Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Reinbahs paliek amatā

Rīgas domes (RD) opozīcijas iniciētā ārkārtas sēde vakar beidzās bez pārsteigumiem - deputātu vairākums noraidīja priekšlikumu atcelt no amata Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu. Viens no argumentiem bija sagatavotā lēmumprojekta nepietiekamā kvalitāte, savukārt opozīcijas pārstāvji rosina pozīcijai sagatavot kvalitatīvu lēmumu par Reinbaha atcelšanu un tādā gadījumā sola to atbalstīt.

Domes opozīcijas rosinātais lēmums bija saistīts ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veikto kratīšanu Satiksmes departamentā un aizdomās turētā statusa piemērošanu departamenta Būvdarbu vadības nodaļas vadītājam Uģim Brožem. Vienotības frakcijas vadītāja Sarmīte Ēlerte izteicās, ka situācija, kurā pār Satiksmes departamentu krīt aizdomu ēna, radusies tieši V. Reinbaha dēļ. Viņasprāt, atbrīvojot no darba V. Reinbahu, Rīgas dome sabiedrībai dotu ziņu, ka tas ir bijis ārkārtas gadījums, kādi pašvaldībā nav pieļaujami un ir nepieņemami.

Vienotības frakcijas deputāts Olafs Pulks Dienai izteicās, ka deputātiem ir jābūt simtprocentīgi pārliecinātiem par izpildvaras institūciju darbību, jo tieši tās gatavo lēmumprojektus un organizē iepirkumus. O. Pulks pārmet V. Reinbaham Salu tilta rekonstrukcijas darbu sadārdzināšanos, arī neveiksmīgo Krišjāņa Barona ielas rekonstrukciju, tāpat viņa uzvārds pirms trim gadiem figurējis lietā par iespējamo kukuļdošanu. 2013. gadā KNAB aizturēja V. Reinbahu, jo bija aizdomas, ka viņš caur starpnieku pieņēmis maksājumus par to, lai uzrakstītu labvēlīgus nosacījumus mikroautobusu konkursā. V. Reinbaham aizliedza pildīt direktora pienākumus un izbraukt no valsts. Tagad ierobežojumi ir atcelti, bet V. Reinbaham joprojām ir aizdomās turētās personas statuss.

V. Reinbahu par Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju dome no jauna apstiprināja 2014. gada nogalē, bet 2015. gada marta beigās iecēla direktora amatā. RD opozīcija 2015. gada maijā nesekmīgi centās panākt viņa atbrīvošanu no amata.

Dienai neizdevās uzzināt paša V. Reinbaha viedokli par viņam izteiktajiem pārmetumiem un izvirzītajām apsūdzībām. Satiksmes departamenta pārstāvis Jānis Vaivods norādīja, ka neesot vajadzības notikušo komentēt un tā neesot pirmā reize, kad domes opozīcija rosina V. Reinbaha nomaiņu.

Savukārt RD priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) izteicās, ka ir jūtama pašvaldību vēlēšanu tuvošanās, tāpēc opozīcijā esošās Vienotības un Nacionālās apvienības frakcijas esot aktivizējušās. Likuma panti, uz kuriem balstās opozīcijas sagatavotais lēmumprojekts, paredzot uzrādīt konkrētu, fiksētu pārkāpumu, kāda V. Reinbaha gadījumā nav. «Opozīcija uzskata, ka Satiksmes departamentam ir slikta reputācija V. Reinbaha dēļ, taču viņam kā darbiniekam nav pārkāpumu. Atlaist cilvēku uz revolucionāras pārliecības pamata nozīmētu pārkāpt tiesiskās paļāvības principu,» izteicās A. Ameriks. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka negodprātīgiem darbiniekiem neesot vietas RD struktūrās. Vaicāts, vai domes vadība pietiekami kontrolē Satiksmes departamenta darbību, A. Ameriks norādīja, ka visu departamentu vadītāji visu laiku tiekot ļoti stingri vērtēti.

O. Pulks gan Dienai izteicās, ka gadījumā, ja galvenais iemesls ir nepietiekami kvalitatīvs lēmumprojekts, pozīcija varot parādīt labo gribu un sagatavot juridiski izsvērtu lēmumu par V. Reinbaha atcelšanu, ko atbalstīšot arī opozīcija. Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (Saskaņa) Latvijas Radio paudis viedokli, ka problēmas Rīgas domes Satiksmes departamentā nav uzskatāmas par simptomātiskām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?