Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Piestāv priekam un šampanietim

Godīgi sakot, tā arī neesmu sapratusi, kādā intonācijā jāraksta ievadslejas, kad tuvojas 8. marts. Izlikties, ka nezinu, kas šis par datumu? Piesaukt svētkus, riskējot dabūt pa kaklu par nespēju saraut nabas saiti ar sen aizgājušo padomju režīmu? Abi varianti draņķīgi.

Taču, kad šajā dienā Rīgas ielās redzu daudz priecīgu sieviešu, kad 8. marta vakarā noskatos, kā mani daudzdzīvokļu mājas kaimiņi nāk mājās pie sievām ar tortēm un tulpēm, es tomēr palieku pie domas, ka nekā slikta šajos svētkos nav. Ja neskaita ķiķinošas pusaudzes, cik bieži jūs ikdienā pilsētā satiekat priecīgas sievietes? Nu un tad, ka mazliet šampanietis darījis savu! Tas piestāv svētkiem. Tāpat kā Vecrīgas restorāna La Dome šefpavāra Salvja Putāna vieglie deserti - augļi, ogas, pūdercukurs un vaniļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ananasu karpačo ar kaislības augļu mērci un aveņ

Sastāvdaļas 1 personai: 100 g ananasu, 60 g kaislības augļu, 30 g cukura, 40 g aveņu sorbeta, 10 g bezē cepumu, 10 g riekstu

1. Ananasu notīra un izgriež kacenu. Plāni griež un kārto uz šķīvja.
2. Kaislības augļiem iztīra sēklas un vāra cukura sīrupā 5 min.
3. Riekstus sagrauzdē un sasmalcina kopā ar bezē cepumiem.
4. Uz šķīvja izkārto ananasus, pārlej kaislības augļa mērci, uzber riekstus un pieliek bumbiņu sorbeta.

Augļi un ogas zemeņu mērcē ar pussaldu šampanieti

Sastāvdaļas 1 personai: 40 g kivi, 40 g hurmas, 40 g vīnogu, 50 g ananasu, 50 g meloņu, 50 g saldētu zemeņu, 20 g cukura, 10 g melleņu, 10 g aveņu, 10 g kazeņu, 40 ml šampanieša

1. Saldētās zemenes atkausē un sablendē ar cukuru.
2. Visus augļus notīra un sagriež kubiņos. Sagrieztus augļus un ogas sajauc ar zemeņu mērci un patur stundu ledusskapī.
3. Dekorē ar sagrieztu piparmētru un pirms pasniegšanas pielej šampanieti.

Vaniļas krēms brulē ar ogām un riekstiem

Sastāvdaļas: 100 ml saldā krējuma, 1 ola, 10 g cukura, 1/2 vaniļas pāksts, 20 g svaigu ogu, 10 g riekstu, 5 g pūdercukura

1. Saldo krējumu samaisa ar cukuru un atvērtu vaniļas pāksti.
2. Katliņā vāra piecas minūtes un liek atdzist līdz istabas temperatūrai. Pievieno olas dzeltenumu un samaisa.
3. Maisījumu lej ugunsdrošos trauciņos un cep cepeškrāsnī 105 grādos ūdens peldē.
4. Gatavu brulē krēmu atdzesē, pārber ar pūdercukuru un izkausē, lai izveidojas karamele.
5. Dekorē ar ogām un riekstiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?