Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rūdījies pie amerikāņiem

«Man jau sešu gadu vecumā dāvināja grāmatas par datoriem,» Andrejs Jermilovs (25) stāsta, ka interesi par IT viņā rosinājis tētis - sistēmu analītiķis. Tomēr, lai arī Andrejs ieguvis maģistra grādu IT jomā, viņa karjerā tās līdz šim bijušas vērtīgas, tomēr tikai fona zināšanas. «Man gan smadzenes tikai tā arī strādā - uz visu skatos no IT puses, kā darbojas sistēmas,» puisis smaida.

Viņš savulaik nodarbojies ar Latvijas jūrnieku iekārtošanu darbā, kā arī izgājis nopietnu dzīves un darba skolu ASV apdrošināšanas brokeru kompānijā. Noturīgāka saikne ar IT viņam izveidojusies tagad - _Baltijas apdrošināšanas namā (BAN)_, kur viņš ir attīstības projektu vadītājs un cita starpā nodarbojas arī ar interneta mārketingu.

Jūrnieki un atbildība

Jau vidusskolā Andrejs pirka datorliteratūru, mācījās programmēt un pēc 12.klases startēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) programmā Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas. Lai tiktu budžetā, visu vasaru slīpējis matemātiku, jo nāca no Rīgas 34.vidusskolas ar padziļinātu angļu valodas apguvi. Bet bija rezultāts - matemātikas iestājeksāmenā Andrejs bijis septītais no 500 reflektantiem.

Studijas bija grūtas, bet gribējās sākt strādāt, tāpēc Andrejs atrada vasaras darbu starptautiskajā jūrnieku darbā iekārtošanas aģentūrā LAPA. Vienu vasaru visiem bijis «izsūtāmais zēns», bet jau nākamajā viņu uzaicināja aizvietot priekšnieka vietniekus atvaļinājumā. «Ja tev 20 gados uztic kontrolēt, plānot jūrnieku iekārtošanu darbā uz kuģiem, piemēram, Nigērijā, kārtot vīzas, ņemot vērā visādas politiskas nianses… Bija sarežģīti, liela atbildība - ja kļūdīsies ar kādu dokumentu, jūrnieks var nokļūt cietumā,» Andrejs stāsta. Tā bijusi ļoti laba administratīvā pieredze un lielisks pirmais darbs iesācējam.

Ievērojis sludinājumu, ka kāda Amerikas aviokompānija meklē cilvēkus, kuri no Latvijas pa telefonu pārdotu aviobiļetes ASV iedzīvotājiem, Andrejs nosprieda - angļu valodu protu, algu sola iespaidīgu, jāpiesakās! Bet jau atlases procesā viņš uzzināja, ka līdzīgu stratēģiju (pārdot produktus klientiem ASV no Latvijas, jo tā lētāk) izvēlējušies arī šī uzņēmuma draugi - ASV apdrošināšanas brokeru kompānija Intellisurance. Sazinoties ar tās vadītāju, kurš izrādījās izbijis rīdzinieks, Andrejam atklāti pateica - milzīgas algas nebūs, bet uzzināsi visu par apdrošināšanas produktiem ASV un strādāsi kopā ar šīs jomas profesionāļiem. «Uz svariem bija momentāna peļņa aviokompānijā vai pieredze šeit. Izvēlējos pieredzi,» tā Andrejs.

Apdrošināšanas skola

Turpmākos trīs gadus puisis pa dienu mācījās un no septiņiem vakarā līdz trijiem četriem rītā strādāja, jo Intellisurance Latvijas birojs dzīvoja pēc ASV laika. Slodzes dēļ Andrejs arī pārtrauca iesākto paralēlo darbu IT risinājumu uzņēmumā Dovus.

Sākums bija grūts. «Viss svešs, daudz jaunu terminu angļu valodā, amerikāņu brokeri, kas ātri runā un ātri rīkojas, un tev jāstrādā ar viņiem vienā līmenī, ļoti daudz darba,» Andrejs atceras un stāsta, ka apdrošināšanas nozare ASV nav salīdzināma ar Latviju. Tur tai ir gara vēsture, apdrošināšanas un brokeru kompāniju ir milzums, konkurence liela. Ierindas amerikānis vidēji pērk astoņus apdrošināšanas veidus gadā (nevis kā Latvijā - tikai Kasko, OCTA un varbūt vēl veselībai), arī summas apgrozās citas. «10 000 dolāru par polisi bija ok,» saka Andrejs. «Bet problēmas visur vienādas - kāds nesamaksā, kāds blēdās.»

Kompānija darbiniekiem nodrošināja ļoti labas un regulāras mācības gan par apdrošināšanas produktiem, to pārdošanu, gan psiholoģisko kontaktu ar klientiem telefona otrā galā. Novērtējot Andreja darba rezultātus, viņu iecēla par klientu vadītāju - palīgu vienam no vadošajiem kompānijas brokeriem ASV. Te darba slodze bijusi vēl lielāka, jo bija jāapkalpo biznesa klienti, kuri vēlas vislabāko, nepārmaksājot ne centu. Taču gandarījumu radīja panākumi. «Ieņēmumu ziņā abi ar šo brokeri bijām līmeni augstāk par pārējiem,» Andrejs teic.

Tomēr pēc trīs gadu darba kompānijā viņš no tās atvadījās. «Iemesls bija viens - es strādāju naktīs. Tas bija ļoti smagi.» Andrejs atzīst, ka aizgājis arī tāpēc, lai normāli pabeigtu maģistrantūru.

«Saslimis» ar internetu

Vēl Intellisurance Andrejs sāka interesēties par biznesa virzīšanu internetā, tas likās perspektīvs lauciņš. Amerikāņu uzņēmumā interneta mārketingam tika pievērsta liela uzmanība, Andrejs piedalījās jaunas klientu apkalpošanas datorsistēmas izstrādē, un viņam bija uzticēta atbildība par klientu pieprasījumiem tīmeklī. «Toreiz sapratu, kā uzņēmums ar internetu var pelnīt tiešām iespaidīgi.»

Lai gan Latvijas apdrošinātāji interneta biznesa atzaru vēl nav tik labi apguvuši, Andrejam iegūtās zināšanas tagad ļoti noder, strādājot par attīstības projektu vadītāju BAN. «Agrāk studēju teoriju par interneta mārketingu un reklāmu, te sākās prakse,» viņš formulē un priecājas, ka darbavieta ir atsaucīga pret jauniem risinājumiem un nebaidās tos realizēt dzīvē. «Virtuālā sistēma, kurā pārdodam polises, manuprāt, ir viena no labākajām Latvijas tirgū,» viņš uzskata. Interneta bizness Andreju aizrāvis tik ļoti, ka agrāko hobiju - klinšukāpšanas, spāņu ģitāras spēles - vietā (bez sarīkojumu dejām) nu stājusies speciālās literatūras lasīšana. Jauna informācija nemitīgā straumē plūst arī darbā, un tās «pārstrādāšana» nav viegla, taču Andrejs uzsver, ka dinamika ir arī viens no viņa darba plusiem. «Man patīk, ka varu risināt lielas problēmas, turklāt apdrošināšanā notiek strauja attīstība,» viņš pamato.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Karjeras kāpnes

Kopš 2008
attīstības projektu vadītājs Baltijas apdrošināšanas nama Starpnieku nodaļā
2006-2008
pārdošanas asistents, vēlāk klientu vadītājs ASV apdrošināšanas brokeru kompānijā Intellisurance
2006
sabiedrisko attiecību asistents SIA Dovus
2004. un 2005.g. vasara
jaunākais darbā iekārtošanās speciālists, vēlāk darbā iekārtošanās vadītāja asistents starptautiskajā jūrnieku darbā iekārtošanās aģentūrā LAPA

Hierarhija

BAN valdes priekšsēdētājs

Starpnieku nodaļas vadītāja

attīstības projektu vadītājs Andrejs Jermilovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?