Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Šķīvjos gardie vasaras vēstneši

Iestājusies agrā vasara, un restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs ar prieku gatavo zaļu, svaigi pozitīvu, uzmundrinošu un veldzējošu maltīti. Viņš iesaka trīs ēdienus, ko pats gatavotu un pasniegtu saviem vismīļajiem ģimenē, arī draugiem, gardēžiem, vienkārši jaukiem cilvēkiem, kuri izjūt atnākušo siltumu un maija smaržas, kā arī pats nobaudītu šos ēdienus ciemos vai apmeklējot kādu no restorāniņiem, kur saimnieko labs pavārs.

Ingmārs pievērsis uzmanību pirmajiem vasaras vēstnešiem - svaigajiem gurķiem, redīsiem, lokiem, jaunajiem burkāniem, brokoļiem, zemenēm, rabarberiem un nav aizmirsis allaž iecienītos avokado, garneles, butes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Gurķu salāti ar avokado, tvaicētām tīģergarnelēm u

Četrām personām vajadzēs: 2 nogatavojušos avokado, 2 svaigus vidēja lieluma gurķus, 8 nevārītas, saldētas tīģergarneles, 1 zaļo citronu laimu, 1 saišķīti svaiga koriandra, 16 jauno zirnīšu dzinumu, 4 ēd. k. olīveļļas, garšvielas (sāls un pipari)
1. Atsaldē tīģergarneles, uzvāra ūdeni, pievieno garšvielas (nedaudz sāli, citronu) un vāra garneles četras minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī, noloba čaumalas un noņem galvas.
2. Gurķi nomizo un sagriež salmiņos, liek dziļākā bļodiņā, izspiež laima sulu, piejauc sagrieztu koriandru un apmēram 1 ēd. k. olīveļļas. Labi samaisa.
3. Nomizo avokado. Uz katru porciju liek pusi augļa. Uz šķīvja kārto gurķu salātus, avokado, jauno zirnīšu dzinumus, tīģergarneles un virsū atkal nedaudz gurķu salātu un zaļumu, pārlej ar olīveļļu un pasniedz ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Bez nosaukuma

Četrām personām vajadzēs: 4 vidējas butes vai jau sagatavotas butes filejas, 400 g baltvīna, 60 g sviesta, 2 tomātus, 4 olas, 50 g baltmaizes rīvmaizes, 8 jaunos kartupeļus, 1 brokoli, 8 lociņu balto daļu, 8 redīsus, 8 jaunos burkānus, zaļumus dekorēšanai
,
1. Buti sadala filejās, lielākās filejas rezervē cepšanai. Mazākās filejas un atgriezumus samaļ virtuves kombainā vai ar gaļas mašīnu.
2. Iegūtajai masai pievieno divus olu baltumus un garšvielas (sāli, piparus, var arī muskatriekstu), veido apaļas kotletītes un liek tās tvaicēties 7-10 minūtes. Var izmantot speciālus tvaicētājus vai arī katliņā ievietot paliktni (virs tā var uzlikt cepampapīru), zem kura vārās ūdens (vai buljons).
3. Mērcei novāra pusi no baltvīna, sasmalcina un pievieno tomātus un maigi vāra, līdz veidojas viendabīga masa. Tad noņem no uguns, pievieno sviestu (vairs nevāra) un garšvielas (sāli un piparus).
4. Brokoļus vāra 4 min.
5. Zivs fileju apsāla, panē rīvmaizē un apcep uz pannas no abām pusēm.
6. Lej uz šķīvja mērci, kārto apceptus jaunos burkānus un redīsus (tos apsāla ar rupjo jūras sāli, pārslaka ar olīveļļu un 160 grādos cep 25 min.), kā arī sīpolloku balto daļu (to viegli apvārta ar cukuru un apcep uz pannas bez taukvielām) un novārītus apceptus kartupeļus, brokoļus, tvaicētās butes kotletītes un cepto fileju.
7. Olu dzeltenumus ieslidina verdošā ūdenī un patur 30 sekundes, tad liek uz tvaicētās zivis kotletēm. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Bez nosaukuma

Četrām personām vajadzēs: 8 olbaltuma bezē cepumus, 2 rabarberu kātus, 150 g cukura, 200 g svaigu zemeņu, 4 piparmētru zariņus, 6 ēd. k. gatavas zemeņu mērces un 6 ēd. k. gatavas vaniļas mērces

1. Rabarberus nomizo, sagriež vienādos gabaliņos un pārkaisa ar cukuru, uzkarsē, līdz sāk veidoties sīrups (nevāra). Caurdurī rabarberus nokāš.
2. Zemenes sagriež smalkos salmiņos un sajauc ar sagrieztām piparmētrām.
3. Uz šķīvja kārto gatavu zemeņu mērci un gatavu vaniļas mērci, svaigo zemeņu salātus ar piparmētrām un atkal kārtām rabarberus, olbaltuma bezē cepumus un vaniļas un zemeņu mērci, tad dekorē ar rabarberiem, zemenēm un svaigām piparmētrām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Un balvu saņem...

Spēlmaņu nakts kaislības reizi gadā uzsit augstāko vilni – pagājušās sezonas laureātu vārdus atklās sestdien Valmieras teātrī.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?