Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Svētdiena, 29. decembris
Solveiga, Ilgona

Smalki ziemas ēdieni

Šo ēdienu izskats ir smalks un garšu buķete plaša, taču tie ir pagatavoti no veikalos viegli pieejamiem produktiem un, pats galvenais, gatavošanas process ir bezgala vienkāršs, tā restorāna Ambiente šefpavārs Māris Pastars pamato savu ēdienu izvēli. Vienīgais izņēmums varētu būt līnis - to vis katrā veikalā nenopirksi, būs jāiet uz tirgu un pēc tam drusku jāpaķēpājas ar izķidāšanu.

Ja gadījumā netiekat pie līņa, tuvākais iespējamais «aizvietotājs» pēc pavāra ieteikuma līnim ir varavīksnes forele. Vēl pavārs ieteic - ja plānajām kartupeļu šķēlēm gribat īpaši kraukšķīgu virsiņu un jums mājās ir creme brule speciālais deglis, tad pēc kartupeļu izcepšanas un plāts izņemšanas no cepeškrāsns apbrūniniet kartupeļus ar to. Taču, ja degļa nav, nebēdājiet - plānās šķēlēs sagriezti kartupeļi būs garšīgi arī tāpat.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kartupeļu šķēles ar rukolu un sēnēm

4 porcijām vajadzēs: 500 g kartupeļu, 200 g sēņu, 100 g rukolas, 40 g sviesta, 20 g cietā siera, olīveļļu, sāli, piparus
Cepešplāti iesmērē ar sviestu. Kartupeļus sarīvē plānās šķēlītēs (ar speciālo rīvi vai mizojamo nazi izdosies sarīvēt īpaši plānas) un kārto uz plāts, pārsmērē ar sviestu, uzber sāli un liek cepeškrāsnī. Cep 220 grādos grila režīmā tikai no augšpuses, līdz kartupeļi ir zeltaini brūni. Ja mājās ir karstumizturīgi trauki, varat likt kartupeļus pa taisno šķīvjos, šaut cepeškrāsnī un pēc tam uzreiz pasniegt katram ēdājam individuālu porciju.
Uz pannas olīveļļā apcep sēnes (šefpavārs iesaka baravikas, bet varat izmantot arī citas, kas jums pieejamas). Rukolu samaisa ar apceptajām sēnēm, pieber sāli, piparus un liek uz apceptajiem kartupeļiem. Pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru.

Krāsnī cepts līnis

4 porcijām vajadzēs: 4 gab. līņa (katrs aptuveni 500 g), 300 g kausēta siera, 200 g burkānu, 200 g selerijas sakņu, 200 g puravu, 200 g fenheļa, 2 citronus, 1 ķiploka galviņu, olīveļļu, sāli, piparus
Līni izķidā un nomazgā, no ārpuses un iekšpuses ierīvē ar sāli, pipariem, ķiplokiem un citroniem. Olīveļļā apcep salmiņos sagrieztus dārzeņus un kapātus ķiplokus. Apceptajos dārzeņos iemaisa kausēto sieru un pilda līnī. Cep cepeškrāsnī 190 °C aptuveni 30 minūtes.

Biezpiena krēms ar zemeņu mērci

4 porcijām vajadzēs: 100 g saldā krējuma, 180 g biezpiena,
80 g cukura, 20 ml gaišā ruma, citrona miziņu, vanilīnu,
150 g zemeņu, 50 g pūdercukura, sulu no 1/4 citrona
Saldo krējumu ar cukuru uzputo. Biezpienu izberž caur sietu, tad samaisa ar putukrējumu, pievieno rumu, rīvētu citrona miziņu un vanilīnu. Samaisa. Uz pāris minūtēm ieliek ledusskapī.
Mērcei zemenes (der atkausētas saldētās) ar pūdercukuru un citrona sulu sakuļ blenderī.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?