Skriešana un laba ēšana iet roku rokā. Kāds slavens pavārs ir teicis, ka viņš tik daudz skrienot, jo skriešana viņu padara izsalkušu un tas savukārt liekot viņam gatavot. Skrienot vajag vairāk enerģijas, bet ķermenis brīnumainā kārtā pieprasa to uzņemt ar labu ēdienu. Čipsi, burgeri un ātri pagatavojamās zupas nav tas, ko gribas pēc treniņa. Organisms prasa tādu ēdienu, kas efektīvi pārstrādājas skriešanai nepieciešamā enerģijā. No lielās ēšanas tu kļūsti nevis smagāks, bet vieglāks. Pēc skriešanas organisms prasa ūdeni, augļus un dārzeņus.
Droši vien katrs zina par to, ka pēc jebkuras fiziskas nodarbes ir nepieciešami ogļhidrāti. Tie ir daudzos produktos, dažos vairāk, dažos mazāk. Katrs skrējējs gardēdis var atrast sev piemērotu gan mājās gatavotu ēdienu, gan smalkā restorānā pasniegtu, kuros būtu viss nepieciešamais. Lai ne tikai ēdiens sagādātu baudu, bet arī skrējiens.
Francijā tik populārais ratatouille jeb sakņu sautējums būs īstais ēdiens. Dažādu krāsu paprika, sīpols, baklažāns, tomāti bez mizas un cukini. Papriku sagriež strēmelēs, sīpolus gredzenos, tomātu un baklažānu gabaliņos. Kopā ar olīveļļu, svaigi maltiem pipariem un nedaudz sāls pannā ar vāku cep, līdz gandrīz gatavs. Pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu cukini un gatavo, līdz viss gatavs.
Ēdiens būs garšīgs gan silts, gan auksts. Siltu var ēst vienu pašu vai kopā ar olu, kas vārīta bez čaulas. Aukstu - ar svaigiem lapu salātiem un maizi. Ratatouille var pasniegt kā piedevu pie dažādiem gaļas vai zivs ēdieniem. Ogļhidrāti skrējējam tiks daudz.
Skriešanas laikā ar veselīgu ēdienu gan ir grūtāk. Lai gan Francijā katru gadu notiek gardēžu maratons - Marathon du Medoc. Šis klasiskās maratona distances skrējiens notiek gar vīnu darītavām un cauri vīnogu dārziem. Papildus ūdenim ik pēc dažiem kilometriem tiek piedāvāta vīnu degustācija. Tuvojoties finišam, skrējēji tiek atalgoti ar lielākiem gardumiem - trases malā parādās austeres, vītināta gaļa, siers un pat saldējums.
Droši vien brīnīsities, kā veselīgs dzīvesveids un aktīva sportošana ir savienojama ar alkoholu. Nav savienojama, bet glāze laba sarkanvīna pat iepriekšējā vakarā pirms starta par skādi nenāks. Vācijā pēc maratona noskriešanas katram finišētājam dod alus pudeli, jo visi zina, ka nekas nevar būt labāks par alu pēc labi padarīta darba. Starp citu, alū ir sāļi, kurus ir vajadzība uzņemt, jo skriešanas laikā tie ir iztērēti.
Jebkurā gadījumā gan ēst gatavošanā, gan ēšanā un dzeršanā, gan skriešanā un veselīgā dzīvesveidā ir jāievēro samērība. Katru dienu ēdot kaviāru, sviestmaize būs īsts gardums.