Skat, restorānu Zilā govs un 4 Rooms šefpavārs Rolands Rudzāts aiziet uz tirgu un desmit minūtēs saliek iepirkumu grozā visu vēlamo - Baltijas reņģes, ābolus, cūkgaļu, kazas sieru un vēl, un vēl. Atliek vien uzlikt priekšautu un sākt šiverēties virtuvē. Kā mākslinieks pie molberta, pavārs apskata savu pirkumu «audeklu», izfantazē krāsu toņus un pustoņus, ar izdomu un ne bez iedvesmas saliek visu kopā, cepot, sautējot, vārot, beržot, blenderējot, turklāt viss notiek tādā ātrumā, ka vienkāršai namamātei, Rolanda darbības vērojot, var viegli sareibt galva. Kad galds klāts, atliek vien pateikt klusu paldies dāsnajam rudenim un novēlēt visiem labu ēstgribu!
Svaigi, sulīgi, gardi, aicinoši
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Estragona marinādē grilēta cūkgaļas fileja ar kas
Četrām personām vajadzēs: 800 g cūkas filejas, 50 g eļļas, 10 g
estragona, 10 g ķiploku. Krēmam: 250 g konservētu kastaņu, 250 g
ābolu, 50 g sīpolu, 5 g timiāna, 50 g sviesta, 250 g burkānu, 20 g
sviesta, sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
1. Cūkas fileju
iesmērē ar estragonu, ķiplokiem un eļļu, apcep no visām pusēm un
liek krāsnī cepties līdz gatavībai.
2. Krēmam noskalo kastaņus
un liek katlā ar pārējām sastāvdaļām, nedaudz pielej ūdeni un
sautē, kamēr mīksti, tad visu sablenderē ar sviestu un izberž caur
sietu.
Rabarberu vīnā vārīts bumbieris ar maizes un biezp
Četrām personām vajadzēs: 200 g rabarberu, 50 g sarkanvīna, 1
kanēļa standziņu, 8 mazus bumbierus, 100 g cukura, 2 krustnagliņas.
Krēmam: 200 g biezpiena, 50 g cukura, 30 g rupjmaizes rīvmaizes,
150 g saldā krējuma, 100 g lāceņu, 30 g cukura.
1. Bumbierus
nomizo un ar pārējām sastāvdaļām liek katlā un karsē, līdz tie
kļūst viegli mīksti.
2. Krēmam saputo saldo krējumu ar cukuru un
sajauc ar biezpienu un rīvmaizi.
3. Visu kārto uz šķīvja un
pasniedz.
4. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.
Četrām personām vajadzēs: krēmam: 2 olas, 200 g skābeņu, 50 g
spinātu, 150 g kazas siera, 200 g saldā krējuma, 2 g ķiploku, sāli,
cukuru, piparus pēc garšas, 250 g reņģu, 100 g cietā siera.
Sorbetam: 100 g rabarberu, 200 g tomātu, 10 g tomātu pastas, 50 g
cukura, 80 g citrona, sāli un piparus pēc garšas.
1. Visas krēma
sastāvdaļas, izņemot reņģes un cieto sieru, sablenderē, pilda
karstumizturīgos traukos, liek uz plāts ar ūdeni tā, lai trauki
līdz pusei būtu ūdenī, un cep krāsnī 110 grādos aptuveni 40
minūtes.
2. Tad katram trauciņam pa virsu liek reņģu filejas,
pārber ar sarīvētu sieru un cep krāsnī 180 grādos aptuveni piecas
minūtes.
3. Sorbeta sastāvdaļas liek katlā un vāra mīkstas, tad
visu sablenderē un izberž caur sietu, liek traukā un ievieto
saldētavā, un, ik pa laikam maisot, ļauj sasalt.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!