Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Radio jaunā valde vēl neatklāj nodomus

Divus mēnešus pēc tam, kad Latvijas Radio vadībā Jāni Siksni nomainīja jaunā valde, kuru vada Aldis Pauliņš, Radio žurnālisti joprojām dzīvo neziņā par to, kādas pārmaiņas viņus sagaida. Radio klausītāji arī turpmāk varēs dzirdēt savus iecienītos raidījumus un pazīstamo žurnālistu balsis - pašlaik krasas pārmaiņas nav paredzētas, bet, ja tādas notiks, tās būs pakāpeniski, vērtējot socioloģisko aptauju rezultātus un reitingus, Dienai sacīja valdes priekšsēdis A. Pauliņš.

Pagājušajā nedēļā A. Pauliņš pirmo reizi uzrunāja Radio kolektīvu, bet šī tikšanās lielāku skaidrību neviesa, Dienai atzina Ziņu dienesta žurnālists Ivo Leitāns. Šajā sapulcē arī esot radies iespaids, ka jaunā valde, kurā vēl ir Sigita Kirilka un Uldis Lavrinovičs, nav sastrādājusies, jo katrs sēdējis savā zāles stūrī. Neoficiāli zināms, ka brīdī, kad A. Pauliņš sācis izrīkot savus kolēģus, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pat bijusi spiesta atgādināt, ka visi valdes locekļi ir ar vienādām tiesībām. Uz lūgumu raksturot savstarpējās attiecības valdē A. Pauliņš atbildēja: «Vienprātības jau nekad nebūs. Kaut kāds sadarbības modelis ir izveidots.»

Siksnis vēl nestrādā

Latvijas Radio ir populārs sabiedriskais medijs, kura klausītājus varētu interesēt, vai tajā kaut kas mainīsies, bet pagaidām to vēl nevar nojaust, ja nerunā par personāliju izmaiņām. Jaunajai valdei ir arī konsultanti - piemēram, sabiedrisko attiecību speciālists Ēriks Matulis un Gints Miķelsons, kuram Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pēc Edgara Kota aiziešanas no Latvijas Televīzijas (LTV) bija uzticējusi LTV pagaidu vadību. G. Miķelsons piedalījās arī vienotā sabiedriskā medija koncepcijas sagatavošanā. Un tieši šajā laikā gūtās zināšanas un informāciju A. Pauliņš uzskata par vērtīgu un izmantojamu. Viņš uzsver, ka valde ir vēl vairākiem uzdevumiem izvēlējusies izmantot ārpakalpojumu. Radio jau ir Sabiedrisko attiecību nodaļa, tāpēc konsultantu pieaicināšana nav saprotama, atzina I. Leitāns.

Bijušais valdes priekšsēdis J. Siksnis, kuram tika solīts darbs Radio, pagaidām vēl nekur nestrādā. Dienai zināms, ka J. Siksnis ir piedalījies konkursā uz Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas vadītāja amatu, bet tam izraudzīts bijušais Sabiedrības par atklātību Delna vadītājs Roberts Putnis. Gan KM parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis (NA), gan J. Siksnis Dienai atzina, ka nevarot ne apstiprināt, ne noliegt šo informāciju. Var secināt, ka R. Putņa priekšrocība bijusi starptautiskā pieredze un neitralitāte, jo viņš nav bijis saistīts ne ar vienu mediju. A. Pauliņš ir ticies ar J. Siksni, taču vēl neatklāj, vai savam priekšgājējam varētu piedāvāt vadīt Ziņu dienestu, kā bija pieļauts iepriekš. Šis amats nav vakants - tagad tajā ir Laura Dreimane, kura ar ģimeni dzīvo ārpus valsts. Līdz maijam viņa ir bērna kopšanas atvaļinājumā un dienesta vadītāja pienākumus pilda Mirdza Vizule. Ja L. Dreimane nolemj uzrakstīt atlūgumu, bet uz posteni tiek izsludināts konkurss, J. Siksnis tajā nepiedalīšoties.

Gaida Radio 2 jubileju

No sarunām ar Radio darbiniekiem rodas iespaids, ka viņus satrauc arī neziņa, vai tiks nodrošināta redakcionālā neatkarība, par ko bažas radušās pēc valdes priekšsēža gatavības reaģēt uz KNAB vēstuli, kurā bija izteikti pārmetumi sabiedriskajiem medijiem par kritisku KNAB darbības atspoguļošanu. Sarunā ar kolektīvu A. Pauliņš minējis citas aktualitātes - vispirms jau Latvijas Radio 2 jubilejas koncertu 11. aprīlī. Arī Dienai valdes priekšsēdis uzsvēra, ka Radio 2 divdesmit gadu jubileja esot tuvākā laika nozīmīgākais notikums.

NEPLP priekšsēdis Ainārs Dimants situāciju Latvijas Radio raksturo kā pašsaprotamu pārmaiņu posmu, pārejot no vienvadības principa uz koleģiālo vadības principu, jo tagad valdē ir nevis viens, bet trīs cilvēki. Uz vaicāto, vai NEPLP ir pārliecība, ka valdes locekļi spēj saprasties, A. Dimants atbildēja: «Ikdienas darbībā jāsastrādājas un jādomā par strukturālo reformu.» Viņam arī G. Miķelsona iesaistīšana šajā darbā šķiet saprotama, jo konsultants ir piedalījies Latvijas Televīzijas struktūras izveidē. Pārmaiņu plānu no jaunās valdes NEPLP sagaida gada otrajā pusē. Taču vienotā sabiedriskā medija izveide šogad neesot darba kārtībā, bet Radio Latgales studijai finansējumu NEPLP lūgs atkārtoti. Pērn Saeima to atteica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?