Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Teātra kafejnīcas vietu gatavo lielai firmai

Ne mazākam par miljonu latu jābūt jūsu kafejnīcas vai restorāna vidējam gada apgrozījumam pēdējos trijos gados, lai pretendētu uz tiesībām nodarboties ar skatītāju un personāla ēdināšanu atjaunotajā Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrī. Nomāt piedāvātās telpas bija gatavi vairāki uzņēmumi, taču tieši šī finanšu nosacījuma dēļ līdz ceturtdienai pieteicās tikai viens. Rīgas dome ar šo firmu līgumu tomēr neslēgs, un šodien deputāti lems par jauna konkursa rīkošana.

Kāda uzņēmuma pārstāve, kas vēlējās palikt anonīma, ir sašutusi, ka pašvaldība aizliegusi mazākām firmām apvienoties un veidot kopēju piedāvājumu. Viņa norāda, ka nav daudz kafejnīcu, kas atbilstu nolikumam, tādēļ tas viss viņu vedina domāt, ka konkurss ir izdevīgs konkrētam pretendentam.

«Izklausās, ka vairāk varētu atbilst kāds ēdināšanas ķēdes uzņēmums,» saka Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāve Santa Graikste, vērtējot prasību par apgrozījuma apmēru. Ņemot vērā, ka pagājušajā gadā nozarē kritums sasniedza 40 %, šī summa ir pietiekami liela: «Acīmredzot dome raugās, lai pretendents būtu nopietns spēlētājs.»

Domes Īpašuma departamenta, kas nodarbojas ar telpu iznomāšanu, piektdien neizdevās noskaidrot, kurš bija tas vienīgais uzņēmums, kas pieteikumu iesniedza. Departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs ir pārliecināts, ka kritērijus noteikti var izpildīt vairākas firmas, taču viņš neizslēdz iespēju prasības liberalizēt, ja reiz tikai viena firma atsaukusies.

Apgrozījuma apmēru noteica departamenta speciālisti, un tam ir savs skaidrojums - potenciālajam kafejnīcas īpašniekam īsā laikā teātrī būs jāiegulda 80 tūkstoši latu, tāpēc «mums vajadzētu zināt, ka uzņēmēji, ar kuriem mēs noslēdzam līgumu, ir rīcībspējīgi». Viens no noteikumiem ir, lai uzvarētājs spētu pusstundā apkalpot vismaz 500 klientu, kas atbilst teātra kafejnīcas darbības režīmam.

Noma, ko mēnesī apņēmās maksāt vienīgais konkursants, ir 4,76 lati par kvadrātmetru teātra kafejnīcai un 3,00 lati par kvadrātmetru - personāla kafejnīcai. Tomēr ar šo uzņēmumu departaments līgumu neslēgs, jo tas nav uzrādījis Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par parādu neesamību, bankas apliecinājums par naudas pieejamību un aprēķini par ieguldījumiem neatbilst tehniskai specifikācijai.

Jauns konkurss pašvaldībai būs jāsarīko iespējami ātri, jo 10. jūlijā paredzēta teātra atklāšana. Rīgas krievu teātris bija pēdējais neatjaunotais nams Līvu laukumā, un tā restaurācijā un rekonstrukcijā dome ieguldīja 15,6 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?