Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Uz vēlēšanām jāsapošas ikvienam

Intars Busulis

Mūziķis

Protams, došos uz vēlēšanām. Skatīšos sarakstus, bet noteikti neticēšu solījumiem. Skatīšos debates, jutīšu līdzi, bet nepārliecinās, ka viņi kaut ko, kaut kur Saeimā ir izdarījuši. Vērtēšu, kā runā un attiecas, vai nebrauc virsū. Par reklāmām iesmiešu, jo tautai tās nevajag. Tā ir lieka naudas izšķiešana. Neuztveru nopietni arī programmas, jo dzīvē viss ir citādi. Arī Rīgas Viļņos var rakstīt, ka Jaunais vilnis beigsies desmitos, kaut gan zinām, ka tas beigsies divpadsmitos. Viss notiek tā, kā tam jānotiek.

Guntars Račs

Producents

Es noteikti došos uz vēlēšanām un aicinu ikvienu, kurš lasa šīs rindas, darīt to pašu. Mēs paši esam šī valsts, un no mums ir atkarīgs, kuram uzticēsim to vadīt. Tie nav skaļi vārdi, tā ir mana pārliecība. Lai no kāda prasītu atbildību, vispirms jābūt atbildīgiem mums pašiem. Noniecināt savu valsti nozīmē izteikties slikti pašiem par sevi. Tāpēc es iešu un balsošu par to, lai šī valsts kļūtu labāka un atbildīgāka. Līdz šim esmu atbalstījis vairāk nacionāli orientētos spēkus, bet vairāki no šiem spēkiem mani ir krietni vien pievīluši, ko es neesmu tiem spējis piedot vēl šodien. Lai arī tajos šobrīd apvienojušies jau citi cilvēki, manas cilvēcīgās sajūtas ir, ka daži vecie blēži ir turpat «aiz stūra». Visticamāk, balsošu par Vienotību. Par partiju kopumā, neizdalot kādu cilvēku atsevišķi, jo arī viņiem netrūkst «svītrojamu» kandidātu. Paldies dievam, tāda iespēja izsvītrot pastāv, un es to izmantošu. Mani apmierina Dombrovska darbs, un es to vērtēju ļoti augstu, tāpat kā kopējās partijas nostādnes, kas ir prognozējamas un uz labām lietām vērstas.

Henriks Danusēvičs

Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs

Nebūšu oriģināls - gribu balsot par politiķiem, kuru vārdiem var uzticēties, kuri solīto īsteno darbos. Un jāteic, ka te atsijāt graudus no pelavām ir grūti. Piemēram, mēs asociācijā analizējām aizpagājušās Saeimas balsojumus, un atklājās jocīgas sakarības - par mazo uzņēmēju interesēm visvairāk iestājās PCTVL! Kuri no nākamā parlamenta izlidoja... Laikam jau katrā partijā ir cilvēki, kuriem var uzticēties. Piemēram, es augstu vērtēju Raimondu Vējoni (ZZS), vienlaikus esam normāli strādājuši ar Dzintaru Zaķi (Vienotība) un Jāni Urbanoviču (Saskaņas centrs). Ja runā par šā brīža situāciju, man liekas ļoti svarīgi, lai politiķi saprastu, ka darbaspēka trūkums ir reāla problēma, kas bremzē mūsu attīstību. Attiecīgi es gribētu redzēt, ka politiķi parāda konkrētu mehānismu, kā samazinās darbaspēka nodokļus. Manā skatījumā nekā sarežģīta tur nav: paceļ neapliekamo minimumu līdz iztikas minimumam, nedaudz palielina minimālo algu, patēriņš palielinās, palielinās ieņēmumi no PVN un IIN, un neviens nav cietējs...

Jānis Šipkēvics juniors

Mūziķis

Nezinu, vai būšu Rīgā, bet, ja būšu, tad noteikti došos. Meklēšu kaut mazu, bet cerības stariņu. Neesmu vēl izpētījis sarakstus, bet centīšos tajos atrast vārdus, kas varētu raisīt cerību, ka kaut kas tiks mainīts uz labo pusi.

Nils Muižnieks

LU Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors

Es nebalsošu par partiju, aiz kuras stāv liels naudasmaiss... vai vairāki. Nebalsošu par partiju, kas sola bezatbildīgu fiskālo politiku. Un, protams, mani interesē, ko konkrētās partijas saka par integrācijas, naturalizācijas un tolerances jautājumiem. Dīvaini, ka vismaz partiju programmās faktiski nekā par to nav! Laikam visi ir apmierināti ar pašreizējo stāvokli... Jebkurā gadījumā balsot iešu, tiesa, rūpīgi pastrādāšu ar plusiem un mīnusiem.

Ilmārs Mežs

Demogrāfs

Es balsošu par Vienotību, un visiem iesaku izvēlēties starp Vienotību, VL-TB/LNNK un Zatlera Reformu partiju. Mēs bieži nenovērtējam, ko ir paveicis premjers Dombrovskis, no kāda valsts bankrota Vienotība mūs ir izglābusi. Tagad, kad ekonomika pamazām atjaunojas, uzrodas arvien gudrāki prātvēderi, bet krīzes brīdī citiem drosmes un varēšanas nebija. Man ļoti svarīga ir Vienotības vadošo politiķu pierādītā spēja neizmantot dienesta stāvokli savas bagātības vairošanā. Mani pārliecina politiķi, kas, arī augstākos amatus ieņemot, joprojām dzīvo no savas algas, līdzīgā mājoklī kā mēs pārējie, nedižojas ar pārmērīgi dārgām mašīnām, drēbēm vai jaunām draudzenēm! Viņu dzīvesveids liecina, ka viņu galvenā rūpe ir patiesi strādāt valsts labā, nevis paralēli valsts darbam izmanīties izkārtot sev izdevīgus konkursus vai ofšorus.

Latvijai visbīstamākā iespēja būtu ZZS un SC sarakstu uzvara, ja viņi kopā spēs savākt vairākumu, tad Latvija paliks nabadzīgākā ES valsts, kas riņķos Krievijas orbītā. Protams, daži kļūs vēl bagātāki, bet vairākums kausies ar mūžīgo nabadzību un pieaugošo beztiesību. Balsojot par sīkpartijām, mana balss būs zudusi vai drīzāk sadalīta starp tām partijām, kurām es nemaz nevēlos uzticēt varu.

Valdis Keris

Mediķu arodbiedrības (LVSADA) līderis

Izvēles principi ir skaidri. Pirmais: kā ir pildīti solījumi. Iepriekšējās vēlēšanas bija tikai pirms septiņiem mēnešiem, nav aizmirsies... Otrais ir kontekstā ar pirmo: kas par nozari teikts programmās. Trešais: partija respektē, ka Latvijai ir jābūt latviskai. Ja skatāmies šos principus, tad nekvalificējas Vienotība - tās premjers vairāku gadu garumā ir īstenojis tautas izmērdēšanas politiku. Atkrīt arī Zatlera Reformu partija, jo starp tās desmit principiem ir arī kāds aizdomīgs («Par savu un bērnu labklājību un veselības aprūpi nodokļu maksātāji lemj atbildīgi un patstāvīgi»), kas varētu nozīmēt maksas medicīnas vairošanu, kas nav pieņemami. Attiecīgi, ja nekas negaidīts nenotiks, balsošu par ZZS. Var jautāt, vai tad tas nozīmē, ka es kā mediķu arodbiedrības vadītājs esmu apmierināts ar situāciju nozarē, kuru vada ZZS ministrs? Man ir bijusi tā iespēja būt klāt visdažādākajos sarunu formātos, un tieši premjers un finanšu ministrs ir bijuši tie, kas uzspiež nozarei nelabvēlīgus lēmumus.

Aigars Runčis

Mūziķis

Noteikti došos uz vēlēšanām. Skatīšos pēc padarītajiem darbiem, vērtēšu personālijas, viņu iepriekšējo pieredzi un darbus. Sakarā ar to, ka esmu studējis politoloģiju, palasīšu arī partiju programmas. Bet programmas, vismaz īsās programmas, ir tāds domraksta sacerējums. Tas, kas ir rakstīts programmā un ko pēc tam dara, atšķiras. Tas ir līdzīgi kā ar 1. janvāra apņemšanos, piemēram, iet uz sporta zāli vai atmest smēķēšanu. Tie ir deklaratīvi, skaisti solījumi, kam ar reālajiem darbiem ir mazs sakars. Cilvēkiem, kuri nezina, kā balsot, ieteiktu runāties ar draugiem, radiem, kolēģiem, jo patiesība dzimst strīdos. Jebkurā gadījumā nav pareizi nepiedalīties. Uz vēlēšanām pilsoņiem reizi četros gados jau nu gan būtu jāaiziet.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?