Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pieprasa vērtēt Flika darbību

Ar īpašu rezolūciju premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) vakarrīt uzdeva savam kolēģim satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) nekavējoties iesniegt valdībā virkni dokumentu, kas skar nacionālo aviokompāniju airBaltic un tās vadītāja Bertolta Flika darbību. Satiksmes ministrija (SM) vakarā paziņoja, ka atkārtoti iesniegusi valdībā «pilnu tās rīcībā esošo dokumentu paketi». B. Fliks šodien solās nākt klajā ar informāciju par būtiskām izmaiņām airBaltic darbībā.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke, Dienai pieļāva, ka līdz ar auditētu gada pārskatu un citiem dokumentiem V. Dombrovska parakstītajā rezolūcijā pieprasīts arī valdībā iesniegt B. Flika darbības izvērtējumu. Šis vērtējums var kalpot par pamatu tālākiem lēmumiem.

Kaut arī auditori PricewaterhouseCoopers (PwC) aizvien vēl neapstiprina airBaltic 2010. gada darbības pārskatu, satiksmes ministrs uzskata, ka valdībai steidzami jāpieņem lēmums par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu vai nepalielināšanu. «Pret valsts naudas ieguldīšanu es esmu skeptisks,» vakar LNT 900 sekundēs sacīja U. Augulis. Ja papildus akciju emisiju apmaksātu cits investors, valstij būtu jāzaudē daļa no šobrīd tai piederošajām airBaltic akcijām (52,6% no kapitāla). airBaltic valde uzņēmuma pamatkapitālu piedāvājusi palielināt par aptuveni 60 miljoniem latu.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība), kurš jūnijā paziņoja par airBaltic zaudējumiem, domā, ka, pirms lemt par pamatkapitāla palielināšanu, vispirms jāsaņem auditēts airBaltic finanšu pārskats, jāizmaina vai jāatceļ valstij neizdevīgais akcionāru līgums un jālemj par B. Flika nomaiņu.

Uz Dienas jautājumu, kad gaidāms airBaltic 2010. gada pārskata audits, kompānijas korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags atbildi nesniedza. Kā Diena jau rakstīja, PwC jau ilgstoši neapstiprina airBaltic gada pārskatu, kas saskaņā ar neoficiālu informāciju saistīts ar aizvadītajos gados veiktiem darījumiem starp airBaltic un aviokompāniju SAS. B. Fliks gada pārskatu esot parakstījis, un, kā LNT norādīja U. Augulis, «ja gadījumā auditori pasaka, ka kaut kas nav kārtībā, tā jau ir kriminālatbildība». Saistībā ar grūtībām apstiprināt airBaltic gada pārskatu A. Kampars Dienai atzina, ka «ir fakti, ko B. Fliks ir slēpis». Neauditētajā airBaltic 2010. gada pārskatā uzrādīti zaudējumi 34,2 miljonu latu apjomā. B. Fliks informējis SM, ka gada pārskatu ar auditoriem varot saskaņot tikai pēc lēmuma pieņemšanas par iepriekšējā gada zaudējumu segšanu.

B. Fliks, kurš jau vairākus mēnešus aviokompāniju vada no Vācijas, šodien gatavojas sasaukt padomes sēdi, kur lemšot «par būtiskām izmaiņām sabiedrības komercdarbībā». Nav zināms, kā šī sēde var notikt, jo no amatiem padomē šonedēļ atkāpās airBaltic privātā akcionāra (Baltijas aviācijas sistēmas (BAS)) pārstāvji. Šovasar BAS jau otro reizi no padomes atsauc sevis deleģētos pārstāvjus. 21. jūnijā abi padomes locekļi atkāpās, jo valsts izvirzītie pārstāvji padomē strādājot «pavirši». Šoreiz viņi darbu nevar turpināt, jo valsts vēršoties pret airBaltic interesēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?