Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Truksnis beidzot atrod sev partiju

Beidzot noskaidrojusies Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa politiskā izvēle - viņš lūdzis sevi uzņemt Latvijas Zaļajā partijā (LZP). Oficiāli uzņemts gan viņš vēl nav. Kopš 90. gadu beigām pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā LZP un Latvijas Zemnieku savienība (LZS) startēja atsevišķi, turpretim šogad abas partijas veidos vienotu ZZS sarakstu. Potenciālo deputātu vārdus partijas gan nesteidzas nosaukt.

Jūrmalas mērs savu politisko izvēli ilgi turēja noslēpumā. 2009. gada vēlēšanās viņš kā LPP/LC biedrs startēja no pēdējās vietas LZS, LPP/LC un Kristīgo demokrātu savienības apvienotā saraksta un vienīgais tika ievēlēts. Kad LPP/LC tika likvidēta, G. Truksnis palika bezpartijisks, taču viņam notika sarunas ar vairākām partijām, tostarp Vienotību. Vēl pirms vēlēšanu kampaņas oficiālā sākuma G. Truksnis nonāca mediju redzeslokā ar vairākām pašreklāmas aktivitātēm - cirka biļešu dalīšanu, ko izmeklē KNAB, karotīšu dāvināšanu jaundzimušajiem (uz iepakojuma bija apsveikums ar mēra autogrāfu), kā arī reklāmas stendu, uz kura redzams smaidošs G. Truksnis, kurš sveic pilsētas viesus. Vairākkārt jūrmalnieki saņēmuši arī no domes sūtītas vēstules ar mēra foto un parakstu. Uzzināt, kāpēc G. Truksnis izvēlējies tieši Zaļo partiju, Dienai neizdevās, jo vienīgais vārds, ko viņš bija gatavs pateikt, ir «nekomentēju». Par citiem jautājumiem Jūrmalas mērs esot gatavs izteikties, par šo ne. Tomēr gan LZP, gan LZS vadības līmenī par vienoto sarakstu ar G. Truksni priekšgalā runā par kā jau izlemtu jautājumu.

Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas biedrs Jānis Vilnītis atzina, ka nodaļa ir nobalsojusi par G. Trukšņa uzņemšanu, bet partijas valdē vēl apstiprināts tas nav. LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks izteicās līdzīgi - G. Truksnis vēl nav uzņemts, bet ir doma, ka viņš būs saraksta līderis.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apliecināja, ka par apvienoto sarakstu ar Truksni priekšgalā esot pilnīgi skaidrs, bet ar informāciju par pārējiem kandidātiem LZS vēloties «iepauzēt». Partijai Jūrmalā ir vairāki potenciālie kandidāti, kuri agrākajos gados ir bijuši deputāti, bet par kuru iesaistīšanos vēlēšanu cīņā nav īstas skaidrības. Tāds ir Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktors Aivars Griķis, kurš deputāts bija 90. gados, bet nu jau ilgus gadus vada pilsētas vēlēšanu komisiju. Viņš atzina, ka negrasās šo amatu pamest un noteikti nekandidēs. Tāpat viņš atzina, ka, visticamāk, nepiedalīsies sarunās par Jūrmalas saraksta sastādīšanu, jo tad nonāktu interešu konfliktā. Otra iespējamā kandidāte, kuru pieminēja A. Brigmanis, ir bijusī Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktore Regīna Simsone. Viņu valdība 12. februārī atbrīvoja no amata par tiesību normu pārkāpumiem. A. Brigmanis pauda partijas viedokli, ka tas ir bijis politisks pasūtījums, tāpēc partija viņas reputāciju uzskata par pietiekami labu, lai R. Simsone varētu kandidēt, bet lēmums jāpieņem viņai pašai. R. Simsone sevi par vainīgu neatzīst joprojām un ir iesniegusi pieprasījumu Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar lūgumu izmeklēt Labklājības ministrijas (LM) konstatētos pārkāpumus SIVA, paužot uzskatu, ka pārmetumi viņai ir subjektīvi un nepamatoti. Tomēr viņa nevēlējās komentēt savu iespējamo dalību vēlēšanās.

Pagaidām savu iespējamo kandidēšanu Jūrmalā nekomentē pagājušo vēlēšanu LZP saraksta līdere, bijusī domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta, kura iepriekš vairākkārt kritiski izteikusies gan par savas partijas Jūrmalas nodaļu, gan G. Truksni kā pilsētas mēru. No V. Silenieka teiktā izriet, ka I. Aizstrautas vārda varētu nebūt Jūrmalas sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?