Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Raivis - kurš gan cits

Atpūtas deficīts netraucēja individuālo braucienu speciālistu Raivi Belohvoščiku ceturtdien Valmieras pievārtē 10.reizi šajā disciplīnā kļūt par Latvijas čempionu. «Zinu, cik daudz darba ir ieguldīts. Visi šeit ir stipri, bet viņš ir visstiprākais,» Belohvoščika dzīvesbiedrei Ingrīdai nebija šaubu, ka vīrs uzvarējis pelnīti.

Laiks riteņbraukšanai bija kā radīts (vismaz neviens no uzrunātajiem dalībniekiem neapgalvoja pretējo) - temperatūra nedaudz virs 20 grādu atzīmes, sauss un saulains. Par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) nopietnajiem nodomiem sarīkot sacensības bez ekscesiem liecināja policists, kurš ar steku skaidri norādīja, ka pa ceļu Valmiera-Zilaiskalns pēc pulksten 11 vairs nebūs lemts braukt. Pareizi, jo tā drošāk.

Skatītāju nebija daudz. Kā allaž draugi un radi. Taču arī vietējie iedzīvotāji kaplējamās kartupeļu vagas galā nepalika vienaldzīgi. Sacensībās piedalījās arī basketbolists Jānis Bambis (BK Zemgale), kurš izlīdzēja Tukuma rajona jauniešiem. «Veicu šofera funkcijas,» virs diviem metriem garais un plecīgais Bambis sacīja pa puspavērto busiņa logu. «Pirmo reizi,» viņš apliecināja, ka braukt distancē aiz riteņbraucēja, kuram uzmundrinājumus skaļā balsī sauc treneris, ir jauna pieredze.

Kā allaž uzmanības centrā bija elite, kam distance bija teju četras reizes garāka nekā Jaunatnes olimpiādes dalībniekiem - 36 kilometri. Jau pirms starta favorīta lomā iejutās Belohvoščiks, bet cīņā par pārējām godalgām visbiežāk piesauca Gati Smukuli, Alekseju Saramotinu un Oļegu Meļehu. Tālu no patiesības šī prognoze nebija, taču daudz netrūka, lai piekto uzvaru pēc kārtas Raivim laupītu 27 gadus vecais Saramotins. Pēc pirmā no diviem apļiem Aleksejs Raivim zaudēja 42, bet finišā starpība bija «tikai» 12 sekundes.

«Sāku iesildoties, lai uzreiz neaizsit ciet elpu. Pirmo apli vajadzēja braukt ātrāk,» secināja Saramotins. «Tomēr esmu apmierināts, jo mērķis bija cīnīties par medaļu. Gandarī, ka braucot jutos la bi, lai gan nevaru apgalvot, ka esmu ļoti labā kondīcijā. Pērn Raivim zaudēju apmēram četras minūtes, šoreiz tikai divpadsmit sekundes. Bija vējš un pauguri - braukt nebija viegli. Taču patīkami, ka bija slēgta satiksme. Tā vieglāk.»

Vienīgais Latvijas braucējs Pro Tour Gatis Smukulis bija pārsteigts par bronzu. «Piedalījos treniņa pēc. Tikai ceturtā diena uz velosipēda pēc divu nedēļu pārtraukuma.» Smukulis vēl nejutās atguvies pēc kritiena sacensībās Amerikā, kur guva smadzeņu satricinājumu un savainoja ceļgalu. Meļehs piekto vietu skaidroja ar zaudētajiem kilogramiem. Kalnos braukt vieglāk, bet individuālajam braucienam 61 kg svars īsti nederot.

Dāmām uzvarēja kalnu divriteņu meistare Ivanda Eiduka, kurai tā bija debija Latvijas čempionātā šosejā. Protams, ka viņa bija gandarīta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Velosports

Latvijas čempionāts,
individuālais brauciens
Kungi (36 km; 10 dalībnieki). 1.Raivis Belohvoščiks 44:03,13, 2.Aleksejs Saramotins 44:15,51, 3.Gatis Smukulis (AG2R La Mondiale) 46:07,51.
U-23 (36 km; 9). 1.Indulis Bekmanis (RRS-Rīga) 47:53,29, 2.Ervīns Smoļins (NN sporta klubs-MSĢ) 48:36,39, 3.Reinis Andrijanovs (NN sporta klubs-MSĢ) 49:24,54.
Dāmas (10 km; 9). 1.Ivanda Eiduka (Rietumu banka-Rīga) 16:08,29, 2.Jeļena Dovgaļuka (RRS-Veloclub) 17:23,04, 3.Anda Savļenko (NN sporta klubs) 17:28,54.
Svētdien Smiltenē grupas brauciens (starts plkst.11).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?