Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Silova ceļu ies tikai līdz pusei

Septītā vieta pasaules čempionātā Maskavā 1000 metru distancē ir šorttrekista Roberto Puķīša līdz šim augstvērtīgākais panākums. Par 20 gadu veco ventspilnieku jau sen runā kā par ārkārtīgi talantīgu sportistu, kam reizēm pietrūkst rakstura, taču pēdējos gados viņš sācis pierādīt pretējo.

«Kopumā man šī ir veiksmīga sezona, noteikti vērtējama ar pozitīvu zīmi. Iepriekšējās sezonās Pasaules kausa posmos visu laiku mētājos pa trešo un ceturto desmitu, bet šosezon vairākkārt iekļuvu labāko 12 pulkā, kas apliecina manu progresu,» pēc sezonas pēdējām sacensībām pagājušās nedēļas nogalē telefonsarunā Dienai sacīja jaunais šorttrekists.

Taču, pat neskatoties uz straujo progresu, viņa 7. vieta pasaules čempionātā bija pārsteigums. Turklāt ne tikai līdzjutējiem vien, bet arī pašam Puķītim, kurš atzīst, ka cerējis iekļūt labāko divpadsmitniekā, kas būtu vērtējams kā labs rezultāts. «Pirms startiem Maskavā bija labas priekšnojautas. Pirms tam trenējos Nīderlandē un uz divām nedēļām aizbraucām uz augstkalni Itālijā. Tur bija sliktas kvalitātes ledus, lēns, taču trenēšanās tādos apstākļos man palīdzēja pēc atgriešanās no augstkalnes Maskavā uz ātra ledus parādīt vēl labāku sniegumu,» galvenos panākuma iemeslus nosauc Roberto.

Lai arī B finālā Puķītim blakus stājās tādi pieredzējuši un meistarīgi vīri kā trīskārtējais Soču olimpiskais čempions mājinieks Viktors Ans un korejietis Ji Ra Seu, treneris deva uzdevumu vismaz vienu no konkurentiem apsteigt, jo tās bija sezonas pēdējās sacensības, kurās nebija, ko zaudēt. Puķītis līdz pēdējam cīnījās par uzvaru B finālā, taču korejietis nosargāja savu pozīciju. «Viņš ļoti labi sedza iekšmalu, tāpēc man neatlika nekas cits, kā mēģināt aiziet garām pa ārmalu, taču tam man bija nepieciešams lielāks ātrums. Bija daži brīži, kad varēju riskēt un aiziet pa iekšmalu, taču tad draudētu diskvalificēšana un rezultāta neieskaitīšana.» Viņa trenerim Jerūnam Oteram, kurš strādā arī ar Nīderlandes izlasi, tas varbūt nebūtu saprotams, taču Puķītis labi apzinājās, ka viņam ir, ko zaudēt - Latvijas Olimpiskās vienības atbalstu nākamajai sezonai. Eiropas čempionātā viņš nebija izpildījis nepieciešamos kritērijus: diskvalifikācija, kritieni, paklupšana pirms finiša un milzu vilšanās. Šoreiz Puķītis bija apņēmības pilns sūri grūti izcīnīto neatdot.

Pēc bijušā Latvijas šorttrekista Haralda Silova (tagad viņš pārkvalificējies par ātrslidotāju) ieteikuma pirms diviem gadiem Puķītis mainīja treneri, aizejot trenēties būtībā pie Nīderlandes izlases. Tajā grupā bez vietējiem un Roberto ir vēl tikai kāds izraēlietis. Tagad, atskatoties uz pēdējo gadu progresu, Puķītis atzīst, ka savu izvēli ne kripatiņas nenožēlo.

«Pagājušajā vasarā sākumā vairāk atpūtos un tad kārtīgāk pastrādāju, tāpēc arī ir rezultāti. Spānijā bija grūta divu nedēļu nometne ar divriteņiem. Katru dienu braucām pa 200 kilometriem - no astoņiem rītā līdz septiņiem vakarā mināmies. Šovasar vairāk strādāšu pie starta, kas pagaidām man nav tik labs, tāpēc 500 metros esmu vājāks.»

Roberto jau tagad skaidri zina, ka neies to pašu ceļu, ko savulaik veica Silovs un daudzi citi, pārejot uz ātrslidošanu. «Esmu par mazu augumā, lai startētu ātrslidošanā. Mans trumpis ir pēkšņas apdzīšanas, kas vairāk dod tieši šorttrekā. Treniņos gan pastrādājam arī pie ātrslidošanas, taču tas noteikti nav man,» iesmejoties paskaidro Puķītis.

Tagad līdz maijam viņam būs atpūta, bet tad sāksies smagā gatavošanās nākamajai sezonai, kurā Puķītim jāsper nākamie progresa soļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Roberto Puķītis

šorttrekists
Dzimis: 1964. gada 16. decembrī Ventspilī
Labākie rezultāti: 7. vieta PČ 1000 m (2015), 8. vieta EČ kopvērtējumā (2014), 13. vieta PČ kopvērtējumā (2015)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?