Rabarberi uz pilnu klapi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu maigums
Sastāvdaļas 5 personām:
0,5 kg rabarberu, 8 olas, 8 ēd. k.
cukura, 10 ēd. k. miltu, 4 olu baltumi, 100 g pūdercukura, krēmam -
50 g saldā krējuma, 100 g rabarberu, šķipsna vaniļas cukura, 50 g
cukura.
1. Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.
2. Olas ar
cukuru saputo stingrās putās, tad tajās iecilā 8 ēd. k. miltu,
kamēr izveidojas viendabīga, pašķidra mīkla.
3. Uz cepamā papīra
liek mīklu, virsū saber rabarberus.
4. Cep 180 grādos apmēram 15
min.
5. Saputo olu baltumus ar pūdercukuru, pievieno 2 ēd. k.
miltu un kārto sacepumam virsū.
6. Cepamtrauku liek atpakaļ
cepeškrāsnī un cep vēl apmēram septiņas minūtes 200 grādu
temperatūrā.
7. Pagatavo rabarberu krēmu - saputo putukrējumu un
iejauc tajā ļoti smalki sagrieztus rabarberus.
8. Sacepumu galdā
pasniedz ar šo krēmu un sablendētām zemenēm.
Rabarberu salāti ar ogām
2 personām vajadzēs: 70 g dažādu salātu lapu, 70 g rabarberu, pa
30 g no katra - svaigi gurķi, tomāti, arbūzs, 20 g aveņu, 30 g
parmezāna siera. Mērcei: 1 liels ābols, 2 ēd. k. brūnā cukura, 100
g rabarberu, 20 g eļļas, 50 g parastā cukura, 1 ēd. k. ābolu etiķa,
šķipsna melno piparu, 1 citrons.
1. Nomazgā un saplūkā salātu
lapas.
2. Gurķi, tomātu, arbūzu, rabarberu sagriež plānās
šķēlītēs.
3. Sieru sarīvē uz vidēji smalkās rīves.
4.
Salātus, dārzeņus, rabarberus liek kārtās uz šķīvja, pārkaisa ar
sarīvēto sieru, dekorē ar avenēm.
5. Ābolus un rabarberus
notīra, smalki sagriež un aplej ar citronu sulu.
6. Pannā
uzkarsē eļļu un tad liek ābolus un rabarberus sautēties. Pannai
uzliek vāku.
7. Pirms tie mīksti, pieber cukuru, piparus un
sasautē mīkstus.
8. Atdzesē, pielej ābolu etiķi un visu
sablendē. Pārlej salātiem.
Cūkgaļas fileja rabarberu marinādē
1 personai: 200 g cūkgaļas filejas (divi gabaliņi, der arī
vista, liellops), 1 ēd. k. medus, 200 g rabarberu, 30 g eļļas,
pipari, sāls.
1. Nomizo un smalki sagriež rabarberus. Pieliek
piparus, sāli, medu. Gaļu ieliek uz divām stundām šajā marinādē
marinēties.
2. Pēc tam uz sakarsētas pannas eļļā apcep gaļu no
abām pusēm.
3. Uzliek gaļas gabaliem virsū pārpalikušo marinādi
un visu kopā sautē apmēram 10 min.
4. Pasniedz ar jaunajiem
kartupeļiem, dekorē ar jāņogu ķekariem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!