Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pirmā uzvara vēl jāpagaida

Savulaik Dominiks Tīms priecājās, ka viņam ir iespēja mācīties no tik spēcīga tenisista kā Ernests Gulbis. Prieks, ka austrietis vairāku gadu laikā pavadītajos treniņos ar Latvijas pirmo raketi tiešām ir progresējis, taču, iespējams, arī Ernestam derēja pasmelties pieredzi no sava kolēģa. Roterdamas ATP 500 sērijas turnīra pirmajā kārtā Tīms spēlēja bez lieka riska, droši un pārliecinoši, un tāpēc izcīnīja uzvaru ar 6:4, 6:2.

Gulbim kopš gada sākuma bijušas tikai trīs oficiālas spēles, un skaidrs, ka joprojām varam runāt par to, ka latvietim trūkst spēļu ritma, prakses un no šiem faktoriem izrietošās pārliecības par saviem spēkiem, taču, tā turpinot, spēļu daudz vairāk nebūs, turklāt nu jau ir klāt tā sezonas daļa, kas lielā mērā var izšķirt, kurā virzienā turpināsies tenisista karjera. Ernests sezonas sākumā piekāpies diviem 21 gadu veciem tenisistiem un vienam astoņpadsmitgadīgam jaunietim, taču viņi visi kortā bija nosvērtāki par pasaules 13. raketi.

Abi tenisisti jau trešo gadu strādā kopā austriešu trenera Gintera Bresnika pārraudzībā. Iepriekšējās divas oficiālās divcīņas īsti neparādīja abu spēku samēru, jo pirms trim gadiem Tīms vēl tikai sāka ceļu lielajā tenisā (Gulbis uzvarēja ar 6:4, 6:3), bet pagājušajā rudenī ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā latvieti pēc uzvarētiem pirmajiem diviem setiem pievīla veselība (Tīms uzvarēja ar 4:6, 3:6, 6:4, 6:3, 6:3). Gadu abi sāka ar slimības dēļ izlaistu turnīru un izstāšanos Oklendas turnīra un Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, tāpēc pozīcijas bija aptuveni līdzīgas.

Spēlē pret Tīmu aktīvas Gulbja diskusijas ar spēles tiesnesi un skatītājiem sākās jau pēc pirmajām neveiksmēm. Latvieša 22 nepiespiestas kļūdas un nevietā izdarīti riskanti sitieni deva Tīmam iespējas, kuras viņš garām nepalaida. Pirmajā setā viņš realizēja vienu no trim breikbumbām piektā punkta izspēlē, bet otrajā setā divas reizes pēc kārtas «lauza» latvieša servi, panākot 1:5 un izšķirot mača likteni. Lai gan serve nav Tīma jājamzirdziņš, Gulbis pie pirmās iespējas gūt punktu tika vien otrajā setā, kad viss jau bija izšķirts, turklāt arī to neizmantoja. Spēle bija galā stundas un deviņu minūšu laikā.

Iepriekšējās neveiksmes Gulbim nemaksāja tik daudz, jo arī pirms gada janvāris viņam nebija veiksmīgs, taču Roterdamā pērn Latvijas tenisists spēlēja pusfinālā, tāpēc nedēļas beigās viņam zudīs 180 ranga punkti. Nākamnedēļ jāspēlē Marseļā, kur Ernests ir pašreizējais čempions. Kopā ar titulu viņš guva 250 ranga punktu, kuri nu būs jāaizstāv. Tā būs ļoti nopietna pārbaude Latvijas tenisista ambīcijām atgriezties pasaules labāko desmitniekā.

Daudz vieglāks nebūs arī turpinājums, jo februāra pirmspēdējā nedēļā jāaizstāv 90 par Akapulko ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnītie ranga punkti (Gulbis gan paredzējis šajā laikā spēlēt Dubaijā), bet marta sākumā ir Indianvelsas (180 aizstāvami punkti) un Maiami (10 punkti) Masters turnīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Roterdamas ATP 500 sērijas turnīra pirmā kārta
D. Tīms (Austrija) - E. Gulbis (Latvija) 6:4, 6:2
Statistika
Tīms Gulbis
4 netveramas serves 7
0 dubultkļūdas 1
57 pirmās serves procents 61
18 iesistie punkti 20
8 nepiespiestās kļūdas 22
3/5 izmantotās breikbumbas 0/1

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?