Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sākums uz cerīgas nots

Trīs uzvaras pārbaudes spēlēs pret Grieķiju vēl tikai attāli parādīja Latvijas sieviešu basketbola valstsienības gatavību Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, taču deva komandas treneriem precīzāku informāciju, pie kā atlikušajās pāris nedēļās vairāk ir jāpiestrādā. «Pozitīvi, ka visas šīs spēles uzvarējām, jo tas ir pirmais solis uz pārliecību.

Redzam, ka tas, ko darām, ir pareizi. Tagad tikai jāpilnveidojas,» gandarīts par redzēto bija galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Basketbolistes šonedēļ turpinās trenēties Rīgā, bet piektdien Lietuvas pilsētā Paņevēžā paredzēta pirmspēdējā pārbaude pret Ķīnas komandu.

Basketbolistes treniņus sāka jau maija pirmajās dienās, bet pirmo nedēļu kandidātes nebija pilnā sastāvā. Diemžēl personisku iemeslu dēļ komandai šovasar nepalīdzēs centra spēlētāja Aija Brumermane, turklāt sezonu klubu sastāvā ar traumām pabeidza uzbrucējas Anete Šteinberga un Zane Jākobsone. Zvirgzdiņš, kurš pie izlases vadības grožiem atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, lūdza palīdzību iepriekš karjeru valstsvienībā jau beigušajai Zanei Tamanei, lai aizlāpītu radušos robus garajā galā, un basketboliste neatteica. «Ļoti noderēs ne tikai Zanes auguma centimetri un meistarība, bet arī pieredze,» Zvirgzdiņš norādīja uz vairākiem ieguvumiem.

Treniņos patīkami pārsteidzis debitantes Zentas Meļņikas sniegums, taču pārbaudes spēlēs pret Grieķiju viņa dažkārt netika līdzi komandas ātrajai spēlei. Tiesa, nokļūstot pozīcijā zem groza, 22 gadus vecās centra uzbrucējas potenciāls ir pietiekami liels, lai treneriem būtu iemesls padomāt, kā to labāk izmantot. Trīs spēlēs pret grieķietēm iespēja sevi parādīt tika dota visām basketbolistēm, izņemot Aneti Šteinbergu, kura teju visu gatavošanās posmu atgūstas no kājas savainojuma. «Visām bija gan pozitīvas, gan negatīvas lietas, taču galvenais, ka redzējām, uz ko visvairāk ir jāstrādā. Vispirms jau pie savstarpējās sapratnes aizsardzībā un uzbrukuma noslēgumu uz centra spēlētājām. No groza apakšas mums bija ļoti maz punktu, un spēles jau atkal salauzām ar trīspunktu metieniem. Es tomēr gribētu, lai centri vairāk uzņemas iniciatīvu un spēlētu drošāk,» nākamo treniņu uzsvarus atklāja Zvirgzdiņš. Komanda paliks pašreizējā sastāvā, jo pagaidām neesot steigas un vajadzības kādu no kandidātēm atskaitīt.

Skaidrs, ka pie tik plašas spēlētāju rotācijas ir sarežģīti izdarīt spriedumus par spēles stabilitāti un gaidāmo potenciālu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies 8. jūnijā ar spēli pret Portugāli. Vēl grupā ir Igaunijas un Itālijas komandas, bet uz finālturnīru brauks kvarteta uzvarētājas, kā arī piecas no sešu grupu otro vietu ieguvējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 76
Grieķija 67

(14:20, 36:38, 55:53)
Trešā pārbaudes spēle
Latvija: Silarāja 15, Babkina 6, Meļņika 5, Liepkalne 4, Rozenberga; Jākobsone 12, B. Eglīte 10, Krastiņa 9, Vītola 8, Priede 4, Laksa, Krēsliņa

Basketbols

Latvijas valstsvienības kandidātes
Elīna Babkina (Nadežda, Krievija), Ieva Krastiņa (Kibirkštis, Lietuva), Dita Liepkalne (Bembibre Leon, Spānija), Ieva Veinberga (Civitanova Marche, Itālija/A2), Anete Šteinberga (Royal Castors, Beļģija), Aija Putniņa (Umbertide, Itālija), Zenta Meļņika (Athinaikos, Grieķija), Zane Tamane (Wisla, Polija) Kristīne Vītola (abas UTEP, ASV/NCAA), Zane Eglīte, Kristīne Silarāja, Liene Priede, Zane Jākobsone (visas SK Cēsis), Baiba Eglīte, Kitija Laksa, Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte (visas TTT Rīga), Kate Krēsliņa (RSU/Merks)
Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš
Treneri: Aivars Vīnbergs, Mārtiņš Zībarts

Pārbaudes spēles
30.V Latvija - Ķīna (Panevēža, Lietuva)
4.VI Lietuva - Latvija (Ķēdaiņi, Lietuva)
EČ kvalifikācija
8.VI Latvija - Portugāle
11.VI Igaunija - Latvija
15.VI Latvija - Itālija
18.VI Portugāle - Latvija
22.VI Latvija - Igaunija
25.VI Itālija - Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?