Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vai pie vainas nelaimīga mīlestība?

SākotnējĀ versija, ka 15 gadu vecās Montas Rezes mīklainā pazušana varētu būt saistīta ar konfliktiem ģimenē, arī patēvu, nobāl uz to emociju fona, kuras meitenei izraisīja kāds krietni par viņu vecāks puisis - 27 vecais ugālnieks Gatis. Monta pazudusi nu jau vairāk nekā divas nedēļas, un zīmīgi, ka viņa izgaisa pēc aptuveni stundu ilgas telefonsarunas tieši ar Gati. «Kā ūdenī iekritusi,» nesekmīgo meklēšanu komentēja nepilngadīgo lietu inspektore Dace Andersone.

Bijusi nervoza

18. februāris - diena, kad Monta pazuda, - bija parasta ceturtdiena. Monta no skolas pārbrauca ierastajā laikā. Meitene mācās Ugālē, kas ir 14 kilometru attālumā no mājām Cirkales ciematiņā. Mājās todien ciemojās vecākās māsas vīrs un Montas vecākais brālis. Mamma rosījās pa virtuvi, gatavodama ciemiņiem mielastu, un nepievērsa lielu vērību, ka meita no skolas atbraukusi, par kaut ko satraukusies. «Viņa man vēl palīdzēja no kaimiņu mājām kartupeļus atnest, viss bija kārtībā, tikai Monta likās tāda kā nervoza,» atceras pazudušās meitenes mamma Ingrīda. Ap plkst. 20 viņa pavadīja ciemiņus, ar jaunāko meitu iekārtojās pie televizora un drīz vien iesnaudās. Ap plkst. 22 pamodusies konstatēja, ka Monta devusies prom un paņēmusi līdzi viņas telefonu, jo savējo pirms kāda laika bija salauzusi. «Arī to viņa izdarīja pēc kādas sarunas ar Gati,» atceras Ingrīda Reze.

Montas patēva Aigara Belzēja tovakar mājās nebija, taču Dienai viņš zināja stāstīt, ka meitene 18. februāra pēcpusdienā autobusa pieturā pa ceļam uz mājām sastapusi kādu kaimiņieni. Tā pastāstīja, ka redzējusi Gati. «Montai tas bijis pārsteigums, viņa satraukusies un apsvērusi iespēju nebraukt mājās,» kaimiņienes teikto atstāsta Aigars, taču mājās meitene tomēr atgriezās. Strādājot kādā mežistrādes uzņēmumā, darbadienas Montas patēvs pavada Liepājas novada mežos tālu prom no mājām. «Pa vakariem mēs ar sievu apmaināmies ar īsziņām, taču tovakar ap plkst. 22 es nesagaidīju atbildi un ap plkst. 23 nolēmu piezvanīt. Klausuli neviens necēla, lai arī bija izsaukuma signāls,» atceras Aigars, kurš tovakar vairākkārt neveiksmīgi mēģinājis sazināties ar sievu. Nākamajā dienā pa kaimiņu telefonu ar meitu mēģināja sazināties arī Ingrīda, taču neveiksmīgi. Dienas otrajā pusē telefons jau bijis izslēgts vai atradies ārpus uztveršanas zonas.

Meitene prom no mājas devās ceturtdienas vakarā un pirmdienas rītā - 22. februārī - Ingrīda par meitenes prombūtni informēja policiju. Drīz vien noskaidrojās, ka pēdējais zvans no Ingrīdas telefona ir bijis ap plkst. 20.30 un ildzis aptuveni līdz 21.30. Monta, pirms devusies ārā no mājas, stundu runājusi ar Gati.

Pasliktinājās sekmes

Pirms dažiem gadiem pēc šķiršanās Ingrīda Reze ar trim jaunākajiem bērniem pārcēlās no Rīgas uz Ugāli - tuvāk savam tēvam, bērnu vectēvam. Taču pērn Ingrīdas mierīgo dzīvi mazpilsētā izjauca vidējās meitas Montas aizraušanās ar kaimiņu Gati, kurš dzīvoja tieši virs Rezu ģimenes stāvu augstāk. «Viņam bija dators, tas bija iegansts ciemoties tajā dzīvoklī. Viņa iemīlējās. Meitenei sāka klibot mācības, bet vasarā šīs mīlestības dēļ Monta bija ilgstoši nomākta,» stāsta mamma. Tas esot bijis iemesls ģimenei pārcelties uz 14 kilometru attālo Cirkali. Situācija kļuvusi nedaudz labāka - meitenei uzlabojās sekmes, pamazām atgriezās smaids un humora izjūta.

Gatis strādāja Ventspilī un Ugālē uzturējies tikai brīvdienās. Taču no Montas domām kaimiņš nekur nebija pazudis. Tikai tagad Ingrīda pāršķirstījusi Montas pierakstu klades un atradusi vairākus ierakstus burtnīcu vāku iekšpusē: par mīlestību, par to, ka nespēj aizmirst, ka sabojājis viņai dzīvi. Ciema ļaudis stāsta, ka jūtas neizskatījās abpusējas.

Policija, kā izrādās, Gati pratinājusi jau trīs reizes, aizvedot viņu no darba kādā Ventspils autoservisā. Puisis noliedzot, ka būtu todien saticis Montu. Arī iepriekš abi ilgāku laiku neesot redzējušies. Par ko viņš stundu runājis ar pazudušo meiteni, policija neatklāj. Montas mamma stāsta, ka neko daudz par sarunu Gatis policijai neesot pateicis - runājuši par dzīvi un sarunājuši tikšanos nākamajā dienā. Meitenes māte gan pieļauj, ka Gatis nestāsta visu, jo ir bijušas reizes, kad viņa pieķērusi viņu melos: «Viņš man teica, ka nav redzējis Montu brīdī, kad viņa sēdējusi pie viņa virtuvē.»

Ar Gati Dienai sazināties neizdevās - mājās Ugālē durvis neviens neatvēra, viņa mobilais telefons ir izslēgts. «Šobrīd apsveram iespēju sūdzēties par policijas rīcību. Gati jau trīs reizes uz stundu līdz divām bez jebkāda brīdinājuma vai pavēstes veduši prom no darba vietas uz nopratināšanu,» sašutumu neslēpj Gata darba devējs Igors, piebilstot, ka policistu rīcības dēļ arī Gatis atrodoties tuvu nervu sabrukumam.

Mainījusies uzvedībā

Tuvu nervu sabrukumam ir arī Montas mamma, kura piektdien izstaigājusi tuvākās upītes krastu - kāds ekstrasenss teicis, ka meitene ir mirusi un viņas ķermenis atrodas upē. Par laimi, informācija neapstiprinājās.

Pirms pāris mēnešiem meitene jau vienreiz bija pametusi mājas uz trim dienām un atgriežoties nevienam neatklāja, kur bijusi prombūtnes laikā. Ap to laiku, pērnā gada rudenī, Montas ģimene novēroja pārmaiņas viņas uzvedībā. «Skolā informēja, ka meitene sākusi smēķēt un šad tad iemest pa kādam graķītim,» atceras Aigars.

Ciema ļaudis gan Dienai stāsta, ka arī Ingrīda un Aigars paši nereti iedzēruši un tas varētu būt iemesls konfliktam ar Montu. «Aigars vienu brīdi bija palaidies dzeršanā, taču pirms dažiem mēnešiem atradis darbu gaterī un vairs nav mutē ņēmis,» situāciju dēla ģimenē raksturo Montas patēva mamma Ērika. Viņa atcerējās, ka dēls bija ieminējies, ka Montai trūkst disciplīnas, taču audzināt nekad neesot uzņēmies, uzskatot, ka tas jādara viņas vecākiem. Aigaram pašam esot divas pieaugušas meitas.

Kur viņa varētu būt devusies meklēt mierinājumu pēc stundu garas sarunas ar Gati - Montas mamma tikai noplāta rokas un sola piedošanu tiem, kuri saistīti ar viņas pazušanu, ja vien meita ģimenē atgriezīsies sveika un vesela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvie paši sevi apzīmogo

Var tikai apbrīnot aklumu un kurlumu, ar kādu to vai citu viedokli tautās laiž Progresīvie, ja burtiski nedēļu pēc pašu radikālajiem un tuvredzīgajiem publiskajiem izteikumiem par Izraēlas me...

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?