Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Svētku galdam

Pavisam nedaudz ir atlicis līdz kārtējam gadumijas sagaidīšanas mirklim. Lielisks papildinājums varētu būt pāris vīnu no Spānijas un Itālijas.

2006 Raiza Reserva Rioja DOC, Spānija. Ģimenes uzņēmums Vicente Gandia izveidots 1885. gadā. Tradīciju kopšana, sasniegumi un rūpes par vīnkopības attīstību ļāvušas uzņēmumam sasniegt vienu no Spānijas vīna ražotāju līderpozīcijām. Kopš 2005. gada uzņēmums ir sācis darbību ārpus savas dzimtenes Valensijas, veidojot vīna dārzus Rjohas, Riveras del Dvero un Ruedas vīna reģionos. Raiza Reserva vīnam piemīt dzidra, rubīnsarkana krāsa. Aromāts komplicēts - no upenēm un kazenēm līdz pat tabakas un austrumu garšvielu niansēm. Tempranillo vīnogu šķirnes saturs un vīndara darbs vīna garšu veido sabalansētu un plūstošu, ar maigiem tanīniem, bez izteiktas agresivitātes. Nelielā vīna malkā virmo žāvētu plūmju, nobriedušu augļu nokrāsas, ko papildina melnās šokolādes piejaukums, kuru nomaina ilgstoša delikāta pēcgarša. Astoņpadsmit mēnešu izturēšana franču un amerikāņu ozolkoka mucās tam piešķir intensīvu miecvielu un vaniļas nokrāsu. Samtains, ar elegantu un nedaudz pikantu pēcgaršu, tas būs pārliecinošs pavadonis gaļēdāju virtuvei.

2007 Tommasi Amarone Classico DOC Il Sestante, Veneto, Itālija.

Dabas skaistums, senas vēstures liecības, gleznainas arhitektūras pērles - tas viss ir sastopams prestižajā vīnkopības apgabalā Itālijas ziemeļos Veneto reģionā, vēsturiskajā Valpoličellas (Valpolicella Classico) apgabalā. Sarkanajiem vīniem, īpaši saldajam Recioto, bijusi liela piekrišana jau Senās Romas impērijas laikā. Apgabala vīna dārzi izvietojušies pakalnu ielejās. Ne velti apgabala nosaukums cēlies no vārdu salikuma «val polis cellae» - vīna pagrabu ieleja. Mūsdienās vīndaru pagrabos mājvietu rod gan jaunie un sausie vienkāršie Valpolicella sarkanvīni, gan sarežģītie un prestižie Amarone vīni, kuru tapšanā izmanto unikālo appassimento metodi - pēc ogu novākšanas tās vairākus mēnešus vītina.

Amarone Il Sestante ir veidota no tipiskām Valpolicella Classico apgabala šķirnes vīnogām (triju ogu salikums - Corvina, Rondinella un Molinara). Monte Masua vīna dārzā, izmantojot vēsturisko vīnogulāju audzēšanas metodi pergola. Vīna stīgu un lapu kārtojums no blakus augošajiem stādiem sakļaujas un veido eju. Līdz ar to ogu novākšana iespējama tikai ar rokām. Ogu ķekariem žūstot piecus mēnešus, ogās koncentrējas cukurs, līdz beidzot tās tiek maigi izspiestas. Vismaz 36 mēnešus briedis slovēņu ozolkoka mucās, vīns iegūst intensīvu, piesātinātu tumšu rubīnsarkanu krāsu. Ļoti aromātiskas notis dominē vīna smaržā - no žāvētām melnajām plūmēm un ķiršiem, grauzdētu mandeļu un kafijas pupiņu salikuma līdz pat kaismīgam, tomēr vieglam cigāru dūmam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?