Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Trīs jautājumi gada nogalē

Pēc dzimšanas dienas ballītes vienmēr nākas novākt netīros traukus, bet ko darīju es pēc pirmās Mini Dienas iznākšanas? Vācu pozitīvās atsauksmes. Tavu prieku, ikreiz saņemot e-pastu ar labiem vārdiem, bet šoreiz izcelšu divus - Elizabete, kas dzīvo Parīzē, lūgusi atlikt viņai pirmo numuru, bet lasītāja Tatjana pat devusies uz vietējo bibliotēku, lai izlasītu pielikumu no A līdz Z. Pamati ielikti - būvējam māju tālāk!

Laiks pirms Ziemassvētkiem ir īpašs, sevišķi - ja ārā nav sniega, jo sajūtas tad nākas radīt, ieskatoties dziļi dvēselē. Mieru gadu no gada neliek vien trīs jautājumi.

Pirmais aktuālais jautājums svētku laikā - ko dāvināt? Pateicoties pasākumam Latvijas lepnums, aizdomājos par to, ko cilvēkam nozīmē dot - dot otram. Šoreiz nav runa par dāvanām, bet gan laiku, kuru esi ar mieru ziedot kāda cita labā. Pēcāk sastapu Krūmiņu ģimeni, kas ir šīs Mini Dienas intervijas varoņi. Viņi Ziemassvētkos izvēlas nedāvināt veikalā iegādātas dāvanas, bet tā vietā pavada vairākas stundas sirsnīgās sarunās, atceroties savus mīļos un cepot viņiem cepumus. Atminos - pirms gada dzīvesbiedra brālis uzdāvināja bērniem paštaisītus koka klučus. Bet vai atceros, ko dāvinājis kāds cits? Nē! Tas tāpēc, ka laikā, kuru mēs veltām otram, no sirds par viņu domājot, ir vairāk mīlestības! Tāpat atceros, cik ļoti biju priecīga par zāļu tējām, kuras saņēmu no mammas vīra. Viņš pats tās bija vasarā savācis, bet ziemā salicis papīra turziņās un glīti noformējis. Manuprāt, tas varētu būt tuvu pilnībai, tuvu tai sajūtai, kura man saistās ar īstiem Ziemassvētkiem. Bet pašai vēl jāmācās...

Otra svarīgā lieta, par kuru satraucos gadu no gada - atnāks Ziemassvētku sajūta vai aizies garām? Tādēļ nolēmu jautājumam pieiet no profesionālās puses un izstrādāt trīs dažādus ceļvežus svētku brīnuma noķeršanai. Skaidrs, ka viss īstais un neparastais nav nopērkams par naudu vai iepriekš izplānojams, taču centos uzskaitīt lietas, kas, manuprāt, varētu jūs iepriecināt vai vismaz likt pasmaidīt. Mana personīgā brīvdienu recepte būs vienkārša. Tā kā esmu cilvēks, kurš nemitīgi visu plāno, nolēmu, ka šoreiz nedarīšu neko! Sēdēšu dīvānā, grauzīšu piparkūkas, rotaļāšos ar bērniem un simto reizi noskatīšos filmu Viens pats mājās.

Trešais jautājums - kur sagaidīt Jauno gadu? Brīnos par sevi, ka vēl līdz šim par to nebiju īpaši satraukusies. Līdzīgi kā ar Jāņiem - katrs no Jaunā gada svinībām sagaida ko īpašu, nepiedzīvotu. Bet kas tad tur tāds ir? Parasta ballīte ar mazliet spožākiem tērpiem, dažām raķetēm, izšautām plkst. 23, un īstu salūtu pusnaktī, prezidenta runu, drūzmēšanos pie TV ekrāniem, sekunžu skaitīšanu, buču un šampanieša malku! Bet tas jau ir tas brīnums, par kuru runāju pirmīt! Nav iespējams izskaitļot vietu, kurā atrasties, vai brīdi, kurā būt laimīgam. Tādēļ Jaunajā gadā esiet spontāni, tveriet mirkli, pavadiet laiku kopā ar ģimeni un bērniem! Mīļie, priecīgus jums Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?