hrestomātija.

Mazliet vēlāk - bārs I Love You, aiz letes - Goran Gora. Es eju un saku labo. Par to, cik spilgti atmiņā palicis viņa pirmais lielkoncerts kinoteātrī Rīga. Atliek vien aizvērt acis un es joprojām dzirdu tās dziesmas un redzu Reimonda Brigza (Raymond Briggs) The Snowman kadrus. Tas bija 2005. gada ziemassvētkos. Ārā sniga. Un sniga uz lielā baltā ekrāna. Kārtējo reizi iegādājos viņa disku. Tie vienmēr kaut kur pazūd. Laikam draugi un paziņas ar atzīst par labu. Nesteidzas atdot.

Vakarā vēru Nabaklab durvis un tur - Anete no Tramplīniem. Ne mirkli nevilcinādamies pateicu to, ko sev jau sen biju atklājis - Anete ir lieliskākā meitene ar ģitāru Latvijā. Rakstu šīs rindas un māju pilda trauslie ģitāras akordi un Anetes lipīgās rindiņas: bet skumjas, skumjas ir dumjas...

Tie, kas todien bija man blakus, varbūt centīsies visu norakstīt uz notikumu pārbagātības rēķina. Bet es zinu, ka tā nav. Diena pagājusi, nākušas citas, bet vēlme teikt labo nav mazinājusies. Tieši pretēji: es saku to aizvien biežāk. Un tas man liek justies labi. Ceru, ka arī tiem, kam to saku. Pamēģini arī tu. Pasaki kaut ko labu! Un pavēro, kas notiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?