Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Svelmē uz šķīvja liekamais

Karstais, nē, tas nav īstais vārds, svelmainais laiks veic korekcijas arī mūsu ēdienkartē. Negribas stundām stāvēt pie karstas plīts, nekārojas pēc smagiem gaļas ēdieniem. Kuņģis un sirds alkst kaut ko viegli gaisīgu, dārzeņoti zaļu, rotaļīgi maigu, ātri un vienkārši pagatavojamu. Ladig's Cafe saimnieks Ingmārs Ladigs pats ir liels vasaras ēdienu cienītājs. Aicināts domāt vasaras virzienā, viņš Dienas lasītājiem piedāvā apetītelīgu ēdienu receptes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jauno biešu lapu un spinātu šifonāde, cepta ar vēr

4 personām vajadzēs: 400 g biešu lapu un spinātu, 4 olas, 4 baltmaizes šķēles, 1 sīpolu, 2 ēd. k. olīveļļas cepšanai, 4 cūkgaļas krūtiņas šķēles, svaigus zaļumus (baziliku, dilles, pētersīļus)
Sakarsē pannu un apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno smalki sagrieztas biešu lapas un spinātus, pieber sāli un piparus. Liek zaļumu šifonādi (biešu lapas un spinātus) uz maizes šķēlēm, katrā veido iedobumu, kurā iesit olu. Tad šķēles liek sakarsētā cepeškrāsnī uz pannas kopā ar bekonu un sacep, līdz olas gatavas un bekons kraukšķīgs. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un krējumu, majonēzi vai kādu veikalā pirktu gatavu mērci.

Rabarberu biezpiens ar svaigām zemenēm un medu

4 personām vajadzēs: 600 g rabarberu, 400 g biezpiena, 100 g cukura, 600 g svaigu zemeņu, 4 ēd. k. medus
Pusi no rabarberu daudzuma sagriež plānās šķēlītēs un samaisa ar 50 g cukura. Liek katliņā gatavoties, līdz rabarberi kļūst mīksti. Atdzesē masu un nolej lieko sulu, kas radusies gatavošanas laikā.
Biezpienu izberž caur sietu un pievieno atdzisušos rabarberus. Masu liek vienādās formiņās uz katra šķīvja un pārlej ar medu. Apkārt kārto svaigas zemenes un atlikušos rabarberus, kas sagriezti un sajaukti ar cukuru.

Mencas fileja ar vasaras dārzeņiem un sīpollociņu

4 personām vajadzēs: aptuveni 600 g mencas filejas, 150 g eļļas cepšanai, 4 ēd. k. rīvmaizes ar garšaugiem, 8 jaunos burkānus, 2 jaunos kabačus, 16 jaunos kartupeļus (nelielus), 4 ēd. k. sagrieztu diļļu un pētersīļu, 400 g sīpollociņu 400 g saldā krējuma
Sagatavo lociņu mērci, vārošā ūdenī lociņus blanšē 45 sekundes, tad ar mazu ūdens daudzumu sakuļ virtuves kombainā, līdz veidojas viendabīga svaigi zaļa masa. Maigi uzvāra kopā ar saldo krējumu, pievieno garšvielas un atstāj siltumā. Jaunos kartupeļus un burkānus vāra, līdz tie mīksti, kabačus viegli apcep, visu apvārta sagrieztajos zaļumos un liek uz šķīvja.
Zivs fileju apkaisa ar garšvielām, panē garšaugu rīvmaizē un cep karstā eļļā, līdz veidojas kraukšķīga garoziņa.
Sagatavoto zivi liek uz dārzeņiem un bagātīgi pārlej ar lociņu mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?