Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Uzvar labākais piedāvājums

Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala - mūsu mājas) panākumu atslēga, domes priekšsēža vēlēšanās pārliecinoši ar desmit balsīm ceturtdien uzvarot sāncensi Juri Visocki (JL), par kuru bija nodotas tikai četras balsis, slēpjoties viņa piedāvājumā. Tā sēdē atzina Romualds Ražuks (PS). Viņa ievēlēšana mēra vietnieka amatā jau daļēji atklāj šī piedāvājuma būtību, kas vēl skaidrāk izgaismojās, kad domes priekšsēža vietnieka postenim tika nominēts Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme).

Par mēra pirmo vietnieci ievēlēja Larisu Loskutovu no _Saskaņas centra_, kas vēlēšanās ieguva trīs mandātus - tikpat, cik R.Munkevica saraksts, uz kuru gan drīz vien pārgāja _SC_ deputāts Vladimirs Maksimovs.

No desmit domē iekļuvušajām partijām septiņas tajā pārstāvētas ar vienu deputātu, bet Jaunais laiks - ar diviem. Par J.Visocki balsoja Iveta Blaua (JL), Aigars Tampe (TB/LNNK) un Zigurds Starks (TP). Nevienu kandidātu neatbalstīja Māris Dzenītis, kas pēc aiziešanas no Jūrmalas - mūsu mājas ir neatkarīgais deputāts. Pēcpusdienā ārkārtas sēdē, kurā izraudzījās trīs mēra vietniekus līdzšinējo divu vietā, šis piecnieks jau demonstrēja sevi kā aktīvu opozīciju.

Pirmā domes sēde sākās ar paziņojumu par Jāņa Kuzina (PCTVL) iesniegumu Administratīvajā apgabaltiesā, prasot sadalīt iepriekšējā tiesas sprieduma izpildes termiņu - tajā bija noraidīta prasība rīkot Jūrmalā jaunas vēlēšanas. Jūrmalas vēlēšanu komisijas priekšsēdis Aivars Griķis paziņoja, ka, konsultējoties ar Centrālās vēlēšanu komisijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību ministrijas juristiem, ir konstatēts, ka domei šī sūdzība nav saistoša, jo tiesas spriedums nav pārsūdzams. Taču bijušais Jūrmalas mērs Ģirts Trencis (TP), kurš vairs nav ievēlēts domē, neatstāja mēra kabinetu arī pēc R.Munkevica ievēlēšanas, apšaubot tās likumību. Ģ.Trencis turpināja sēdēt mēra krēslā, kuru pērnajā gadā pārņēma tieši pēc R.Munkevica gāšanas, arī tad, kad šajā kabinetā jaunā koalīcija jau sāka dalīt amatus un mielojās ar sviestmaizēm. R.Munkevics nelikās traucēts, saistot bijušā mēra klātbūtni ar vēlēšanos sakravāt mantas. Jūrmalā nav tradīcijas nodot mēra ķēdi amata pārmantotājam, lai gan Ineses Aizstrautas (toreiz JL) valdīšanas laikā tāda ir izgatavota. Ģ.Trencis kabinetu atstāja pēcpusdienā.

Ārkārtas sēdē vairāk nekā stundu opozīcijas deputāti iztaujāja mēra vietnieku kandidātus. Z.Starks vēlējās noskaidrot, vai L.Loskutova, kuras kompetencē būs arī kultūras jautājumi, zina, kur atrodas Jūrmalas teātris, un kādas tā izrādes viņa ir redzējusi. Kandidāte nevarēja sniegt pozitīvas atbildes. Taču, atbildot A.Tampem par latviešu kultūras tradīciju celšanu godā, viņa sacīja, ka tās tikšot saglabātas, bet arī citu tautu kultūras tradīcijas ir jākopj. Z. Starks atcerējās, ka vēl nesen R.Ražuks sarunās esot teicis, ka ar «tādu mafiozu grupējumu kā Jūrmala - mūsu mājas kopā nevar strādāt» ,tāpēc viņam svarīgi saprast, kas esot mainījies. R.Munkevics reaģēja it kā jokojot: «Mēs esam mainījušies. No mums ir aizgājis Dzenītis.» Savukārt R.Ražuks norādīja, ka R.Munkevics vienīgais varējis nodrošināt sev vairākumu. Pēc R. Ražuka izšķiršanās R.Munkevicam par labu nosvērās arī Dzintra Homka no Sabiedrības citai politikai, ar kuru PS sadarbojas Jūrmalas aizsardzības biedrībā. R.Ražuka kompetencē būs ekonomikas un attīstības jautājumi, viņš arī vienīgais koalīcijā pārstāv valdības partiju, tāpēc kā vienu no uzdevumiem minēja sadarbību ar valdību, lai veicinātu Jūrmalas kā kūrortpilsētas attīstību, atjaunojot arī Ķemeru agrāko slavu. M.Dzenītis nenožēlo aiziešanu no partijas, kas būs pie varas Jūrmalā, atsaucoties uz nepieņemamām metodēm, ar kādām šī vara ir nodrošināta, taču konkretizēt viņš nevēlējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?