Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Turpmāk ar VIP pacientiem uzmanīgāk

Latvijas Onkoloģijas centra galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš neko nelikumīgu, sniedzot ārpuskārtas pakalpojumu demisionējušajam veselības ministram Guntim Belēvičam, nav izdarījis, tāpēc jau piektdien atjaunots amatā. Slimnīcā tagad vien plāno uzlabot kārtību, kā pakalpojumus var saņemt «īpašie» jeb VIP cilvēki. Savukārt Veselības ministrijai (VM) nepieciešams vēl mēnesis, lai izvērtētu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes rīcību.

Līdz ar skandālu par negodīgo ministra rīcību ar rindas apiešanu dienesta izmeklēšanu sāka arī pašā slimnīcā. Toreiz RAKUS valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga Dienai sacīja, ka patiesības noskaidrošana var ievilkties, tomēr jau piektdien apliecināja, ka ārsts ir atjaunots amatā. Izmeklēšanas komisija konstatējusi, ka V. Krūmiņš nepareizā secībā noformējis dokumentus un nav ievērojis kārtību, kādā tiek veikta samaksa par pakalpojumiem. Taču šī kļūda esot labota, un arī G. Belēvičs apliecinājis, ka samaksās. Kaitējums neesot nodarīts arī citiem pacientiem, un slimnīcai materiālo zaudējumu nav. Ārsts saņēmis disciplinārsodu - rakstveida piezīmi.

Par pašu situāciju A. Slokenberga runā mierīgi, jo neesot nekāds noslēpums, ka ir VIP pacienti, un jau iepriekš bijusi kārtība, kā tādus apkalpot. Arī G. Belēvičam pēc būtības bija šāds statuss. Tagad gan sistēma tikšot uzlabota. «Mēs strādājam pie tā, lai izstrādātu jaunu kārtību šiem te īpašajiem pacientiem, jo nekur nav noslēpums, ka ir VIP cilvēki. Visur ir VIP, un mēs izstrādāsim kārtību, kādā veidā par pilnu maksu tiek apkalpoti šāda veida pacienti. Šie pacienti grib būt inkognito un tā tālāk, un tā joprojām,» skaidro A. Slokenberga.

VM gan būs nepieciešams ilgāks laiks, lai saprastu, vai slimnīcas valde varēs turpināt strādāt. Kā Dienai sacīja VM valsts sekretāres vietnieks Kārlis Ketners, nākamā dalībnieku sapulce notiks 21. jūlijā, līdz tam izvērtēs valdes iesniegtos dokumentus. Jautājums esot pietiekami plašs - gan par to, kā slimnīca plāno organizēt rindas, gan aktualizētais par finansēšanas kārtības maiņu.

Uz tikšanos ar slimnīcas valdi nebija ieradusies VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, kura iepriekš runāja par neuzticības izteikšanu valdei. Arī jaunajai veselības ministrei Andai Čakšai šajā laikā bija cita tikšanās. VM gan jau secinājusi, ka jāpalielina RAKUS valdes locekļu skaits līdz četriem un uz brīvo amata vietu jāizsludina atklāts konkurss. Līdzīgu konkursu sola izsludināt arī uz brīvo vietu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdē, bet nav zināms, kad tas notiks. Jāatgādina, ka Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja vieta ir tukša jau kopš gada sākuma, kad no tās atkāpās A. Čakša. K. Ketners nemācēja teikt, kad konkursu varētu izsludināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?