Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Sasildīja nosalušos

Raksturs ir - ar šādu atziņu var likt punktu Latvijas futbola valstsvienības sekmīgajam sniegumam Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā. Pēc sāpīgā zaudējuma Atēnās valstsvienība spēja saņemties un trešdien piemirkušajā Skonto stadionā apspēlēja nebūt ne vājo Moldovu (3:2).

Labas emocijas vēl pirms spēles sākuma gādāja Vitālija Astafjeva iekļaušana starta sastāvā. Ar 157 spēlēm valstsvienībā viņš ir atkārtojis igaunim Martinam Reimam piederošo Eiropas rekordu. Cerams, 38 gadus vecā centra pussarga izpildījumā tas vēl nav viss.

Starta sastāvs nepārsteidza - tajā bija iekļauti tie 11 futbolisti, kas septembrī lika pamatus visai negaidītajai uzvarai Izraēlā (1:0) un pēc tam arī godam cīnījās Rīgā ar Šveici (2:2).

Taču spēles sākums apliecināja, ka uzvarēt atbraukuši arī moldāvi. Pirmie divi bīstamie momenti bija pie Latvijas valstsvienības vārtiem - Bugajevs sita tikai nedaudz garām vārtu augšējam stūrim, bet brīdi vēlāk briesmas izpalika, jo viesiem neizdevās pēdējais sitiens. Lai gan gluži bez darba nebija arī Moldovas vārtsargs Namasko, tieši Vaņins pirmais ķeksēja bumbu no savu vārtu tīkla. Uz mirkli modrību zaudēja aizsardzības centrs, un Ovseņņikovs ar teicamu sitienu atklāja rezultātu.

Līdzjutēju atbalsts kļuva enerģiskāks un skaļāks, un futbolisti nepalika parādā. Pirmā puslaika vidū asi piespēlēto bumbu Verpakovskim uzskatāmi ar roku kavēja Laščenkovs un tika noraidīts. Ar tālu soda sitienu pašā vārtu stūrī pussargs Andrejs Rubins panāca (1:1), bet pašā puslaika izskaņā viņš ar vēl vienu precīzu sitienu jau pēc Verpakovska piespēles izvirzīja mājiniekus vadībā (2:1).

Otrā puslaika sākumā Vaņins bumbu tvēra uz vārtu līnijas. Tātad moldāvi vēl nebija izkāruši balto karogu. Mierīgas līdzjutēju sirdis varēja vien būt pēdējās piecpadsmit spēles minūtēs, kad pēc Genadija Soloņicina piespēles vārtus guva uzmainītais uzbrucējs Kristaps Grebis (3:1).

Impulsu pēdējām 15 minūtēm deva arī centra pussarga Jura Laizāna nākšana laukumā - viņam šī bija 100. spēle valstsvienības rindās. Tikai četriem Latvijas futbolistiem to izdevies iespēt iepriekš. Lai gan moldāvi panāca 2:3, tas nesabojāja nedz uzvaras prieku, nedz cienīgi aizvadīto ciklu. Par to paldies!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Pasaules kausa kvalifikācija. Eiropas 2.grupa

Vārti: Rubins (32., 44.), Grebis (75.); Ovseņņikovs (25.), Sofroņins (89.). Brīdināti: Karlsons, Rubins; Golovatenko. Noraidīts: Laščenkovs (30.). Tiesnesis: Juni Hītija (Somija). Skatītāji: 3800.

Latvija: Vaņins, Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs, Cauņa, Koļesņičenko (Laizāns 74.), Astafjevs, Rubins (Soloņicins 63.), Verpakovskis, Karlsons (Grebis 69.).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?