Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Saglabās ministru > Vecos grēkus nepārmet > Nesola neizpildāmo > Vienojas par trim principiem > Nepalielināt pensionēšanās vecumu > Rūpes gulstas uz vecvecākiem > Sava pensionāru organizācija

Augusts Brigmanis,

Silva Bendrāte,

Andrejs Klementjevs,

Ainars Baštiks,

Juris Sokolovskis,

Pēteris Tabūns,

Jānis Dinevičs,

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

ZZS
Mūsu piedāvājums pensionāriem ir stabilitāte un Uldis Augulis kā labklājības ministrs arī turpmāk. Pensijas samazinātas netiks, bet no pensijas vecuma pagarināšanas gan izvairīties neizdosies. Nevaram arī pateikt, kurā brīdī atsāksies pensiju indeksācija, bet pensionāru stāvoklis nepasliktināsies. Cilvēki zina, ko no mums var sagaidīt.

Bez nosaukuma

Vienotība
Mēs esam daudzas reizes teikuši, ka pensijas netiks aiztiktas. Cilvēkiem rūp, lai sociālais budžets tiktu stingri nodalīts, lai šo naudu netērētu citiem mērķiem, un mēs esam to apsolījuši. Pirmspensijas vecuma cilvēkus satrauc, kā lai nodzīvo līdz pensijai, ja nav darba. Taču cilvēki nav agresīvi, viņi ir ļoti izprotoši.

Bez nosaukuma

Saskaņas centrs
Mēs necenšamies solīt, bet stāstām par jau izdarīto, jo cilvēki ļoti labi atceras solījumus, izgriež no avīzes un atsūta, lai atgādinātu. Esam vērsušies Satversmes tiesā par pensiju samazināšanas nelikumību un atbalstījuši piemaksas par stāžu pie valsts pensijām.

Bez nosaukuma

Par labu Latviju!
Mēs esam noslēguši sadarbības memorandu ar Latvijas Pensionāru federāciju. Vienojāmies par pamatprincipiem - neaplikt ar nodokļiem pensijas, kas mazākas par minimālo algu, iemaksas otrajā pensiju līmenī palielināt līdz 8% un rast iespēju laulātajam vai bērniem mantot otrajā pensiju līmenī uzkrātos līdzekļus. Pensijas vecumu var paaugstināt tikai tad, ja paaugstināsies vidējais mūža ilgums.

Bez nosaukuma

PCTVL
Pensijas vecuma cilvēkiem galvenais ir stabilitāte, lai nebūtu mēģinājumu samazināt pensijas ar dažādiem paņēmieniem - ar nodokļiem neapliekamā minimuma samazināšanu, indeksācijas iesaldēšanu. Runāt par pensijas vecuma palielināšanu varēs tikai tad, kad vidējais mūža ilgums būs 75 gadi. Citādi nav stimula maksāt nodokļus, ja nezina, vai nodzīvos līdz pensijai. Otra problēma - vajadzīgas subsidētās darbavietas pirmspensijas vecuma cilvēkiem, kam nav darba, jo viņiem ir daudz grūtāk pārkvalificēties, ja visu mūžu ir strādāts vienā profesijā.

Bez nosaukuma

VL/TB/LNNK
Agrāk mūsu partiju atbalstīja galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki, bet pēdējos gados situācija ir krasi mainījusies. Latgalē, kur balotējos, cilvēki grib sirdsmieru, grib būt droši, ka pensijas nesamazinās. To sola pilnīgi visas partijas. Īpaši Latgalē smaga ir nodarbinātības problēma. Cilvēki masveidā aizbrauc un savus bērnus atstāj vecvecākiem. Protams, viņi no Īrijas sūta naudu, bet visa sadzīve un ikdiena tik un tā ir uz veco cilvēku pleciem. Bezdarbs Latgalē ir drausmīgs, un šī problēma ir steidzami jārisina.

Bez nosaukuma

Atbildība
Mūsu apvienības paspārnē veidojas jauna pensionāru organizācija, dibināšanas pasākumā bija daudz spilgtu runu. Pensionāri ir ļoti iejūtīga sabiedrības daļa - ja viņiem būs jāizšķiras, vai bērniem dot brīvpusdienas vai viņiem - bezmaksas braucienu sabiedriskajā transportā, pensionāri atbalstīs brīvpusdienas. Mēs veicām pētījumu, un ne tikai pensionāri, bet arī pietiekami situēti jauni cilvēki par galveno nosauca pensiju jautājumu. Runas par to, ka budžeta konsolidācija varētu notikt uz pensionāru rēķina, dod pamatu bažām. Taču pensionāri nekad nav bijuši monolīti. Ja viņi visi nobalsotu par vienu partiju, premjera liktenis būtu izšķirts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?