Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Romantiskas Adventes vakariņas

Svētdien aizdegsim pirmo sveci Adventes vainagā, sākot ceļu cauri Adventes laikam uz baltajiem Ziemassvētkiem. Lai tas mums visiem ir jauks, labu domu, dvēseles miera un mīlestības pilns! Atstāsim steigu aiz durvīm un ar prieku sirdī mierīgi pavadīsim šo laiku savu mīļo vidū, klāsim uz galda skaistāko galdautu, aizdedzināsim pirmo Adventes sveci un kopā baudīsim romantiskas vakariņas. Savas ēdienu receptes iesaka Experience Cafᅢᄅ šefpavārs Rolands Rudzāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mocarellas siera sainītis ar karamelizētiem ķirš

4 personām vajadzēs: 4 paciņas mocarellas siera, 1 cukini, 16 ķirštomātu, 100 g rukolas salātu lapas, bazilika lapiņas, 100 g balzametiķa, 50 g cukura, sāli, piparus
Cukini sagriež visā garumā plānās šķēlītēs, viegli apcep, tad izklāj uz galda un tin iekšā sieru, bazilika lapiņas un garšvielas. Liek krāsnī 190 grādos uz 2-3 min. Ķirštomātus apcep ar cukuru, sāli un pipariem un kārto uz salātu lapām. Viducī liek cukini šķēlēs ietīto sieru. Sagatavo mērci, balzametiķi ar cukuru novārot līdz sīrupa konsistencei. To pārlej sagatavotajam ēdienam.

Piparkūku saldējums ar mandarīnu mērci

4 personām: 250 ml saldā krējuma, 4 olas, 100 g cukura, 50 g piparkūku, 8 mandarīnus, 5 g cukura, piparmētras zariņu
Olu dzeltenumus ūdens peldē puto ar cukuru, kamēr dzeltenumi kļūst gaišāki, tad tos atdzesē un iemaisa saputotā saldajā krējumā. Turpat iecilā sadrupinātas piparkūkas. Masu lej formā un liek saldētavā, lai sastingst. Izspiež no mandarīniem sulu un vāra ar cukuru, kamēr tā sāk sabiezēt un veidojas sīrupam līdzīga konsistence. Vārījumu atdzesē un pasniedz pie saldējuma. Dekorē ar piparmētrām.

Vistas krūtiņa, pildīta ar spinātiem un svaigo si

4 personām vajadzēs: 4 vistas krūtiņas, 50 g spinātu,
50 g sīpolu, 5 g ķiploku,
150 g Filadelfijas siera, 1 olu, 200 g rīsu, 200 g aveņu,
5 g cukura, sāli un piparus, zaļumus
Sīpolus, ķiplokus un spinātus viegli apcep, sajauc ar olu un sieru, pievieno garšvielas un pilda vistas filejas kabatiņā. Vistu aptuveni 15 min cep 180 grādos. Novāra rīsus. Avenes uzvāra ar cukuru un nedaudz ūdens, tad sablenderē. Pirms ēdiena pasniegšanas pārgriež vistu uz pusēm un dekorē ar zaļumiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?