Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

TP nosargā pozīcijas Madonā

Jaunie laiki Madonas novadā nesāksies - ar nožēlu saka partijas Jaunais laiks domē ievēlētie deputāti, kuri pašvaldību vēlēšanās ieguva pārliecinošu vēlētāju balsu vairākumu (39,8%) un astoņas no 17 vietām. Pretēji iepriekš prognozētajam, ka Jaunais laiks (JL), apvienojoties ar pārējiem ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, varētu gāzt astoņus gadus Madonā pie varas esošo Tautas partijas (30,82%) līderi Andreju Ceļapīteru, viņš ar vienas balss pārsvaru (deviņas balsis par, astoņas pret) tomēr saglabāja savas pozīcijas jaunās pašvaldības vadībā.

TP vienojas ar mazajiem

Īsi pirms balsojuma par jauno novada domes priekšsēdētāju JL kandidāts uz mēra krēslu Valentīns Rakstiņš sarunā ar Dienu nebija pārliecināts par deputātu balsojumu: «Mums domē ir pārsvars - astoņas vietas -, bet, ja trīs deputāti, kas ievēlēti no Saskaņas centra, Sabiedrības citai politikai un Latvijas Zemnieku savienības, atbalstīs Tautas partiju, kurai domē ir sešas vietas, rezultātu var pagriezt pavisam citā gultnē. Iepriekšējās sarunās par atbalstu balsojumā par domes vadītāju viņi neteica ne jā, ne nē,» saka V.Rakstiņš.

Izvairīgās potenciālo atbalstītāju atbildes vedinājušas domāt, ka mazākuma partiju deputāti nolēmuši atbalstīt tieši Tautas partijas (TP) mēra amata kandidātu. Arī A.Ceļapīters jau pirms balsojuma par savu turpmāko darbu domē bija diezgan pārliecināts, paužot, ka viņam nav sajūtas, ka darbs nebūtu jāturpina.

Atbalsta arī zemsavieši

Ievēlēti arī divi priekšsēdētāja vietnieki - bijusī Madonas novada domes deputāte Daiga Elga Ābola (JL), kuras pārziņā būs Madonas pilsētas teritorija, un bijušais Kalsnavas pagasta izpilddirektors Agris Lungevičs (LZS), kura pārraudzībā būs novada lauku teritorija.

Jautāts, vai piedāvātais vietnieka amats varēja kļūt par iemeslu izrādīt lojalitāti iepriekš lauku pagastu kritizētajai Tautas partijai, A.Lungevičs atbildēja, ka iepriekšējās sarunās piedāvājums ieņemt dažādus amatus saņemts gan no TP, gan JL: «Amatu piedāvājums nebija noteicošais, savu balsi atdevu tam, kas, manuprāt, varētu dot lielāku ieguldījumu jaunā novada attīstībā.»

Jaunais laiks vīlies

JL domes deputāti, bijušais Aronas pagasta padomes priekšsēdētājs Andrejs Piekalns un bijušais Liezēres pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Sirmais novada vadītāja vēlēšanu iznākumā ir vīlušies, jo uzskata, ka nevar vairs strādāt pa vecam : «Mainījusies situācija rajonā un pilsētā, kā arī valstī kopumā, tāpēc ir svarīgi, vai pie varas ir patiešām īsts vadītājs vai viss balstās tikai uz partijas piederību, kuras nenoliedzamais atbalsts patiesībā arī bijis Madonas attīstības virzītājspēks.»

JL līderis V.Rakstiņš jau iepriekš kritizējis savu politisko konkurentu A.Ceļapīteru par augstprātīgo attieksmi pret lauciniekiem, kaut viņš desmit gadus bija arī rajona padomes vadītājs, kā arī nodomu privātajās rokās nodot par ES un pašvaldības naudu rekonstruēto vietējo siltumražotāju. Tomēr tagad, kad vadības groži atkal tikuši TP, JL deputāti sola spieķus riteņos domes darbā nelikt, vien neļaut ieslīgt rutīnā un aizmirst dotos solījumus par novada lauku teritorijas attīstību.

A.Ceļapīters gan cer, ka lielas domstarpības domes darbā neradīsies, jo uzskata - lai arī Madonas novads gan iedzīvotāju, gan platības ziņā ir lielākais Vidzemē, tā tomēr ir maza pašvaldība, kur nebūtu prātīgi politiskās piederības dēļ nostāties pozīcijā vai opozīcijā, jo tas tikai traucētu novada attīstībai. Īpaši būtiska šī saskaņa esot brīdī, kad jaunajā novadā jāveido jauna pārvaldes struktūra, jānodrošina visu lietu pēctecība un finanšu sabalansēšana, lai situācijā, kad pašvaldības budžetā krasi samazinās ieņēmumi, spētu nodrošināt visas pašvaldības svarīgākās funkcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?