Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tikai nenoiet pa burbuli!

Jā! Beidzot eksāmeni pārvarēti, izlaidums nosvinēts. Sveika, vasara! Arī šogad Viļānu vidusskolas 9. klašu skolēni veiksmīgi noslēdza mācību gadu. Pirmais atestāts ir mazs solītis pretī labai izglītībai! Gandarījums par paveikto bija manāms: ziedu klēpji, neviltoti smaidi, prieks omulīgā atmosfērā. Īpašāku izlaidumu darīja saksofonu kvarteta muzikālais sveiciens. Nu ko - visiem saulainu vasaru!

VIĻĀNI. Sveika, vasara!

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

ROJA. Velosipēds skolotājai

Rojā šogad pamatskolu beidza 42 skolēni. Izlaidumā pirmie apliecības saņēma tie septiņi, kuri visus gadus mācībās bijuši skolas TOP 10. Starp viņiem tikai viena meitene, pārējie puiši! Pēc tam apliecības izdeva pēc absolventu mīļākā gadalaika 36 no 42 absolventiem, protams, tā bija vasara. Starp citu, 9.a klase savai klases audzinātājai uzdāvināja velosipēdu, ar kuru atvieglot skolotājas ikdienas gaitas.

Zane Hazena, Rojas vidusskola

DOBELE. Beigas un sākums

Uz izlaidumiem vienmēr esmu skatījies ar smaidu, taču tagad ir citādi. Sajūta divējāda: prieks, ka saņēmu apliecību par pamatizglītību, tomēr ir arī nedaudz bēdīgi - vairs nekad mūsu klase tā pa īstam nebūs kopā. Tomēr izlaidums ir svētki. Tas man vienmēr saistījies ar ziediem: pļavas rudzupuķēm, īrisiem vai ugunssārtām rozēm, ar jebko, kas zied un smaržo! Tieši puķes rada sajūtu, ka notiek kas svarīgs un nozīmīgs. Izlaidums tomēr ir kaut kā beigas, taču beigas ir arī sākums: vasaras, brīvības un tad jau atkal skolas sākums.

Jānis Skrebels, Dobeles valsts ģimnāzija

CĒSIS. Kino identitāte

Īpaši cepīga nedēļa bija Cēsu kino identitātes dalībniekiem - mūsu 14 jaunieši aktīvi darbojas, lai sasniegtu Kino identitātes galveno mērķi - izveidotu 1936. gada filmas Cēsis - Latvijas karoga šūpulis mūsdienu versiju. Plānots tikties ar masu skatu dalībniekiem, kas piedalījušies padomju laika filmās Cēsīs, arī pašiem uzņemt filmas, veidot izstādi, sarīkot kinoballi. Projekta koordinatore Linda Grundmane: «Laiku pavadām radoši. Protams, smagi strādājam, taču pasākumos jautrības netrūkst.» Te dalībnieki var satikt jaunus draugos, uzzināt, kā uzņem filmas, iepazīt Cēsu vēsturi. Te var «pielaikot» profesiju, iemācīties plānot laiku, radoši izpausties un «tikt titros». Cēsnieku kino mīlestība nenorims!

Santa Sudraba, Cēsu Draudzīgā aicinājuma Valsts ģimnāzija

LĪVBĒRZE. Ceram uz labu ražu

Pie mums visi rosās dārzos. Audzē dillītes, salātus un zirņus. Siltumnīcās būs gurķi un tomāti. Saimnieku mazbērniem, protams, garšo zemenes, avenes un upenes. Vajadzēs jau 1. septembrī skolotājiem puķes nest, dārzos aug gladiolas un asteres. Ceram, raža šogad būs laba, tikai vajadzētu, lai vairāk līst.

Krista Umbraško, Jelgavas Valsts ģimnāzija

KULDĪGA. Mēs par līderismu!

Čau! Šonedēļ atklāja dienas nometni bērniem un jauniešiem Līderisma skola. Tā nav parasta nometne - katram dalībniekam caur spēlēm, uzdevumiem un diskusijām tiek dota iespēja sevi pierādīt kā īpašai un neatkārtojamai personībai, līderim. Vispirms katrs izveidoja savu mērķu un talantu cilvēciņu, aizvērtām acīm gleznoja mūsu lepnumu - veco ķieģeļu tiltu pār Ventu. Tad izcilās stāstnieces Liesmas Lagzdiņas vadībā devāmies nelielā ekskursijā pa pilsētu. It kā jau viss pazīstams, redzēts, bet interesanta teika vienā vietā, kāds fakts (pēc kura uzzināšanas pie sevis nodomāju: «Kā gan es to varēju nezināt?») citā. Bet pēc pastaigas noskaidrojām, kādi plusi un mīnusi ir bērnam un pieaugušajam. Piedzīvojumu netrūkst!

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

KRĀSLAVA. Uz autorkrosu!

Autokrosa sacensībās Latgales kauss piedalās dažāda līmeņa sportisti no visas Latgales, Rīgas un citām pilsētām. Viens no posmiem sestdien notika Krāslavā. Apbruņojušies ar saules aizsargkrēmu un ūdeni, milzīgajā karstumā cilvēki devās to noskatīties. Fani līdzi juta tā, ka dzirdēja pat tie, kuri par sacensībām neko nezināja. Krāslavā ir viena no trim trasēm, kurās norisinās šīs sacensības. Kopumā notiks seši posmi (šis bija otrais), un augusta beigās sacensības mūsu pilsētā būs vēlreiz.

Evelīna Puzo, Krāslavas Valsts ģimnāzija

JAUNPIEBALGA. Labo siržu vasarsvētki

Pie mums notika Labo siržu vasarsvētki. Labdarības koncertā, kura laikā loterijā varēja laimēt dažādas dāvanas, piedalījās novada dziedošās ģimenes un īpašie viesi no LNT ģimeņu dziedāšanas šova - Igauņu ģimene no Gaigalavas. Bija vērienīga vērtīgu mantu izsole, kurā savākto naudu ziedoja labdarības mērķiem novadā. Arī ieeja pasākumā, kuru vadīja mūsu novadniece, Latvijā visiem pazīstamā Karīna Rubene, bija par ziedojumiem.

Madara Grīvāne, Jaunpiebalgas vidusskola

SKRĪVERI. Brauciet uz parku!

Ja esi nodomājis ceļot, brauc uz Skrīveriem! Dendroloģiskajā parkā ir ko redzēt, tas ir vecākais šāda veida parks Latvijā. Šogad svin savu 120. dzimšanas dienu. Nopietns vecums nopietnam kungam! Parkā zied un zaļo dažādi krūmi - bārbeles, vilkābeles. Ir ala, kur noslēpties. Varēsi apskatīt arī Sūnu ciema zēnu ezeru!

Anda Meikališa, Andreja Upīša Skrīveru vidusskola

LIEPĀJA. Muzikāla vasara

Līdz pat augustam Liepājā norisināsies Liepājas simfoniskā orķestra festivāls Liepājas vasara. Aizvadītajā nedēļā koncertestrādē Pūt, vējiņi! notika viens no pasākuma koncertiem, kurā piedalījās LSO, Raimonds Pauls, koris Kamēr..., Intars Busulis un diriģenti Māris Sirmais un Atvars Lakstīgala. Atmosfēra bija lieliska!

Anete Jaunzeme, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija

VALKA. Divu pilsētu svētki

Čau! Pie mums trīs dienu garumā notika dvīņu pilsētu Valkas un Valgas svētki. Viskošākā bija piektdiena ar devīzi Puķu brīnumā. Tā tika veltīta 725. gadadienai, kopš Valka pirmoreiz minēta vēstures avotos. Laukumā pie kultūras nama no ziediem bija izveidots senais pilsētas nosaukums Walk. Grandiozi! Nekas tāds līdz šim pilsētā nebija darīts! Šis pasākums ļoti vieno iedzīvotājus.

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

TALSI. Nenoiet pa burbuli!

Kamēr saule spītīgi centās visus iekausēt asfaltā, katram bija savs risinājums, kā tomēr palikt pie dzīvības. Saldējums, sauļošanās, bēgšana uz laukiem... Talsu puses jaunieši gandrīz vienbalsīgi kā galveno glābēju no karstuma atzīst peldēšanos - netālu vairāki ezeri, arī līdz jūrai viens pūtiens. Daži gan joprojām turējušies prom no ūdens, lai kādā eksāmenā neattaptos bez balss, bet citi sezonu atklājuši vēl labu laiku pirms mācību beigām! Gaidot izlaidumus, kas beidzot pa īstam iezīmēs arī 9. un 12. klašu vasaras sākumu, smejamies, ka aukstais glābiņš - peldēšanās - ir visai līdzīgs pašiem eksāmeniem: «Galvenais ir nenoiet pa burbuli, bet peldēt pa virsu!»

Sabīne Krūkle, Talsu Kristīgā vidusskola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?