Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vairās no pārsteiguma

Neraugoties uz opozīcijas pārmetumiem par «spēlēšanos demokrātijā», koalīcijas partijas otrdien neatkāpās no nostājas, ka balsojumam Saeimā virzīs tikai piecus kandidātus uz vakantajām Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu vietām. Gan tas, gan apņemšanās balsot atklāti samazina iespēju, ka NEPLP varētu iekļūt kādi «negaidīti pārsteigumi».

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas balsojums par to, kādu «lielisko piecnieku» izsijāt no 15 kandidātu loka, visticamāk, notiks nākamnedēļ. Savukārt balsojums plenārsēdē varētu notikt 2. februārī, kad provizoriski būs stājušies spēkā Saeimas Kārtības ruļļa grozījumi, kas paredz atklātos balsojumus par amatpersonām. Pilnvaras esošajiem NEPLP locekļiem beigsies 1. februārī.

Otrdienas sēdē atbildīgās komisijas deputāti sākotnēji vienojās, ka visi izteiksies par tiem NEPLP kandidātiem, «par kuriem viņiem ir ko teikt». Tas beidzās ar to, ka liela daļa tautas kalpu tā arī nepieminēja nevienu konkrētu kandidātu. Vairāki deputāti norādīja, ka esot par to, lai NEPLP strādā dažādu jomu pārstāvji, kas kopā varētu veidot labu komandu.

Latvijas Televīzijā jau izskanēja arī provizoriskie kandidāti, kurus varētu atbalstīt koalīcija. Tie ir augstskolas Turība asociētais profesors Ainārs Dimants, žurnāliste Aija Dulevska, studijas Mistrus media vadītājs Gints Grūbe, SIA Vesta LK mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns, kā arī režisors un operators Ivars Zviedris. Neoficiāla informācija un deputātu izceltie kandidāti komisijas sēdē liecina, ka šis piecnieks varētu būt diezgan tuvs patiesībai - ja arī būs kādas pārbīdes, tās varētu būt visai minimālas. Komisijas sēdē Vienotības pārstāvji Ingmārs Čaklais un Inguna Rībena kā ļoti labu kandidātu izcēla arī Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdi Ilmāru Muulu. «Ja cilvēks ar tādu kompetenci būtu strādājis iepriekšējā padomē, tāda digitālā afēra nebūtu notikusi,» sacīja I. Rībena. Tiesa, politiķiem bijuši arī pretargumenti viņa kandidatūrai - sarunās esot izskanējušas bažas, ka viņš esot tehnoloģiju cilvēks, kurš zinās, kur iespraust vadu, taču viņam trūkstot plašāka skatījuma uz mediju sistēmu. Viņš būtu labs NEPLP konsultants, komisijas sēdē norādīja deputāte Inga Bite (ZRP). Pāris deputātu kā potenciālu kandidāti nosauca arī Ritu Našenieci.

Ja Saeima par NEPLP locekļiem lems atklātajā balsojumā, ir diezgan skaidrs, ka darbs nākamajā NEPLP sasaukumā «nespīd» tās esošajiem locekļiem Dacei Buceniecei un Sergejam Kārītim, kuri jau otrajā kārtā iekļuva, tikai pateicoties opozīcijas balsīm. Koalīcijas partiju pārstāvji arī otrdien apliecināja, ka par esošajiem un bijušajiem NEPLP locekļiem nebalsos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?